Menu
EUR
De beste collageen poeder voor jou

De beste collageen poeder voor jou

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Welke collageen het beste bij jou past, is afhankelijk van de behoeften die jij hebt. Hierbij kun je denken aan je leeftijd, gezondheidstoestand, levenstij en dieet. Er zijn verschillende soorten collageen poeders op de markt, welke afkomstig zijn van verschillende bronnen. En elk type collageen heeft ook zijn specifieke inzetbaarheid. Kies je voor viscollageen, gehydrolyseerd collageen of een ander soort collageen?

Wat is de beste collageen poeder?

In principe is er geen eenduidig antwoord te geven op de vraag wat het beste collageen poeder voor je is, gezien dit sterk afhankelijk is van de behoeften die jij kunt hebben op basis van je leeftijd, gezondheidstoestand, levensstijl en dieet. Er zijn immers verschillende soorten collageen poeders op de markt, welke bovendien afkomstig zijn van verschillende bronnen. Elk type collageen heeft vervolgens zo zijn specifieke inzetbaarheid.

Over het algemeen wordt viscollageen doorgaans beschouwd als beste collageen supplement omdat dit het meest lijkt op het menselijk collageen. Het bestaat hoofdzakelijk uit type 1 collageen, wat tevens het meest voorkomende collageen type is in je huid, botten en gewrichten. Bovendien is viscollageen goed opneembaar en heeft een hoge biologische beschikbaarheid. Met andere woorden; het wordt dus erg gemakkelijk door je lichaam opgenomen en de mate waarop het werkzame en onveranderde collageen in je bloedbaan beland is hoog.

[products=blog_viscollageenaardbei]

Verschillende types collageen

Er zijn meer dan 10 verschillende types collageen. Het meest voorkomende type is type I, dit type heeft een vertegenwoordiging van ongeveer 90% van al het collageen in ons lichaam.

Veelvoorkomende types en hun voordelen zijn:

Type collageen

Bronnen

Potentiële voordelen

Type I

Huid, botten, pezen, kraakbeen en bindweefsel

Verbetering van de huid elasticiteit en hydratatie, ondersteuning van de gezondheid van botten en gewrichten, bevordering van de wondgenezing

Type II

Kraakbeen

Ondersteuning van de gezondheid van gewrichten, vermindering van gewrichtspijn en ontsteking, bevordering van kraakbeengroei en -herstel

Type III

Huid, bloedvaten, organen en bindweefsel

Verbetering van de huidelasticiteit, bevordering van de gezondheid van bloedvaten en organen en ondersteuning van de wondgenezing

Type V

Huid, haar, nagels en placenta

Ondersteuning van de gezondheid van de huid, haar en nagels, bevordering van celadhesie en groei en ondersteuning van de zwangerschap

Type X

Kraakbeen en bot

Ondersteuning van de vorming en mineralisatie van botweefsel en bevordering van de groei van nieuw kraakbeen


Wat is het beste collageen supplement voor de huid?

Wanneer je jouw huidgezondheid wilt verbeteren kun je het beste kiezen voor collageen type I. Type I collageen speelt namelijk een belangrijke rol bij het behoud van de stevigheid en elasticiteit van je huid. Zoals je eerder al hebt kunnen lezen bevat collageen afkomstig van vissen de hoogste waardes type I collageen, maar er is nog een reden waarom viscollageen het beste collageen poeder is voor je huid. Het bevat namelijk ook nog eens de juiste bouwstenen die je lichaam nodig heeft om zelf collageen aan te maken. Heb je overigens een vis- en/of schaaldierenallergie, dan is het natuurlijk beter om het zekere voor het onzekere te nemen en te gaan voor één van de andere soorten collageen supplementen.

Welke collageen is het beste, gehydrolyseerd of juist niet?

Gehydrolyseerd collageen is de beste keuze als het gaat om collageensupplementen ter verbetering van je huid, haar, nagels en gewrichten. Bij gehydrolyseerd collageen is het namelijk zo dat de collageen vezels door een proces van hydrolyse al zijn afgebroken tot kleinere peptideketens. Deze kleinere ketens worden veel sneller en gemakkelijker opgenomen door je lichaam dan niet-gehydrolyseerd collageen, waardoor ze dus ook sneller in je bloedbaan terechtkomen.

Een collageen hydrolysaat is daarnaast zeer fijn van structuur, waardoor het zonder moeite in zijn volledigheid oplost in zowel koude als warme vloeistoffen. Dit in tegenstelling tot niet-gehydrolyseerd collageen, dat enkel oplost in warme vloeistoffen. Hierdoor heb je een beperktere keuze uit dranken waarmee je het collageen supplement kunt innemen.

Tot slot is er nog een derde reden waarom je het beste kunt kiezen voor gehydrolyseerd collageen. Door het kleine formaat van de collageen peptiten is de kans kleiner dat ze je immuunsysteem zullen activeren. Dit betekend dus dat de kans op allergische reacties lager is dan bij niet-gehydrolyseerd collageen.

[products=blog_collageen]

Wat is de beste collageen poeder qua ingrediënten?

Wanneer je op zoek gaat naar het beste collageen poeder voor jouw specifieke situatie, neem dan zeker eventjes de tijd om kritisch te kijken naar de ingrediëntenlijst van het supplement. Het beste collageen poeder is namelijk vrij van additieven, vulstoffen en andere hulpstoffen. Voorbeelden hiervan zijn bindmiddelen, glijmiddelen, smaakstoffen, kleurstoffen en zoetstoffen, welke de kans op bijwerkingen flink vergroten. Bovendien kunnen dergelijke ingrediënten een langzamere en minder effectieve opname van het collageen teweegbrengen.

De toevoeging van vitamine C en hyaluronzuur zijn hier overigens een uitzondering op. Hyaluronzuur helpt namelijk om je huid te hydrateren en zorgt voor meer elasticiteit en zachtheid van je huid, terwijl vitamine C op zijn beurt bijdraagt aan de normale en natuurlijke collageenvorming in je lichaam. Kortom, beide toevoegingen ondersteunen en versterken het effect van collageen poeder juist, in plaats van dat ze het tegenwerken.

[products=blog_hyaluron]

Collageen poeder met toevoegingen

Collageen poeder met toevoegingen van hyaluronzuur of vitamine C biedt extra voordelen voor de gezondheid van de huid, botten en gewrichten. Hyaluronzuur staat bekend om zijn vermogen om vocht aan te trekken en vast te houden, waardoor het de huid hydrateert en de elasticiteit verbetert. Wanneer hyaluronzuur wordt gecombineerd met collageen, kan het de huidverjonging versterken en tekenen van veroudering verminderen.

Vitamine C is een krachtige antioxidant die de collageenproductie in het lichaam stimuleert. Door collageen poeder te combineren met vitamine C, kan de opname van collageen verbeteren en het collageengehalte in de huid, botten en gewrichten optimaliseren. Bovendien helpt vitamine C bij de bescherming tegen vrije radicalen en bevordert het een gezonde huidtextuur en een stralende teint.

Samengevoegd kunnen collageen poeders met hyaluronzuur en vitamine C samenwerken, waardoor ze een waardevolle aanvulling vormen op de dagelijkse gezondheid routine voor een stralende huid en sterke botten en gewrichten.

Welk collageen poeder is het beste?

Om te bepalen welk collageen poeder product het beste voor je is, moeten we naar een aantal belangrijke aspecten kijken: de samenstelling van het product, de prijs per gram, eventuele extra ingrediënten die een meerwaarde bieden (zoals vitamines of mineralen), de bron van het collageen en de vorm. 

Houd er rekening mee dat de beste keuze afhangt van je persoonlijke behoeften, voorkeuren, en doelen (bijvoorbeeld huidverbetering, gewrichtsondersteuning, etc.):

1. Puur Mieke Collageen Poeder met Hyaluronzuur & Vitamine C - 300gr €29,95

Beste algemeen: Biedt een combinatie van collageen, hyaluronzuur, en vitamine C. Het is van hoge kwaliteit, gemaakt van 100% grasgevoerd rund en bevat een hoge dosis hyaluronzuur en natuurlijke vitamine C uit Acerola, wat zorgt voor een breed scala aan gezondheidsvoordelen voor de huid, nagels, en meer. De snelle absorptie, neutrale smaak, en goede oplosbaarheid verhogen de gebruiksvriendelijkheid.

2. Arctic Blue Viscollageen poeder naturel - 150gr €24,99

Beste voor pescotariërs: Dit product is uniek vanwege het gebruik van wilde Noorse kabeljauw als bron, wat zorgt voor een hoge kwaliteit viscollageen, voornamelijk type I. Het draagt het MSC-keurmerk voor duurzaamheid en heeft een neutrale smaak met goede oplosbaarheid.

3. Vital Supply Joint Formula Collageen Type II - 60 caps €34,95

Beste voor gewrichtsondersteuning: Specifiek gericht op de gezondheid van gewrichten met een combinatie van collageen type II, kurkuma-extract, mangaan, en vitamine C, biedt dit product gerichte ondersteuning voor kraakbeen en gewrichten.

4. Puur Mieke Gehydrolyseerd Collageen Poeder - 300gr €21,95

Beste waarde: Dit product biedt puur gehydrolyseerd collageen type 1 tegen een zeer competitieve prijs. Het is afkomstig van grasgevoerde runderen, wat zorgt voor een hoge kwaliteit en het is ook kosher en halal.

5. Great Lakes Gehydrolyseerd Collageen Poeder - 454 gr €34,95

Sterk geconcentreerd met een breed spectrum aan aminozuren, afkomstig van 100% grasgevoerde runderen. Het is paleo-vriendelijk, KETO-gecertificeerd, en vrij van GMO's en conserveermiddelen.

6. Planet Paleo Pure Collageen Poeder - 225gr €27,95

Biedt pure collageen hydrolysaat van grasetende weidekoeien zonder toevoegingen, populair onder sporters voor zijn eiwitrijke samenstelling en makkelijke mengbaarheid.

7. Planet Paleo Cacao Drink met Collageen Poeder - 264gr €33,99

Combineert de voordelen van collageen met de gezondheidsvoordelen van cacao. Dit product is interessant voor liefhebbers van chocolade en biedt een unieke manier om collageen in te nemen.

8. Vital Supply Gehydrolyseerd Collageen Poeder - Type 1 - 250gr €22,95

Een eenvoudige collageenbron verrijkt met vitamine C en D3, vrij van conserveringsmiddelen en toevoegingen, wat het een veilige keuze maakt voor topsporters.

9. Zechsal Collageen PLUS - 60 caps €29,95

Biedt ongedenatureerd collageen, wat betekent dat het nog in zijn oorspronkelijke vorm is en mogelijk beter door het lichaam wordt herkend. Dit product is echter meer gericht op algemene gezondheidsvoordelen.

Als je op zoek bent naar het meest veelzijdige product dat zowel waarde als extra gezondheidsvoordelen biedt, is Puur Mieke Collageen Poeder met Hyaluronzuur & Vitamine C een sterke keuze vanwege de toegevoegde ingrediënten die de huid kunnen ondersteunen bovenop de voordelen van collageen.

Voor specifieke behoeften zoals gewrichtsondersteuning, kan Vital Supply Joint Formula Collageen Type II interessant zijn, hoewel deze wel wat duurder is.

Voor een budgetvriendelijke optie zonder extra's is Puur Mieke Gehydrolyseerd Collageen Poeder een goede keuze.

Let wel, het is belangrijk om ook te overwegen welk type collageen het meest geschikt is voor jouw specifieke gezondheidsdoelen, evenals je persoonlijke dieetvoorkeuren.

Collageen poeder kopen


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta
Mijn account
Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!