• Gratis verzending v.a. € 35,- voor NL & BE*
  • Vóór 22:00 besteld, morgen in huis
  • Sparen voor korting
  • 085-3030730

Thuiswinkelwaarborg logo9.6met 4724 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2020

€0,00

Mieke Hendriks - 04 / Nov / 2019

Vegetarische bloemkoolburgers met pompoen en kikkererwten

Zelf vegetarische burgers maken is niet moeilijk en zoveel lekkerder dan uit een pakje!

Vegetarische bloemkoolburgers met pompoen en kikkererwten
Recepten

Met dit recept maak je 10 kleine burgers, die je ook heel gemakkelijk kunt invriezen. Super handig voor een drukke doordeweekse avond ;)

Wat heb je nodig? 

Voor de saus:

Zo maak je deze vegetarische burgers:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de pompoen in blokjes en verdeel de bloemkool in roosjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie en naar smaak wat peper en zout.

Schuif de bakplaat bovenin de oven en rooster de groentes tot ze gaar zijn en hier en daar donkere randjes krijgen, ongeveer 25 minuten.

Laat de groentes iets afkoelen en prak ze samen met de kikkererwten en de havermout in een ruime kom en tot een grove puree.

Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes en voeg deze samen met de koriander en de cayennepeper toe aan de pompoen-bloemkoolpuree.

Meng alles goed en breng de puree eventueel extra op smaak met peper en zout. Zet dit dan voor minimaal 60 minuten in de koelkast om hem wat op te laten stijven.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Strooi wat pompoen- en zonnebloempitten en sesamzaadjes op een plat bord.

Vorm burgers van de pompoen-bloemkoolpuree en bedek ze aan alle kanten met wat zaden en pitten.

Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze iets boven het midden van de oven aan beide zijden ongeveer 10 minuten, tot de zaden en pitten wat geroosterd zijn en de burgers stevig en warm zijn.

Maak ondertussen de saus door de mayonaise, de yoghurt en de specerijen door elkaar te roeren. Breng de saus op smaak met zout.

Serveer de burgers met het sausje en wat lekkere salade.

Vegetarische bloemkoolburgers met pompoen en kikkererwten

Smakelijk!

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Groentefriet met zelfgemaakte Hummus
    19 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 04 / Nov / 2019

    Groentefriet met zelfgemaakte Hummus

  • Chocolade muffin - Keto Friendly
    14 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 04 / Nov / 2019

    Chocolade muffin - Keto Friendly

  • Knolselderijsoep met geroosterde wortels
    05 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 04 / Nov / 2019

    Knolselderijsoep met geroosterde wortels

  • Kerstkoekjes Bakbananenmeel
    08 / Dec / 2020

    Mieke Hendriks - 04 / Nov / 2019

    Kerstkoekjes Bakbananenmeel

  • Pompoenkoek met witte bonenspread
    30 / Nov / 2020

    Mieke Hendriks - 04 / Nov / 2019

    Pompoenkoek met witte bonenspread

  • Speculaascake met pitten en zaden
    21 / Oct / 2020

    Mieke Hendriks - 04 / Nov / 2019

    Speculaascake met pitten en zaden

  • Courgette Spaghetti met Venkel en Pompoenpit
    28 / Sep / 2020

    Mieke Hendriks - 04 / Nov / 2019

    Courgette Spaghetti met Venkel en Pompoenpit

  • Pompoensoep met Miso en Aubergine
    28 / Sep / 2020

    Mieke Hendriks - 04 / Nov / 2019

    Pompoensoep met Miso en Aubergine

  • Glutenvrije Quiche met tomaatjes en vegan roomkaas
    18 / Aug / 2020

    Mieke Hendriks - 04 / Nov / 2019

    Glutenvrije Quiche met tomaatjes en vegan roomkaas

  • Gevulde kastanjechampignons met tuinbonen en tomaat
    17 / Aug / 2020

    Mieke Hendriks - 04 / Nov / 2019

    Gevulde kastanjechampignons met tuinbonen en tomaat

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »