Wij vieren feest! Nu 10% korting met de code Zilver10

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 04-11-2019

Vegetarische bloemkoolburgers met pompoen en kikkererwten

Zelf vegetarische burgers maken is niet moeilijk en zoveel lekkerder dan uit een pakje!

Vegetarische bloemkoolburgers met pompoen en kikkererwten
Recepten

Met dit recept maak je 10 kleine burgers, die je ook heel gemakkelijk kunt invriezen. Super handig voor een drukke doordeweekse avond ;)

Wat heb je nodig? 

Voor de saus:

Zo maak je deze vegetarische burgers:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de pompoen in blokjes en verdeel de bloemkool in roosjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie en naar smaak wat peper en zout.

Schuif de bakplaat bovenin de oven en rooster de groentes tot ze gaar zijn en hier en daar donkere randjes krijgen, ongeveer 25 minuten.

Laat de groentes iets afkoelen en prak ze samen met de kikkererwten en de havermout in een ruime kom en tot een grove puree.

Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes en voeg deze samen met de koriander en de cayennepeper toe aan de pompoen-bloemkoolpuree.

Meng alles goed en breng de puree eventueel extra op smaak met peper en zout. Zet dit dan voor minimaal 60 minuten in de koelkast om hem wat op te laten stijven.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Strooi wat pompoen- en zonnebloempitten en sesamzaadjes op een plat bord.

Vorm burgers van de pompoen-bloemkoolpuree en bedek ze aan alle kanten met wat zaden en pitten.

Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze iets boven het midden van de oven aan beide zijden ongeveer 10 minuten, tot de zaden en pitten wat geroosterd zijn en de burgers stevig en warm zijn.

Maak ondertussen de saus door de mayonaise, de yoghurt en de specerijen door elkaar te roeren. Breng de saus op smaak met zout.

Serveer de burgers met het sausje en wat lekkere salade.

Vegetarische bloemkoolburgers met pompoen en kikkererwten

Smakelijk!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos
    20-03-2023

    Mieke Hendriks - 04-11-2019

    Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos

  • Courgettespread met kruidige olijfolie
    06-03-2023

    Mieke Hendriks - 04-11-2019

    Courgettespread met kruidige olijfolie

  • Haver-Kokos repen met Collageen
    24-01-2023

    Mieke Hendriks - 04-11-2019

    Haver-Kokos repen met Collageen

  • Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin
    17-01-2023

    Mieke Hendriks - 04-11-2019

    Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin

  • Glutenvrije Crackers met pitten en zaden
    09-01-2023

    Mieke Hendriks - 04-11-2019

    Glutenvrije Crackers met pitten en zaden

  • Miso Noodles met groente en kip
    03-01-2023

    Mieke Hendriks - 04-11-2019

    Miso Noodles met groente en kip

  • Gezonde zoete snackballetjes
    20-12-2022

    Mieke Hendriks - 04-11-2019

    Gezonde zoete snackballetjes

  • Glutenvrij en Lactosevrij Kerstmenu
    19-12-2022

    Mieke Hendriks - 04-11-2019

    Glutenvrij en Lactosevrij Kerstmenu

  • Poffertjes van Bakbananenmeel
    12-12-2022

    Mieke Hendriks - 04-11-2019

    Poffertjes van Bakbananenmeel

  • Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus
    29-11-2022

    Mieke Hendriks - 04-11-2019

    Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  • ✓ Spaar automatisch voor korting en extra's
  • ✓ Krijg een cadeautje op je verjaardag
  • ✓ Bekijk en volg je bestellingen
  • ✓ Voeg favoriete producten toe aan je verlanglijst
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »