Menu
EUR
Bestaat er ook halal collageen?

Bestaat er ook halal collageen?

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Door de grote populariteit van collageenproducten zijn er steeds meer verschillende merken, soorten en varianten collageen beschikbaar op de markt. Dat is op zich een prima ontwikkeling, want op deze manier kan voldaan worden aan de vele specifieke wensen van verschillende consumenten.

Met name mensen die hun dieet en levensstijl in overeenstemming willen brengen met hun religieuze overtuigingen, gaan steeds vaker op zoek naar supplementen die hieraan voldoen. Halal collageen is hier een perfect voorbeeld van, aangezien mensen die aan de islamitische voedingsvoorschriften willen voldoen enkel voedsel dienen te consumeren dat halal is.

Wanneer is collageen halal?

Collageen is halal wanneer het voldoet aan de voorschriften van de islamitische halalwetgeving. In het kort betekent dit dat niet alleen het dier geslacht moet zijn volgens islamitische voorschriften, maar ook dat de verwerking van het product voldoet aan bepaalde richtlijnen. Om collageen halal te mogen noemen moet het voldoen aan de volgende specifieke criteria.

De bron

Halal collageen moet allereerst afkomstig zijn van halal-dieren zoals runderen of vissen, welke volgens de islamitische wetgeving op een halal-manier zijn geslacht.

De verwerking

De verwerking van het collageen moet plaatsvinden volgens de halalrichtlijnen. Dit omvat zowel het gebruik van bepaalde apparatuur als de methoden welke worden toegepast tijdens het verwerkings- en productieproces van het collageen.

Toevoegingen

Alle andere toegevoegde ingrediënten die worden gebruikt om een halal collageen supplement te maken dienen eveneens halal gecertificeerd te zijn. Denk bijvoorbeeld aan smaakstoffen, kleurstoffen, vitamines, bindmiddelen of capsules.

Certificering

Om 100% garantie te bieden dat een product zoals collageen halal is wordt er een halal certificaat uitgegeven. Dit is een keurmerk van een erkende halal-certificeringsinstantie en biedt de zekerheid dat het product voldoet aan alle geldende halalnormen.

Is rundercollageen halal?

Rundercollageen kan halal zijn, echter wil dit niet zeggen dat al het rundercollageen automatisch als halal bestempeld kan worden. Om te bepalen of rundercollageen halal is, is het belangrijk dat de herkomst en de verwerkingsmethoden van het collageen te achterhalen zijn. Komt een collageen supplement bijvoorbeeld van halal-geslachte runderen, maar zijn er methoden toegepast of toevoegingen gebruikt die niet voldoen aan de halal-wetgeving? In dat geval mag het product officieel niet bestempeld worden als halal collageen. Ben je als moslim dus op zoek naar halal rundercollageen, dan kun je het beste op zoek gaan naar een product met een officieel erkende halal-certificering.

Is runder gelatine halal of niet?

Evenals bij rundercollageen is de bron en verwerking ervan bepalend of gelatine van rund halal is of niet. Om als halal te worden beschouwd moet dus ook runder gelatine voldoen aan alle voorschriften van de islamitische halalwetgeving.

Waar kun je halal collageen kopen?

De collageen supplementen uit onze eigen Puur Mieke lijn zijn zowel halal als koosjer. Dit betekend dus dat zij voldoen aan de voorschriften van de islamitische halalwetgeving. Ben je naast halal collageen ook op zoek naar andere supplementen, voeding of verzorgingsproducten die halal zijn? Neem dan zeker eens een kijkje in onze webshop.

[products=collageenhyaluronzuur]

Halal Collageen bestellen >


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!