Sperziebonen-tomatensalade met avocado en tahindressing
(salade voor 4 personen)
Wat heb je nodig?
- rode ui, in halve ringen
- 2 el appelciderazijn
- 250 g sperziebonen, puntjes afgehaald
- 4 el olijfolie
- 2 tl tahin
- 1 tl honing
- citroensap
- zout
- 250 g tomaat
- 1 avocado
- 15 g kappertjes
- peper
- 20 g pompoenpitten
- klein handje peterselie, gehakt
Bereiding:
Pel de halve rode ui en snijd hem in halve ringen. Doe de halve uiringen met de appelciderazijn in een kommetje en laat ze 15 minuten staan.
Haal de puntjes van de sperziebonen, breng ze met een klein laagje water aan de kook en laat ze 5 minuten zachtjes koken. Giet af en spoel ze af met koud water. Laat de sperziebonen wat afkoelen.
Snijd de tomaten in partjes en de avocado in blokjes.
Mix voor de dressing de olijfolie met de tahin, honing, citroensap en zout naar smaak.
Doe de sperziebonen, de uiringen, de tomatenpartjes, de kappertjes en de avocado in een ruime schaal. Voeg de dressing toe, maal eventueel naar smaak peper over de salade en schep alles voorzichtig om tot de dressing goed verdeeld is.
Strooi als laatste de pompoenpitten en de peterselie over de salade.
Smakelijk eten.