• Gratis verzending v.a. € 39,- voor NL & BE*
  • Vóór 22:00 besteld, morgen in huis
  • Sparen voor korting
  • 085-3030730

Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5325 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021
Collageen Hydrolysaat van wilde Kabeljauw - 400g

Ergo Max Collageen Hydrolysaat van wilde Kabeljauw - 400g

€25,66

Ergo Max Collageen Hydrolysaat van wilde Kabeljauw - 400g

Beschrijving

Type 1 collageen hydrolysaat van wildgevangen kabeljauw.

Direct leverbaar - Op werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis.

€25,66

Er zijn nog maar 24 producten beschikbaar

Bij dit product ontvang je: 26 spaarpunten

Lees alles over ons spaarpuntenprogramma

  • Verzendkosten NL & BE 4,95 Gratis verzending vanaf €39,-
  • Winnaar Shopping Awards '18, '19, '20 & '21
  • Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 39,-
  • 30 dagen bedenktijd
  • Klanten beoordelen Puur Mieke met een 9,6/10
Ergo Max Collageen Hydrolysaat van wilde Kabeljauw - 400g
Productinformatie
Productomschrijving

Ergo Max Collageen Hydrolysaat van wilde Kabeljauw - 400g

De collageen is neutraal van smaak en bevat hoge concentraties van de aminozuren Glycine, Lysine en Proline. 

Deze gehydrolyseerde collageen is gemaakt van wilde kabeljauw en is verder ook puur verwerkt. Het is verder verwerkt dan gewone collageen en bestaat nu uit pure eiwitten, waardoor de collageen sneller word opgenomen.

  • Zuivere Collageen Hydrolysaat
  • Van wilde kabeljauw
  • Neutraal van smaak
  • Type I collageen
  • Duurzame Europese herkomst

Aminozurenprofiel

Collageen hydrolysaat in de vorm van collageenpoeder bevat de belangrijke aminozuren: glycine, lysine en proline in hoge concentratie. De unieke verhoudingen van deze aminozuren zijn specifiek voor ons collageen en deze hoeveelheid in deze verhoudingen ontbreekt vandaag de dag maar al te vaak in onze voeding.

Collageenpoeder van duurzame kabeljauw

Er zijn verschillende bronnen voor collageen. Varkens- en rundercollageen komen vrijwel het meeste voor en is voornamelijk afkomstig uit de bio-industrie en de intensieve veehouderij. Wij kiezen voor een andere weg! Omdat wij alleen de beste en meest gezonde collageen willen aanbieden, kiezen wij voor collageen van wildgevangen kabeljauw: uiteraard DUURZAAM van oorsprong en PUUR verwerkt.

Neutraal van smaak en rijk aan glycine

Kabeljauwcollageen hydrolysaat is een fijne witte collageenpoeder met een neutrale smaak. Twee eetlepels per dag is voldoende om je voeding aan te vullen met deze pure eiwitten. Eén van de aminozuren die veel wordt besproken is glycine. Dit is het meest voorkomende aminozuur in collageen en is een semi-essentieel. Dit wil zeggen dat het lichaam van nature hier zelf niet voldoende van aanmaakt; inname van extra glycine via onze voeding is dus noodzakelijk. Het lichaam maakt zo’n 3 gram per dag aan, maar het heeft ongeveer 10 gram per dag nodig voor de basisprocessen.

Collageen in het lichaam

Collageen is het meest voorkomende eiwit ter wereld. Van alle eiwitten in het lichaam is 30 procent collageen. Deze zogenaamde biopolymeer wordt in al ons bindweefsel gevonden van de huid en gewrichten tot en met de organen. Vandaar is het onderhouden hiervan erg belangrijk. De functie van collageen is het leveren van stevigheid, integriteit en structuur. Bijna iedereen heeft baat bij extra inname van collageen maar doelgroepen zoals bijvoorbeeld sporters en ouderen des te meer.

Niet alleen een passief weefsel

Doorgaans denkt men dat collageen enkel een passief weefsel is met slechts mechanische eigenschappen, maar dit is onjuist. Collageen is erg bijzonder omdat het naast stevigheid, integriteit en structuur ook diëlektrische en elektrische geleidingseigenschappen heeft. Hierdoor fungeert het ook als communicatiesysteem dat het hele lichaam als een samenhangend geheel verbindt. Daarnaast speelt het ook nog een rol in de energieproductie.

Collageen een vloeibaar kristal?

Ons lichaam vernieuwt iedere zes maanden al het collageen. Voor een goed functioneren ervan is het belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, juist beweegt, maar vooral ook dat je voldoende water tot je neemt. In het lichaam bevindt collageen zich in een staat van materie dat tussen een vast kristal en een vloeistof zit. Het staat daarom ook wel bekend als een ‘Liquid Crystalline’ ofwel een vloeibaar kristal. Voor een goede werking is het afhankelijk van water, vandaar dat een toereikende inname zo belangrijk is.TyrosineValine

Allergenen informatie

Bevat vis.

Gebruiksadvies

Deze collageen geleert niet door de extra verwerking die het product heeft ondergaan en is dus makkelijk te mengen met vloeistof.

Een andere optie is om het te mengen door de (warme) maaltijd. Het product kan en mag gewoon verhit worden.

Dosering: meng dagelijks 12 gram (2 eetlepels) met een vloeistof naar keuze, bij een maaltijd of lege maag.

Bewaaradvies

Koel en droog bewaren.

Ingrediënten

100% gehydroliseerde kabeljauw hydrolysaat.

Aminozurenprofiel zie afbeeldingen.

Product van gecertificeerd duurzame visvangst.

Voordelen collageen hydrolysaat

  • Bevat hoge concentraties glycine, lysine en proline
  • Neutraal van smaak en duurzaam van oorsprong

Voedingswaarde per 100 gram

Energie1550 kJ / 369 kcal
Eiwit>90 g
Koolhydraten0 g
- waarvan suikers0 g
Vet<1 g
- waarvan verzadigd0 g
Zout<4 g

Voedingswaarde per dosering (12 gram)

Energie186 kJ / 44 kcal
Eiwit10,8 g
Koolhydraten0 g
- waarvan suikers0 g
Vet0 g
- waarvan verzadigd0 g
Zout0,48 g

Referentie-inname volwassenen (%RI) 12 gram

Energie2,2%
Eiwit21,6%
Koolhydraten0%
- waarvan suikers0%
Vet0%
- waarvan verzadigd0%
Zout8%

Aminozuurprofiel per 100 gram

Alanine10,85 g
Arginine9,77 g
Asparaginezuur7,44 g
Cystine<0,006 g
Glutaminezuur11,98 g
Glycine29,24 g
Histidine1,42 g
Hydroxyproline7,02 g
Isoleucine1,65 g
Leucine2,93 g
Lysine4,28 g
Methionine1,67 g
Ornithine<0,05 g
Fenylalanine2,12 g
Proline12,19 g 
Serine7,44 g
Threonine3,06 g
Tryptofaan0,06 g
Tyrosine0,77 g
Valine2,37 g

Aminozuurprofiel per dosering (12 gram)

Alanine1,30 g
Arginine1,17 g
Asparaginezuur0,89 g
Cystine0 g
Glutaminezuur1,43 g
Glycine3,50 g
Histidine0,17 g
Hydroxyproline0,84 g
Isoleucine0,19 g
Leucine0,35 g
Lysine0,51 g
Methionine0,20 g
Ornithine0 g
gFenylalanine0,04 g
Proline1,46 g
Serine0,89 g
Threonine0,36 g
Tryptofaan0 g
Tyrosine0,09 g
Valine0,28 g

Netto inhoud

400 gram (14,1 oz).

Ongeveer 33 doseringen per verpakking.

Voorzorgsmaatregelen

  • Dit product is geen vervanging voor een gevarieerde voeding.
  • Buiten gebruik van kinderen houden.
  • Aanbevolen dosering niet overschrijven.

Contactgegevens leverancier

Ergomax B.V., Postbus 6831, Nijmegen.

Reviews

5 / 5

5 sterren op basis van 5 beoordelingen

  • 5 / 5By Hedwig Cools 04 / Jul / 2021

    Persoonlijk vind ik dit de allerbeste collageenpoeder. Gebruik deze al langer en ervaar een duidelijk positief verschil.

  • 5 / 5By Marianne van Heerde 08 / Apr / 2021

    Zoals ik al aangaf, vind ik dit product goed

  • 5 / 5By Thilde Derkman 26 / Aug / 2019

    Tis dat ik denk dat ik het nodig heb. Neutrale beoordeling. Ik doe het door de kwark.

  • 5 / 5By K. IJssel 13 / May / 2019

    Collageen toevoegen aan een smoothie, pap, drankje of soep is goed voor darmen, huid, nagels. En deze collageen is van zeer goede kwaliteit. Het ruikt vissige dan het smaakt. Fijn dat het ook gewoon mee verwarmd kan worden. Wel goed roeren, want als je een verborgen klont in je mond stopt, geeft dat wel echt een vissmaak. Goed opgelost is het smaakloos.

  • 5 / 5By Marinde 12 / Jun / 2017

    Ik gebruik dit product in de ochtend met lauw water. De collageen lost prima op in water en heeft een lekkere licht vissige smaak. Ben door mijn eerste zak heen en merk dat mijn huid zachter is geworden en nagels zijn sterker! Super product! Kan dit ook in combinatie worden gebruikt met de collageen van great lakes? Bv. 1 eetlepel van beide?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »