Menu
EUR
Collageen poeder voor en na: Ontdek de impact op je huid, haar en nagels

Collageen poeder voor en na: Ontdek de impact op je huid, haar en nagels

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Collageen poeder is de afgelopen jaren steeds populairder geworden als supplement voor huidverzorging en algemeen welzijn. Veel mensen zijn dan ook nieuwsgierig naar de resultaten van het gebruik van collageen poeder en ook jij vraagt jezelf wellicht af wat je kunt verwachten voor en na het gebruik van deze supplementen. We gaan daarom eens wat dieper in op collageen poeder voor en na gebruik, met als doel jou te helpen begrijpen hoe en waarom dit supplement kan bijdragen aan de gezondheid van je huid, haar en nagels.

Wat is collageen poeder?

Om goed te begrijpen wat de voornaamste verschillen zijn van collageen poeder voor en na gebruik is het handig om te weten wat collageen nou eigenlijk precies is. Collageen is een natuurlijk eiwit dat een onmisbaar onderdeel vormt van je huid, haar, nagels, gewrichten en een heleboel andere lichaamsweefsels. Zo helpt collageen onder andere om je huid stevig en elastisch te houden en speelt het in je gewrichten een essentiële rol bij het behoud van flexibiliteit en mobiliteit.

Naarmate je ouder wordt neemt de productie van je lichaamseigen collageen met rasse schreden af, wat kan leiden tot de eerste tekenen van veroudering. Denk hierbij aan rimpelvorming, het verslappen en doffer worden van je huid, breekbaar haar en broze nagels. Tot dusver lijken dit dus hoofdzakelijk de meer esthetische tekenen van veroudering, echter kunnen op den duur ook je gewrichten, verteringsstelsel en bijvoorbeeld je zicht merkbaar gaan lijden onder een steeds groter wordend collageen tekort.

Collageen poeder is een voedingssupplement dat afkomstig is van dierlijke bronnen zoals runderen, vis of kip. Als supplementen kan collageen poeder heel eenvoudig worden toegevoegd aan elk willekeurig drankje of voedsel, waarna het snel en efficiënt door je lichaam zal worden opgenomen.

Collageen poeder voor en na gebruik

Alvorens we dieper ingaan op de resultaten na het gebruik van collageen poeder, is het belangrijk om de problemen te bespreken welke veel mensen ervaren voordat ze collageen poeder zijn gaan gebruiken. Veel voorkomende klachten in willekeurige volgorde zijn:

  • Verminderde huidelasticiteit: Naarmate je collageenproductie afneemt wordt je huid minder elastisch, wat kan leiden tot de vorming van fijne lijntjes, rimpels en het verslappen van je huid.
  • Dof en breekbaar haar: Collageen is tevens belangrijk voor gezond haar. Wanneer je een tekort hebt aan collageen kan dit leiden tot dof en breekbaar haar met gespleten haarpunten, met als gevolg dat je de gewenste haarlengte niet meer op een natuurlijke manier kunt bereiken.
  • Broze nagels: Zwakke, broze nagels die snel splijten of afbreken kunnen een gevolg zijn van een tekort aan collageen in je lichaam.

Nu duidelijk is welke problemen je kunt ervaren vóór het gebruik van collageen poeder, gaan we eens kijken naar de mogelijke voordelen die er zijn na het gebruik van dit supplement.

[products=blog_collageen_hyaluronzuur]

  • Verbetering van huidelasticiteit: Na een periode van regelmatig gebruik van collageen poeder is het mogelijk dat je een toename ervaart van de elasticiteit van je huid. Je huid kan bovendien een minder dof uiterlijk krijgen en meer gaan stralen, reeds bestaande rimpeltjes kunnen minder diep en zichtbaar worden en het ontstaan van nieuwe rimpels kan tot op zekere hoogte worden afgeremd.
  • Glanzender, gezonder en langer haar: Collageen speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van de haarzakjes (haarfollikels) waaruit je haren groeien en heeft een positieve invloed op de elasticiteit van je haar. Je kunt dan ook gaan merken dat je haar minder breekbaar wordt, wat automatisch een positieve invloed heeft op de lengte van je haar.
  • Sterkere nagels: Collageen helpt je nagels vooral te versterken door de flexibiliteit van je nagels te vergroten, waardoor ze minder snel zullen splijten, afbreken of afschilferen. Hierdoor kunnen je nagels er niet alleen een stuk gezonder uit gaan zien, ook is de kans groot dat je jouw nagels langer kunt laten groeien.

Collageen kopen

Collageen bestellen >


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta
Mijn account
Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!