Menu
EUR
Zelf collageen thee maken in plaats van kopen

Zelf collageen thee maken in plaats van kopen

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Om de werking van een collageen supplement te optimaliseren is een consequente en dus dagelijkse inname erg belangrijk. Een slimme manier om dit te voor elkaar te krijgen is door het drinken van collageen thee op te nemen in je dagelijkse routine. We adviseren je overigens wel om dan zelf collageen thee te maken in plaats van te vertrouwen op de vele kant-en-klare opties die overal verkrijgbaar zijn. We leggen je graag uit waarom zelfgemaakte collageen thee een betere keuze is en hoe je dat weldadige kopje thee snel en eenvoudig kunt brouwen.

Zelf collageen poeder in thee doen vs. kant-en-klare collageen thee

Het zelf maken van collageen thee biedt een aantal voordelen ten opzichte van kant-en-klare collageen thee. Dit begint al bij de basis, aangezien het je in staat stelt om de volledige controle te hebben over de ingrediënten die je gebruikt om je kopje thee te maken. Waarom zou je per slot van rekening genoegen nemen met minder, wanneer de mogelijkheid er is om helemaal zelf te bepalen welke voedingsstoffen je lichaam binnenkomen?

Dan is er natuurlijk je persoonlijke smaak die meetelt, waarbij we weer terugkomen op het thema consequent zijn. Door jouw eigen samengestelde collageen thee te maken heb je de vrijheid om de smaak van de thee aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Je kunt verschillende theesoorten of smaakmakers toevoegen aan je collageen thee om zo de perfecte mix te creëren die bij jou past. Zo vergroot je de kans dat je de thee ook echt op dagelijkse basis zult gaan drinken.

Zelfgemaakte collageen thee is verser dan kant-en-klare varianten, waarvan de houdbaarheid mogelijk ook nog beperkt is. Bovendien weet je van je eigen gemaakte collageen thee één ding zeker, het bevat geen ongewenste conserveermiddelen of toevoegingen.

Kant-en-klare collageen thee bevat doorgaans veel minder collageen dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 10 gram. Denk hierbij niet aan grammen, maar aan milligrammen. Tenzij je er liters per dag van drinkt betekent dit dat het te weinig collageen bevat om een effectieve werking teweeg te brengen.

Door zelf collageen poeder aan je thee toe te voegen bespaar je op termijn heel wat kosten. Met één pot collageen poeder kun je gemiddeld een maand vooruit wanneer je het iedere dag inneemt, en de overige ingrediënten heb je waarschijnlijk toch al standaard in huis. En heb je een keer niet zo’n zin in warme thee, dan kun je gehydroliseerd collageen poeder ook nog altijd toevoegen aan een ander lekker drankje, of dit nu koud of warm is.

Kan collageen in thee zorgen voor een onaangename bijsmaak?

Wanneer je collageen poeder aanschaft van hoge kwaliteit en met een neutrale smaak, dan is de kans uiterst klein dat je kopje thee een onaangename bijsmaak heeft. De collageen poeders uit onze eigen Puur Mieke supplementen lijn zijn dan ook uitermate geschikt voor in de thee. Al naar gelang je behoeften zijn er drie verschillende varianten waaruit je kunt kiezen. Bovendien heb je zelf natuurlijk ook nog de vrijheid om te spelen met toevoegingen zoals antioxidantrijke kruiden, biologische zoetstoffen en vitaminerijke vruchten, waarmee je de bijsmaak van collageen kunt maskeren mocht dit alsnog gewenst zijn. Dergelijke toevoegingen maken je zelfgemaakte kopje collageen thee daarnaast nog eens extra voedzaam en gezond.

Hoe maak je zelf collageen thee?

Zoals we al aangaven is het maken van collageen thee echt heel eenvoudig. Je begint met het zetten van thee op de door jou gewenste manier. Of dit nu met een kant en klaar zakje thee in je favoriete smaak is of door losse theeblaadjes en andere verse of gedroogde ingrediënten in heet water te laten trekken, dat maakt niets uit. Voeg vervolgens een schepje collageen poeder met het bijgeleverde maatschepje toe en roer het door je thee. De eiwitpeptiden in gehydrolyseerd collageen poeder lossen direct op in je thee en worden bovendien op een efficiënte manier opgenomen door je lichaam. Het enige dat je hierna nog te doen staat is genieten van dat heerlijke kopje weldadige collageen thee.

Collageen bestellen

collageen kopen


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!