• Gratis verzending v.a. € 39,- voor NL & BE*
  • Vóór 22:00 besteld, morgen in huis
  • Sparen voor korting
  • 085-3030730

Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5286 reviews

Nu 10% korting op alles - Code: BIO2021

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 16 / Sep / 2019

Zoete Aardappelsalade met Haverroom dressing

Deze salade past echt perfect bij het najaar! Heerlijke warme smaken en een frisse touch van zelfgemaakte citroenolie.

Zoete Aardappelsalade met Haverroom dressing
Recepten

Wat heb je nodig?

Voor de dressing:

Voor de citroenolie:

Voor de salade:

  • 1 aubergine
  • 2 middelgrote zoete aardappelen / bataten
  • 10 cavolo-nerobladeren (dit is familie van de boerenkool, maar net wat steviger, knapperiger en met een sterkere smaak)
  • ½ rode peper
  • 4-6 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 220°C.

Doe de zonnebloempitten met het water in een bakje en laat de pitten minimaal 2 uur weken.

Giet de zonnebloempitten vervolgens af en pureer ze met de haverroom tot een zo glad mogelijk mengsel. Voeg hieraan de rozemarijnnaaldjes toe en pureer ze even kort mee. De dressing is klaar en kun je even apart zetten.

Voor het maken van de citroenolie haal je het vruchtvlees uit de ingemaakte citroen en pureer de schil samen met de olijfolie. Zet deze ook apart.

Snijd dan de aubergine in plakken van ongeveer ½ cm. Was de bataten en snijd ze in plakken van ongeveer ½ cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de plakken aubergine en bataat. Bestrijk de plakken royaal met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Zet de bakplaat in de oven en stel de oven in op 220°C. Bak de aubergine- en bataatplakken ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn.

Draai alle plakken om en bestrijk ze weer met olijfolie. Bak de plakken nog ongeveer 15 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Was ondertussen de cavolo-nerobladeren, dep ze goed droog en verwijder de nerf. Snijd de bladeren in reepjes en verdeel ze over een groot bord of een platte schaal. Sprenkel 1 eetlepel olijfolie over de cavolo-nerobladeren en bestrooi met peper en zout naar smaak.

Verwijder de zaadlijsten van het pepertje, snijd het in kleine stukjes en strooi het over de cavolo-nerobladeren.

Verdeel dan de geroosterde bataat- en aubergineplakken over de cavolo-nerobladeren. Schep hier en daar een hoopje van de haverroomdressing en verdeel er vervolgens de ingemaakte citroenolie over.

Zoete Aardappelsalade met Haverroom dressing op bord

Smakelijk!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Groentecurry met voorjaarsgroenten
    01 / Jun / 2021

    Mieke Hendriks - 16 / Sep / 2019

    Groentecurry met voorjaarsgroenten

  • Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen
    25 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 16 / Sep / 2019

    Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen

  • Bloemkool-venkelsalade met citroen-dilledressing
    19 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 16 / Sep / 2019

    Bloemkool-venkelsalade met citroen-dilledressing

  • Bananenbrood van Bakbananenmeel
    05 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 16 / Sep / 2019

    Bananenbrood van Bakbananenmeel

  • Doperwten-avocadospread met tahin
    30 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 16 / Sep / 2019

    Doperwten-avocadospread met tahin

  • Pannenkoek Bakbananenmeel met vers fruit
    18 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 16 / Sep / 2019

    Pannenkoek Bakbananenmeel met vers fruit

  • Vegan frittata met geroosterde paprika dip
    09 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 16 / Sep / 2019

    Vegan frittata met geroosterde paprika dip

  • Pastinaak Salade met Bloemkool Couscous
    04 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 16 / Sep / 2019

    Pastinaak Salade met Bloemkool Couscous

  • Glutenvrije Granola met perzik en framboos
    18 / Feb / 2021

    Mieke Hendriks - 16 / Sep / 2019

    Glutenvrije Granola met perzik en framboos

  • Geroosterde kabeljauw met zwarte knoflook
    26 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 16 / Sep / 2019

    Geroosterde kabeljauw met zwarte knoflook

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »