• Gratis verzending v.a. € 39,- voor NL & BE*
  • Vóór 22:00 besteld, morgen in huis
  • Sparen voor korting
  • 085-3030730

Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5185 reviews

Feest! Nu 8% korting - Code: 8JAAR - Puur Mieke bestaat 8 jaar

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 20 / Jul / 2020

Sperziebonen-tomatensalade met avocado en tahindressing

Zomer op je bord, heerlijke zoete tomaten, knapperige boontjes en een lekkere dressing van tahin, honing en citroensap.

Een andere smaakmaker in dit recept zijn kappertjes. In ons assortiment hebben we de heerlijke kappertjes van Terrasana. Deze biologische kappertjes zijn extra groot en ingelegd in extra vierge olijfolie in plaats van zout water, zoals vaak wordt gedaan. En dat verschil proef je zeker.

Sperziebonen-tomatensalade met avocado en tahindressing
Recepten

(salade voor 4 personen)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Pel de halve rode ui en snijd hem in halve ringen. Doe de halve uiringen met de appelciderazijn in een kommetje en laat ze 15 minuten staan.

Haal de puntjes van de sperziebonen, breng ze met een klein laagje water aan de kook en laat ze 5 minuten zachtjes koken. Giet af en spoel ze af met koud water. Laat de sperziebonen wat afkoelen.

Snijd de tomaten in partjes en de avocado in blokjes.

Mix voor de dressing de olijfolie met de tahin, honing, citroensap en zout naar smaak.

Doe de sperziebonen, de uiringen, de tomatenpartjes, de kappertjes en de avocado in een ruime schaal. Voeg de dressing toe, maal eventueel naar smaak peper over de salade en schep alles voorzichtig om tot de dressing goed verdeeld is.

Strooi als laatste de pompoenpitten en de peterselie over de salade.

Sperziebonen-tomatensalade met avocado en tahindressing op bord

Smakelijk eten.

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Groentecurry met voorjaarsgroenten
    01 / Jun / 2021

    Mieke Hendriks - 20 / Jul / 2020

    Groentecurry met voorjaarsgroenten

  • Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen
    25 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 20 / Jul / 2020

    Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen

  • Bloemkool-venkelsalade met citroen-dilledressing
    19 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 20 / Jul / 2020

    Bloemkool-venkelsalade met citroen-dilledressing

  • Bananenbrood van Bakbananenmeel
    05 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 20 / Jul / 2020

    Bananenbrood van Bakbananenmeel

  • Doperwten-avocadospread met tahin
    30 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 20 / Jul / 2020

    Doperwten-avocadospread met tahin

  • Pannenkoek Bakbananenmeel met vers fruit
    18 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 20 / Jul / 2020

    Pannenkoek Bakbananenmeel met vers fruit

  • Vegan fritatta met geroosterde paprika dip
    09 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 20 / Jul / 2020

    Vegan fritatta met geroosterde paprika dip

  • Pastinaak Salade met Bloemkool Couscous
    04 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 20 / Jul / 2020

    Pastinaak Salade met Bloemkool Couscous

  • Glutenvrije Granola met perzik en framboos
    18 / Feb / 2021

    Mieke Hendriks - 20 / Jul / 2020

    Glutenvrije Granola met perzik en framboos

  • Geroosterde kabeljauw met zwarte knoflook
    26 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 20 / Jul / 2020

    Geroosterde kabeljauw met zwarte knoflook

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »