Menu
EUR
Zoete Aardappelsalade met Haverroom dressing

Zoete Aardappelsalade met Haverroom dressing

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Deze salade past echt perfect bij het najaar! Heerlijke warme smaken en een frisse touch van zelfgemaakte citroenolie.

Wat heb je nodig?

Voor de dressing:

Voor de citroenolie:

Voor de salade:

  • 1 aubergine
  • 2 middelgrote zoete aardappelen / bataten
  • 10 cavolo-nerobladeren (dit is familie van de boerenkool, maar net wat steviger, knapperiger en met een sterkere smaak)
  • Ā½ rode peper
  • 4-6 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 220Ā°C.

Doe de zonnebloempitten met het water in een bakje en laat de pitten minimaal 2 uur weken.

Giet de zonnebloempitten vervolgens af en pureer ze met de haverroom tot een zo glad mogelijk mengsel. Voeg hieraan de rozemarijnnaaldjes toe en pureer ze even kort mee. De dressing is klaar en kun je even apart zetten.

Voor het maken van de citroenolie haal je het vruchtvlees uit de ingemaakte citroen en pureer de schil samen met de olijfolie. Zet deze ook apart.

Snijd dan de aubergine in plakken van ongeveer Ā½ cm. Was de bataten en snijd ze in plakken van ongeveer Ā½ cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de plakken aubergine en bataat. Bestrijk de plakken royaal met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Zet de bakplaat in de oven en stel de oven in op 220Ā°C. Bak de aubergine- en bataatplakken ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn.

Draai alle plakken om en bestrijk ze weer met olijfolie. Bak de plakken nog ongeveer 15 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Was ondertussen de cavolo-nerobladeren, dep ze goed droog en verwijder de nerf. Snijd de bladeren in reepjes en verdeel ze over een groot bord of een platte schaal. Sprenkel 1 eetlepel olijfolie over de cavolo-nerobladeren en bestrooi met peper en zout naar smaak.

Verwijder de zaadlijsten van het pepertje, snijd het in kleine stukjes en strooi het over de cavolo-nerobladeren.

Verdeel dan de geroosterde bataat- en aubergineplakken over de cavolo-nerobladeren. Schep hier en daar een hoopje van de haverroomdressing en verdeel er vervolgens de ingemaakte citroenolie over.

Zoete Aardappelsalade met Haverroom dressing op bord

Smakelijk!

Handtekening Maartje


Reacties (0)

gravatar
Suzanne Thijssen
Geplaatst op 2019-12-12 10:30:56
Hoi Ellen,
Dit recept als bijgerecht is ongeveer voor 3-4 personen, als hoofdgerecht voor 2 personen.
gravatar
Ellen
Geplaatst op 2019-11-14 13:03:12
Hi, voor hoeveel personen is dit gerecht?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct ons leef puur receptenboek met 30 gezonde en snelle recepten
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta
ā‚¬
Mijn account
Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor ā‚¬55,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!