Menu
EUR
De beste collageen poeder voor jou

De beste collageen poeder voor jou

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Welke collageen het beste bij jou past, is afhankelijk van de behoeften die jij hebt. Hierbij kun je denken aan je leeftijd, gezondheidstoestand, levenstij en dieet. Er zijn verschillende soorten collageen poeders op de markt, welke afkomstig zijn van verschillende bronnen. En elk type collageen heeft ook zijn specifieke inzetbaarheid. Kies je voor viscollageen, gehydrolyseerd collageen of een ander soort collageen?

Wat is de beste collageen poeder?

In principe is er geen eenduidig antwoord te geven op de vraag wat het beste collageen poeder voor je is, gezien dit sterk afhankelijk is van de behoeften die jij kunt hebben op basis van je leeftijd, gezondheidstoestand, levensstijl en dieet. Er zijn immers verschillende soorten collageen poeders op de markt, welke bovendien afkomstig zijn van verschillende bronnen. Elk type collageen heeft vervolgens zo zijn specifieke inzetbaarheid.

Over het algemeen wordt viscollageen doorgaans beschouwd als beste collageen supplement omdat dit het meest lijkt op het menselijk collageen. Het bestaat hoofdzakelijk uit type 1 collageen, wat tevens het meest voorkomende collageen type is in je huid, botten en gewrichten. Bovendien is viscollageen goed opneembaar en heeft een hoge biologische beschikbaarheid. Met andere woorden; het wordt dus erg gemakkelijk door je lichaam opgenomen en de mate waarop het werkzame en onveranderde collageen in je bloedbaan beland is hoog.

Wat is het beste collageen supplement voor de huid?

Wanneer je jouw huidgezondheid wilt verbeteren kun je het beste kiezen voor collageen type I. Type I collageen speelt namelijk een belangrijke rol bij het behoud van de stevigheid en elasticiteit van je huid. Zoals je eerder al hebt kunnen lezen bevat collageen afkomstig van vissen de hoogste waardes type I collageen, maar er is nog een reden waarom viscollageen het beste collageen poeder is voor je huid. Het bevat namelijk ook nog eens de juiste bouwstenen die je lichaam nodig heeft om zelf collageen aan te maken. Heb je overigens een vis- en/of schaaldierenallergie, dan is het natuurlijk beter om het zekere voor het onzekere te nemen en te gaan voor één van de andere soorten collageen supplementen.

Welke collageen is het beste, gehydrolyseerd of juist niet?

Gehydrolyseerd collageen is de beste keuze als het gaat om collageensupplementen ter verbetering van je huid, haar, nagels en gewrichten. Bij gehydrolyseerd collageen is het namelijk zo dat de collageen vezels door een proces van hydrolyse al zijn afgebroken tot kleinere peptideketens. Deze kleinere ketens worden veel sneller en gemakkelijker opgenomen door je lichaam dan niet-gehydrolyseerd collageen, waardoor ze dus ook sneller in je bloedbaan terechtkomen.

Een collageen hydrolysaat is daarnaast zeer fijn van structuur, waardoor het zonder moeite in zijn volledigheid oplost in zowel koude als warme vloeistoffen. Dit in tegenstelling tot niet-gehydrolyseerd collageen, dat enkel oplost in warme vloeistoffen. Hierdoor heb je een beperktere keuze uit dranken waarmee je het collageen supplement kunt innemen.

Tot slot is er nog een derde reden waarom je het beste kunt kiezen voor gehydrolyseerd collageen. Door het kleine formaat van de collageen peptiten is de kans kleiner dat ze je immuunsysteem zullen activeren. Dit betekend dus dat de kans op allergische reacties lager is dan bij niet-gehydrolyseerd collageen.

Wat is de beste collageen poeder qua ingrediënten?

Wanneer je op zoek gaat naar het beste collageen poeder voor jouw specifieke situatie, neem dan zeker eventjes de tijd om kritisch te kijken naar de ingrediëntenlijst van het supplement. Het beste collageen poeder is namelijk vrij van additieven, vulstoffen en andere hulpstoffen. Voorbeelden hiervan zijn bindmiddelen, glijmiddelen, smaakstoffen, kleurstoffen en zoetstoffen, welke de kans op bijwerkingen flink vergroten. Bovendien kunnen dergelijke ingrediënten een langzamere en minder effectieve opname van het collageen teweegbrengen.

De toevoeging van vitamine C en hyaluronzuur zijn hier overigens een uitzondering op. Hyaluronzuur helpt namelijk om je huid te hydrateren en zorgt voor meer elasticiteit en zachtheid van je huid, terwijl vitamine C op zijn beurt bijdraagt aan de normale en natuurlijke collageenvorming in je lichaam. Kortom, beide toevoegingen ondersteunen en versterken het effect van collageen poeder juist, in plaats van dat ze het tegenwerken.

Collageen poeder kopen

collageen poeder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!