Menu
EUR
Wanneer en hoe kun je collageen innemen?

Wanneer en hoe kun je collageen innemen?

Door: Mieke Hendriks Reacties: 2

Naarmate je ouder wordt neemt de productie van lichaamseigen collageen af en kan het verstandig zijn om je natuurlijke collageenvoorraad aan te vullen met een collageen supplement. Om de effecten van het collageen supplement te optimaliseren zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. Want is collageen slikken op een nuchtere maag nou eigenlijk aan te raden, of is het juist beter om eerst wat te eten? Of misschien vraag je jezelf wel af of er een specifiek moment op de dag is waarop je collageen moet innemen voor het meest optimale effect. En is collageen nemen in tabletvorm, capsulevorm of als oplosbaar poeder nou eigenlijk effectiever of is dit om het even? Door onderstaande informatie in acht te nemen kun je de mogelijke voordelen van collageen supplementen maximaliseren en haal je echt het onderste uit de kan.

Waarom collageen innemen beter is op de nuchtere maag

In principe kun je op elk moment van de dag collageen innemen. Wel raden we je aan om dit ongeacht het tijdstip op een nuchtere maag te doen en zo te profiteren van de maximale absorptie van het supplement. In de meeste gevallen zal de voorkeur hierdoor zijn om collageen poeder ’s ochtends in te nemen, ongeveer een half uurtje voor je ontbijt. Neem je het liever later op de dag in dan is dat ook prima, maar zorg er dan wel altijd voor dat er minimaal twee uur tussen je laatste maaltijd en het innemen van collageen zit.

Probeer bovendien consequent te zijn en op dagelijkse basis je dosis collageen te slikken. Collageen slikken op een vast tijdstip zorgt voor routine en regelmaat, waardoor de kans vele malen kleiner is dat je het zult vergeten. Natuurlijk is het geen doodzonde mocht je het een keertje vergeten, echter zul je de beste resultaten behalen wanner de inname regelmatig en frequent is.

Op welke manieren kun je collageen innemen?

Er zijn verschillende manieren waarop je een collageen supplement kunt innemen. Zo zijn collageen tabletten en capsules al heel wat jaren verkrijgbaar als supplement, en ook traditioneel collageen poeder bestaat al langer dan je in eerste instantie wellicht verwacht. Gehydrolyseerd collageen poeder is daarentegen een redelijk nieuw product en is inmiddels erg populair bij veel consumenten. Gehydrolyseerd collageen en collageen peptiden zijn overigens hetzelfde, dus laat je vooral niet in verwarring brengen wanneer je beide benamingen tegenkomt.

De groeiende populariteit heeft gehydrolyseerd collageen te danken aan de verschillende voordelen die het biedt ten opzichte van collageen tabletten en capsules. Het gebruiksgemak is hier een heel mooi voorbeeld van. Wanneer collageen innemen in de vorm van capsules of tabletten door slikproblemen erg lastig of zelfs onmogelijk voor je is, bieden collageen peptiden in poedervorm in de meeste gevallen een goede oplossing. In plaats van een behoorlijk grote capsule of pil die je moet zien door te slikken, kun je gehydrolyseerd collageen poeder innemen door het op te lossen in jouw favoriete drankje. Het is om het even of dit drankje koud of warm is, want door de zeer fijne structuur van het collageen poeder lost het in beide gevallen moeiteloos op.

De manier waarop je collageen inneemt beïnvloedt bovendien de opnamesnelheid, de biologische beschikbaarheid en de effectiviteit van het supplement. Waar collageen in capsule- of tabletvorm eerst door je maagsappen moet worden afgebroken, heeft reeds opgelost collageen hierin natuurlijk al een flinke voorsprong. De tijdswinst die door deze voorsprong ontstaat biedt twee grote voordelen welke met elkaar verband houden. Allereerst zal er minder collageen verloren gaan tijdens het verwerkingsproces in je maag- en darmstelsel, simpelweg omdat het hier minder lang aanwezig is. Van de in totaal ingenomen hoeveelheid wordt het gedeelte dat daadwerkelijk je bloedbaan bereikt de biologische beschikbaarheid genoemd. Het gevolg van een hogere biologische beschikbaarheid is dat je minder collageen hoeft in te nemen om hetzelfde effect te bereiken. Het is dus niet zo vreemd dat steeds meer mensen de overstap maken van collageen slikken in tabletvorm of capsule, naar het drinken van opgelost gehydrolyseerd collageen.

Bij Puur Mieke vind je diverse soorten collageen, zoals rundercollageen, viscollageen en vegan collageen.

Collageen bestellen >


Reacties (2)

gravatar
Inge
Geplaatst op 2024-02-12 18:08:41
Nog een vraagje; ik lees over collageenpoeder dat het het best werkt op een lege maag. Maar ik lees ook dat je het door soep kunt mengen.

---

Collageen kan op ieder moment van de dag worden ingenomen. Maar voor de opname is het het beste om collageen op lege maag te nemen. Dus 's ochtends in op een nuchtere maag (half uur voor het ontbijt) of minimaal 2 uur na je laatste maaltijd.
gravatar
Inge
Geplaatst op 2024-02-12 18:06:29
Beste Mieke,
Is het raadzaam af en toe een korte periode te stoppen met inname om zo het lichaam te pushen zelf collageen aan te maken?
Ik lees dit her en der
Groet van Inge

---

De lichaamseigen aanmaak van collageen neemt met de jaren af. Vandaar dat een collageen supplement een mooie aanvulling kan zijn. Maar als het lichaam continue collageen aangeboden krijgt, zal de lichaamseigen aanmaak nog harder afnemen. Vandaar dat we adviseren om 5 dagen te stoppen als je een pot gebruikt hebt.
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta
Mijn account
Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!