• Gratis verzending v.a. € 35,- voor NL & BE*
  • Vóór 22:00 besteld, morgen in huis
  • Sparen voor korting
  • 085-3030730

Thuiswinkelwaarborg logo9.6met 4724 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2020

€0,00

Mieke Hendriks - 16 / Sep / 2019

Zoete Aardappelsalade met Haverroom dressing

Deze salade past echt perfect bij het najaar! Heerlijke warme smaken en een frisse touch van zelfgemaakte citroenolie.

Zoete Aardappelsalade met Haverroom dressing
Recepten

Wat heb je nodig?

Voor de dressing:

Voor de citroenolie:

Voor de salade:

  • 1 aubergine
  • 2 middelgrote zoete aardappelen / bataten
  • 10 cavolo-nerobladeren (dit is familie van de boerenkool, maar net wat steviger, knapperiger en met een sterkere smaak)
  • ½ rode peper
  • 4-6 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 220°C.

Doe de zonnebloempitten met het water in een bakje en laat de pitten minimaal 2 uur weken.

Giet de zonnebloempitten vervolgens af en pureer ze met de haverroom tot een zo glad mogelijk mengsel. Voeg hieraan de rozemarijnnaaldjes toe en pureer ze even kort mee. De dressing is klaar en kun je even apart zetten.

Voor het maken van de citroenolie haal je het vruchtvlees uit de ingemaakte citroen en pureer de schil samen met de olijfolie. Zet deze ook apart.

Snijd dan de aubergine in plakken van ongeveer ½ cm. Was de bataten en snijd ze in plakken van ongeveer ½ cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de plakken aubergine en bataat. Bestrijk de plakken royaal met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Zet de bakplaat in de oven en stel de oven in op 220°C. Bak de aubergine- en bataatplakken ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn.

Draai alle plakken om en bestrijk ze weer met olijfolie. Bak de plakken nog ongeveer 15 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Was ondertussen de cavolo-nerobladeren, dep ze goed droog en verwijder de nerf. Snijd de bladeren in reepjes en verdeel ze over een groot bord of een platte schaal. Sprenkel 1 eetlepel olijfolie over de cavolo-nerobladeren en bestrooi met peper en zout naar smaak.

Verwijder de zaadlijsten van het pepertje, snijd het in kleine stukjes en strooi het over de cavolo-nerobladeren.

Verdeel dan de geroosterde bataat- en aubergineplakken over de cavolo-nerobladeren. Schep hier en daar een hoopje van de haverroomdressing en verdeel er vervolgens de ingemaakte citroenolie over.

Zoete aardappelsalade

Smakelijk!

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Groentefriet met zelfgemaakte Hummus
    19 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 16 / Sep / 2019

    Groentefriet met zelfgemaakte Hummus

  • Chocolade muffin - Keto Friendly
    14 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 16 / Sep / 2019

    Chocolade muffin - Keto Friendly

  • Knolselderijsoep met geroosterde wortels
    05 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 16 / Sep / 2019

    Knolselderijsoep met geroosterde wortels

  • Kerstkoekjes Bakbananenmeel
    08 / Dec / 2020

    Mieke Hendriks - 16 / Sep / 2019

    Kerstkoekjes Bakbananenmeel

  • Pompoenkoek met witte bonenspread
    30 / Nov / 2020

    Mieke Hendriks - 16 / Sep / 2019

    Pompoenkoek met witte bonenspread

  • Speculaascake met pitten en zaden
    21 / Oct / 2020

    Mieke Hendriks - 16 / Sep / 2019

    Speculaascake met pitten en zaden

  • Courgette Spaghetti met Venkel en Pompoenpit
    28 / Sep / 2020

    Mieke Hendriks - 16 / Sep / 2019

    Courgette Spaghetti met Venkel en Pompoenpit

  • Pompoensoep met Miso en Aubergine
    28 / Sep / 2020

    Mieke Hendriks - 16 / Sep / 2019

    Pompoensoep met Miso en Aubergine

  • Glutenvrije Quiche met tomaatjes en vegan roomkaas
    18 / Aug / 2020

    Mieke Hendriks - 16 / Sep / 2019

    Glutenvrije Quiche met tomaatjes en vegan roomkaas

  • Gevulde kastanjechampignons met tuinbonen en tomaat
    17 / Aug / 2020

    Mieke Hendriks - 16 / Sep / 2019

    Gevulde kastanjechampignons met tuinbonen en tomaat

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »