Menu
EUR
Werkt collageen tegen rimpels?

Werkt collageen tegen rimpels?

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Hoe goed werkt collageen tegen rimpels?

Collageen supplementen worden momenteel behoorlijk onder de aandacht gebracht en van alle kanten bejubeld. Hier is in principe niks mis mee, alleen is een negatief oordeel dan helaas ook snel geveld. Een veelgehoord vooroordeel is bijvoorbeeld dat collageen supplementen thuishoren in het rijtje van niet werkende huidverjongingshypes, enkel bedoeld om geld uit de zak van de consument te kloppen. Maar is dat ook terecht? De belofte dat collageen tegen rimpels helpt komt tenslotte niet zomaar uit de lucht gevallen. En als blijkt dat collageen de rimpelvorming daadwerkelijk doet afnemen, zou het dan misschien ook een manier kunnen zijn om reeds bestaande rimpels in je gezicht te verminderen?

Werkt collageen echt om rimpelvorming tegen te gaan?

Het innemen van collageen supplementen kan absoluut helpen de rimpelvorming van je huid af te remmen. Het zal je echter niet verbazen dat dit statement wel gepaard gaat met de nodige mitsen en maren. Want of collageen daadwerkelijk een positief effect zal hebben op jouw huid en in welke mate dat dan is, dat hangt natuurlijk sterk af van meerdere factoren.

Zo is het allereerst belangrijk dat je er in de basis een gezonde leefstijl op na houdt. Denk hierbij aan voedzame en uitgebalanceerde voeding, het drinken van voldoende water op een dag, niet roken, voldoende slaap en lichaamsbeweging, beperkt alcoholgebruik en ga zo maar door. Dagelijks een schepje collageen poeder tegen rimpels innemen terwijl je er tegelijkertijd een ongezonde leefstijl op nahoudt, zal doorgaans geen spectaculaire resultaten opleveren. Pas je verwachtingen dus aan naargelang je levensstijl en ben hierin vooral eerlijk naar jezelf toe.

Besef daarnaast ook dat een collageen supplement geen wondermiddel is en blijf vooral realistisch. Verwacht dus niet dat het innemen van collageen tegen veroudering de rimpelvorming van je huid in zijn geheel kan voorkomen. Het ontstaan van rimpels en lijntjes kan echter wel in meer of mindere mate worden afgeremd.

Helpt collageen slikken ook tegen rimpels die je al hebt?

Tot op zekere hoogte kan collageen de vorming van nieuwe rimpels in je huid afremmen, maar hoe zit het dan met bestaande rimpels? Is het bijvoorbeeld ook mogelijk om met dit eiwit tegen rimpels de bestaande groefjes en lijntjes in je huid zichtbaar te verminderen? Om hier een antwoord op te geven is het belangrijk om de oorzaak van rimpels te begrijpen.

Naarmate de jaren verstrijken verliest het bindweefsel van je huid beetje bij beetje zijn flexibiliteit en kracht, de hydratatie van je huidoppervlak wordt minder en de elasticiteit ervan neemt af. Het gevolg is een minder stralende huid met zichtbare lijntjes en rimpels. Jammer genoeg is het niet mogelijk dit proces in zijn geheel terug te draaien, maar collageen kan de elasticiteit van je huid echter wel verbeteren en de diepte van je rimpels verminderen. Opvallend genoeg laten niet de oppervlakkige maar juist de diepere rimpels hierin doorgaans de grootste verbetering zien. In tegenstelling tot een crème die je aanbrengt op je huid, neem je een collageen supplementen namelijk oraal in en doet zijn werk dus van binnenuit. Collageen is een belangrijk onderdeel van je bindweefsels en door deze van binnenuit aan te vullen kan je lederhuid in dichtheid toenemen. Bestaande rimpels worden dus als het ware van binnenuit opgevuld en kunnen daardoor absoluut minder diep en dus zichtbaar worden.

Collageen poeder kopen >


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!