Menu
EUR
Wat doet collageen voor je haar, huid en nagels?

Wat doet collageen voor je haar, huid en nagels?

Door: Mieke Reacties: 0

Wat doet collageen voor je huid, haar en nagels?

Sinds jaar en dag worden huid, haar en nagels gezien als goede graadmeter om te bepalen of je in goede gezondheid verkeerd. Zaken zoals haaruitval, broze nagels of bepaalde huidaandoeningen kunnen namelijk een indicatie zijn dat je lichaam een tekort heeft aan bepaalde voedingsstoffen. Een stralende huid, een volle bos glanzend haar en sterke nagels worden daarentegen automatisch geassocieerd met een goede gezondheid en een algeheel welbevinden. Precies om deze reden kan een collageen supplement dan ook erg interessant zijn, gezien dit bijzondere eiwit niet alleen een positieve invloed heeft op je botten, kraakbeen, bloedvaten en gewrichten. Zowel je huid, haar en nagels kunnen namelijk ook baat hebben bij het dagelijks innemen van een collageen supplement. Ben jij nou ook nieuwsgierig geworden naar wat collageen voor haar, huid en nagels kan betekenen en hoe dit nou precies in zijn werk gaat? Lees dan zeker even verder.

Wat doet collageen voor haar?

Er is inmiddels heel wat onderzoek gedaan naar de invloed van collageen op het haar. Naar verluid zou collageen haargroei stimuleren, haaruitval afremmen, het volume en de lengte positief beïnvloeden en alsof dat nog niet genoeg was meer laten glanzen. Laten we beginnen bij de voornaamste effecten, namelijk het stimuleren van de haargroei en het afremmen van haaruitval. Collageen type 1 blijkt namelijk een erg belangrijke rol te spelen bij de aanmaak van haarfollikels.

Haarfollikels zijn de haarzakjes waaruit je haren groeien en het herstel van deze haarzakjes wordt ondersteund door met name collageen type 1. Naast de aanmaak van haarfollikels voedt collageen haar bovendien met glycine. Glycine is een aminozuur en één van de bouwstenen van keratine-eiwitten. Keratine zijn elastische eiwitvezels en omvatten maar liefst 95% van je haar. Met deze kennis kun je inmiddels ook redeneren dat collageen een positieve invloed heeft op de elasticiteit van je haar en het daarmee minder breekbaar maakt. Hiermee heeft collageen automatisch ook een positieve invloed op de lengte van je haar, doordat het minder snel zal afbreken.

Kun je met collageen nagels sneller laten groeien?

Als collageen goed voor haar en huid is, betekend dat dan ook een positief effect van collageen op je nagels? Nagels bestaan net zoals haar immers voor een groot gedeelte uit keratine. Jazeker kunnen je nagels profijt hebben van de aanwezigheid van de verschillende bouwstoffen in collageen. Enige tijd geleden is er een onderzoek gedaan onder 25 proefpersonen, welke 24 weken lang, elke dag 2,5 gram gehydrolyseerd collageen innamen. Aan het eind van deze proefperiode was er bij hen een duidelijk zichtbaar verschil op te merken in de conditie van hun nagels. Zo werd er een afname van 42% waargenomen in nagelbreuken, een toename van 12% op de groei van de nagels en bij maar liefst 64% van de proefpersonen werden minder broze nagels vastgesteld. Kortom, net zoals bij je haren het geval is kan collageen de groei van je nagels stimuleren, broosheid en breken verminderd en daarmee sterkere nagels teweegbrengen.

Wat is de invloed van collageen op de huid?

Het suppleren van type 1 collageen voor haar en nagels is dus aan te raden, maar geldt dit dan ook voor je huid? In meer of mindere mate kan collageen voor huid, haar en nagels een positief effect teweegbrengen, maar wat betreft je huid zullen de voordelen hoofdzakelijk te merken zijn aan het afremmen van rimpelvorming, het verminderen van de diepte van je bestaande rimpels en het verbeteren van de elasticiteit van je huid. Houdt er echter wel altijd rekening mee dat wat collageen voor haar, nagels en huid kan doen, samenhangt met de leefstijl die je erop nahoudt. Zorg er naast het innemen van collageen supplementen dan ook voor dat je dagelijks voldoende water drinkt, voedzame en uitgebalanceerde voeding eet, genoeg slaap en lichaamsbeweging krijgt en de inname van alcohol beperkt. Kortom, pas je verwachtingen van de resultaten van collageen supplementen aan naargelang je leefstijl.

Collageen poeder bij Puur Mieke

Bij Puur Mieke vind je diverse soorten collageen poeder. Denk hierbij aan:

Collageen bestellen >


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!