Menu
EUR
Collageen drank: Tips om collageen te drinken

Collageen drank: Tips om collageen te drinken

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Zowel binnen de gezondheids- als beautybranche is collageen drink in razend tempo enorm populair geworden. Dit heeft collageen drink onder andere te danken aan de vele voordelen welke worden toegeschreven aan het drinken van collageen poeder. Zo kan collageen drink een stralende, jonger uitziende huid teweegbrengen, zorgen voor soepele en minder pijnlijke gewrichten, je nagels, haar en botten versterken en kan het zelfs een oppepper zijn voor je spijsvertering.

Dat is natuurlijk allemaal mooi en wel, maar zijn er eigenlijk ook nadelen of gevaren verbonden aan het innemen van collageen drink? En met welk drankje is collageen poeder nou eigenlijk het lekkerst en bovenal het meest effectief?

Is collageen drinken gevaarlijk?

Over het algemeen is collageen drinken gezond en kan voor de meeste mensen als veilig worden beschouwd. Collageen is immers een natuurlijk lichaamseigen eiwit, wat zoveel wil zeggen dat het een stofje is dat je lichaam zelf aanmaakt. Andere voorbeelden van lichaamseigen stoffen zijn onder andere hyaluronzuur, hormonen, bloed, urine en tranen. Kortom, lichaamseigen stoffen zijn stofjes die je lichaam herkent als zijnde eigen.

Ondanks dat er weinig risico’s verbonden zijn aan het innemen van collageen drink, kan het voor sommige mensen raadzaam zijn vooraf met een medisch professional te overleggen.
Denk dan vooral aan mensen die lijden aan bepaalde allergieën, intoleranties of andere onderliggende gezondheidsproblemen.

We adviseren je overigens wel om de dagelijks aanbevolen dosering niet te overschrijden en om een maximum van 25 achtereenvolgende dagen aan te houden voor het innemen van collageen drink. Las vervolgens een rustpauze in van een dag of vijf waarin je geen collageen drink inneemt. Op deze manier voorkom je dat je gewend raakt aan de collageen drink en stimuleer je jouw lichaam om zelf collageen aan te blijven maken.

Wat is de beste vloeistof om een collageen drankje van te maken?

Wat precies de beste collageen drankjes zijn is eigenlijk heel persoonsgebonden. Zo geef je in de winter wellicht de voorkeur aan een heerlijk warm drankje zoals koffie of thee, terwijl je jouw collageen beauty drink in de zomermaanden liefst zo verfrissend mogelijk houdt. Een populaire manier om een collageen supplement op dagelijkse basis snel en eenvoudig in te nemen, is door het poeder te vermengen met versgeperst vruchtensap om er zo een heerlijke en gezonde collageen smoothie van te maken.

Wil je dat het collageen poeder goed en snel oplost in dergelijke koude dranken? Zorg er dan wel voor dat je Gehydrolyseerd collageen (ook wel collageen peptiden genoemd) besteld. Gehydrolyseerd collageen zijn reeds afgebroken collageenvezels met een zeer fijne structuur. Deze collageen peptiden worden niet alleen sneller in je lichaam opgenomen, ook lossen ze moeiteloos op in zowel koude als warme vloeistoffen. Gehydrolyseerd collageen biedt je dan ook een veelzijdige en handige manier om collageen toe te voegen aan je dagelijkse routine. Uiteraard stimuleren we het experimenteren met verschillende soorten drankjes, zodat jij persoonlijk antwoord kunt geven op de vraag “Wat is de beste collageen drank om collageen poeder mee mengen?”

Collageen drinken, helpt dat eigen wel?

Het is belangrijk om te beseffen dat de claims die gedaan worden over het drinken van collageen gebaseerd zijn op bepaalde bewezen feiten. Zo is het een feit dat collageen een essentieel onderdeel is van je huid, gewrichten en bindweefsels. Of collageen ook daadwerkelijk een verbetering van je huid zal laten zien of bijvoorbeeld de pijn in je gewrichten zal verminderen is variërend van persoon tot persoon. Je kunt hier dan ook maar op één manier achter komen, namelijk door collageen drink proefondervindelijk en consequent in te nemen. Pas na een bepaalde periode van consistent gebruik kun je een antwoord geven op de vraag “Wat doet een collageen drankje voor je lichaam?”.

Wanneer collageen drinken als consistent kan worden gezien, is wanneer je minimaal een maand lang, elke dag de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid collageen drink inneemt. Op welk tijdstip van de dag je collageen drinken inneemt is niet eens zo heel erg van belang, echter geldt vooral dat het aanhouden van een vast tijdstip je sowieso zal helpen herinneren om je collageen drink daadwerkelijk in te nemen. Denk bijvoorbeeld aan de ochtend voordat je ontbeten hebt, of in de avond voordat je naar bed toe gaat.

Op de vraag “Wat is beter, collageen poeder of drankje?” kunnen we je het volgende antwoord geven. Collageen poeder is in onze ogen een stuk veelzijdiger dan een kant-en-klaar collageen drankje. Zo kun je collageen poeder niet alleen eenvoudig toevoegen aan allerlei verschillende voedingsmiddelen (vruchtensappen, thee, water, yoghurt, soepen en nog veel meer), maar ook is de dosering gemakkelijker aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeuren.

Een kant-en-klaar collageen drankje heeft natuurlijk ook zo haar charme door de afgepaste hoeveelheid collageen, toegevoegde smaak en het gebruiksgemak welke hierin voorop staan. Wederom kun je dus stellen dat de keuze om voor collageen poeder of een kant-en-klaar collageen drankje te gaan heel persoonlijk is en dat alleen jij deze vraag kunt beantwoorden.

Collageen drink kopen

https://www.puurmieke.nl/supplementen/collageen/


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!