Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5874 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 04-11-2019

Vegetarische bloemkoolburgers met pompoen en kikkererwten

Zelf vegetarische burgers maken is niet moeilijk en zoveel lekkerder dan uit een pakje!

Vegetarische bloemkoolburgers met pompoen en kikkererwten
Recepten

Met dit recept maak je 10 kleine burgers, die je ook heel gemakkelijk kunt invriezen. Super handig voor een drukke doordeweekse avond ;)

Wat heb je nodig? 

Voor de saus:

Zo maak je deze vegetarische burgers:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de pompoen in blokjes en verdeel de bloemkool in roosjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie en naar smaak wat peper en zout.

Schuif de bakplaat bovenin de oven en rooster de groentes tot ze gaar zijn en hier en daar donkere randjes krijgen, ongeveer 25 minuten.

Laat de groentes iets afkoelen en prak ze samen met de kikkererwten en de havermout in een ruime kom en tot een grove puree.

Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes en voeg deze samen met de koriander en de cayennepeper toe aan de pompoen-bloemkoolpuree.

Meng alles goed en breng de puree eventueel extra op smaak met peper en zout. Zet dit dan voor minimaal 60 minuten in de koelkast om hem wat op te laten stijven.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Strooi wat pompoen- en zonnebloempitten en sesamzaadjes op een plat bord.

Vorm burgers van de pompoen-bloemkoolpuree en bedek ze aan alle kanten met wat zaden en pitten.

Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze iets boven het midden van de oven aan beide zijden ongeveer 10 minuten, tot de zaden en pitten wat geroosterd zijn en de burgers stevig en warm zijn.

Maak ondertussen de saus door de mayonaise, de yoghurt en de specerijen door elkaar te roeren. Breng de saus op smaak met zout.

Serveer de burgers met het sausje en wat lekkere salade.

Vegetarische bloemkoolburgers met pompoen en kikkererwten

Smakelijk!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel
    21-06-2022

    Mieke Hendriks - 04-11-2019

    Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel

  • Rabarber-Aardbeienijs
    31-05-2022

    Mieke Hendriks - 04-11-2019

    Rabarber-Aardbeienijs

  • Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa
    17-05-2022

    Mieke Hendriks - 04-11-2019

    Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa

  • Wasmiddel met Aleppozeep
    10-05-2022

    Mieke Hendriks - 04-11-2019

    Wasmiddel met Aleppozeep

  • Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise
    03-05-2022

    Mieke Hendriks - 04-11-2019

    Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise

  • Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen
    05-04-2022

    Mieke Hendriks - 04-11-2019

    Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen

  • Chocoladetaart met dadels en amandelen
    31-03-2022

    Mieke Hendriks - 04-11-2019

    Chocoladetaart met dadels en amandelen

  • Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen
    28-03-2022

    Mieke Hendriks - 04-11-2019

    Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen

  • Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing
    22-03-2022

    Mieke Hendriks - 04-11-2019

    Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing

  • Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache
    21-03-2022

    Mieke Hendriks - 04-11-2019

    Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »