Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5581 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 20 / Jul / 2020

Sperziebonen-tomatensalade met avocado en tahindressing

Zomer op je bord, heerlijke zoete tomaten, knapperige boontjes en een lekkere dressing van tahin, honing en citroensap.

Een andere smaakmaker in dit recept zijn kappertjes. In ons assortiment hebben we de heerlijke kappertjes van Terrasana. Deze biologische kappertjes zijn extra groot en ingelegd in extra vierge olijfolie in plaats van zout water, zoals vaak wordt gedaan. En dat verschil proef je zeker.

Sperziebonen-tomatensalade met avocado en tahindressing
Recepten

(salade voor 4 personen)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Pel de halve rode ui en snijd hem in halve ringen. Doe de halve uiringen met de appelciderazijn in een kommetje en laat ze 15 minuten staan.

Haal de puntjes van de sperziebonen, breng ze met een klein laagje water aan de kook en laat ze 5 minuten zachtjes koken. Giet af en spoel ze af met koud water. Laat de sperziebonen wat afkoelen.

Snijd de tomaten in partjes en de avocado in blokjes.

Mix voor de dressing de olijfolie met de tahin, honing, citroensap en zout naar smaak.

Doe de sperziebonen, de uiringen, de tomatenpartjes, de kappertjes en de avocado in een ruime schaal. Voeg de dressing toe, maal eventueel naar smaak peper over de salade en schep alles voorzichtig om tot de dressing goed verdeeld is.

Strooi als laatste de pompoenpitten en de peterselie over de salade.

Sperziebonen-tomatensalade met avocado en tahindressing op bord

Smakelijk eten.

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Kruidkoek met amandel en chocolade
    25 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 20 / Jul / 2020

    Kruidkoek met amandel en chocolade

  • Energy bars met amandelpasta, dadels en noten
    18 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 20 / Jul / 2020

    Energy bars met amandelpasta, dadels en noten

  • Ovenschotel met spruitjes, kabeljauw, zwarte knoflook en balsamicocreme
    11 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 20 / Jul / 2020

    Ovenschotel met spruitjes, kabeljauw, zwarte knoflook en balsamicocreme

  • Pompoen gevuld met venkel, paddenstoelen en gedroogde vijg
    03 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 20 / Jul / 2020

    Pompoen gevuld met venkel, paddenstoelen en gedroogde vijg

  • Flespompoen gevuld met abrikoos, ingelegde citroen en pompoenpitten
    13 / Dec / 2021

    Mieke Hendriks - 20 / Jul / 2020

    Flespompoen gevuld met abrikoos, ingelegde citroen en pompoenpitten

  • Stoofpeertjes met Cranberrysaus (optie Slowcooker)
    07 / Dec / 2021

    Mieke Hendriks - 20 / Jul / 2020

    Stoofpeertjes met Cranberrysaus (optie Slowcooker)

  • Pompoen-haverkoek met witte bonenspread en vijg
    30 / Nov / 2021

    Mieke Hendriks - 20 / Jul / 2020

    Pompoen-haverkoek met witte bonenspread en vijg

  • Kruidnoten van bakbananenmeel
    09 / Nov / 2021

    Mieke Hendriks - 20 / Jul / 2020

    Kruidnoten van bakbananenmeel

  • Bloemkoolcouscous met groentes en gedroogde abrikoos
    13 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 20 / Jul / 2020

    Bloemkoolcouscous met groentes en gedroogde abrikoos

  • Chiapudding met Peer, Gember en Citroen
    11 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 20 / Jul / 2020

    Chiapudding met Peer, Gember en Citroen

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »