Menu
EUR
Wat werkt beter, collageen poeder of tabletten?

Wat werkt beter, collageen poeder of tabletten?

Door: Mieke Reacties: 0

Wat werkt beter, collageen poeder of tabletten?

Zoals je wellicht gemerkt hebt is er inmiddels al heel wat uitgebreide informatie over collageen poeder op onze website te vinden, echter is een onderwerp dat nog niet aan bod is gekomen wat we wel belangrijk vinden om te bespreken. Want wat werkt er nu eigenlijk beter, collageen poeder of tabletten?

Collageen poeder of tabletten kopen bij Puur Mieke

Voordat we antwoord geven op de vraag in de titel van dit artikel willen we eerst iets ophelderen. Gezien we bij Puur Mieke enkel collageen poeder en collageen capsules aanbieden (en dus geen collageen in de vorm van tabletten of pillen) richten we ons in dit artikel dan ook hoofdzakelijk op de verschillen tussen collageen capsules en collageen poeder. De reden hiervoor is onder andere dat collageen tabletten of pillen doorgaans een stuk meer ingrediënten bevatten in vergelijking met capsules, laat staan in vergelijking met puur collageen poeder. Je kunt dan denken aan smaakstoffen, zoetstoffen, kleurstoffen en tabletteerhulpstoffen zoals bindmiddelen en glijmiddelen. Dergelijke toevoegingen vergroten onder andere de kans op irritatie van het maag-darmkanaal, kunnen zorgen voor een langzamere opname en inconsistentie in het afbraakproces. Deze drie zaken samen verminderen de effectiviteit van het collageen supplement en vergroten de kans op overgevoeligheid en allergieën voor één of meerdere aanwezige hulpstoffen. Met puur collageen poeder en capsules zijn dergelijke risico’s vele malen minder.

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen collageen pillen of poeder?

Wanneer je wilt weten of je beter collageen poeder of capsules kunt aanschaffen, dan is het allereerst handig om de voornaamste verschillen tussenbeide te kennen. Deze verschillen kunnen we het beste weergeven door je een opsomming te geven van de voor- en nadelen per product.

Voordelen van collageen capsules

 • Eenvoudige vaste dosering
 • Gemakkelijk om mee nemen
 • Geur- en smaakloos

Nadelen van collageen capsules

 • Tragere opname in het lichaam
 • Vaste dosering die je niet of lastig kunt aanpassen
 • Doorslikken van capsules kan voor sommige mensen als vervelend worden ervaren
 • Duurder in verhouding tot collageen poeder
 • Capsules worden vaak gemaakt van dierlijke gelatine of hydroxypropyl-methylcellulose (E464)

Voordelen van collageen poeder

 • Eenvoudige dosering met meegeleverd maatschepje of d.m.v. sachets
 • Snellere opname in het lichaam
 • Gehydrolyseerd collageen poeder lost op in zowel warme als koude dranken
 • Gehydrolyseerd collageen poeder geleerd niet en werkt dus niet als verdikkingsmiddel
 • Op vele verschillende manieren te verwerken (onder andere in je thee, koffie, smoothies, bouillon, soep, yoghurt, etc.)

Nadelen van collageen poeder

 • De geur- en smaak van collageen poeder is bij sommige merken wat overheersend. Ons eigen collageen van Puur Mieke is echter neutraal van geur en smaak.

Collageen poeder wordt beter en sneller opgenomen dan collageen capsules

Nu je de voornaamste verschillen kent zullen we eens wat dieper ingaan op de opnamesnelheid van collageen in het lichaam. Zoals je hebt kunnen lezen is je lichaam in staat om gehydrolyseerd collageen in poedervorm eenvoudiger en dus sneller op te nemen in het bloed. Gehydrolyseerd collageen zijn de reeds afgebroken aminozuren, ook wel collageen peptiden genoemd, en zijn op hun beurt weer de bouwstoffen van eiwitten. Door het innemen van collageen poeder krijg je een grotere hoeveelheid van deze aminozuren binnen dan bij een collageen capsule het geval is. Dit is op zich niet zo verwonderlijk, gezien de capsule eerst door je maagsappen moet worden afgebroken, alvorens de collageen peptiden vrijkomen en in je darmen en daarna pas je bloedbaan kunnen geraken. Bovendien los je collageen poeder natuurlijk ook al op in een vloeistof voordat je het inneemt, terwijl het poeder in collageen capsules pas zal oplossen in je maag. In feite heeft collageen poeder dus niet één maar zelfs twee stappen voorsprong op collageen capsules.

Tip van Mieke:

Je kunt natuurlijk ook collageen in poedervorm kopen en daarnaast lege capsules aanschaffen die je zelf vult. Op die manier kun je zelf bepalen of je het collageen poeder oplost in een drankje of dat je het inneemt in capsulevorm, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie of onderweg bent.

Collageen poeder bij Puur Mieke

Bij Puur Mieke vind je diverse soorten collageen supplementen. Denk hierbij aan:

Collageen bestellen >


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!