Menu
EUR
Rijstpasta lasagne recept

Rijstpasta lasagne recept

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Voordat ik besloot geen gluten meer te eten en ik nog met pakjes en zakjes kookte, was ik gek op lasagne. Snel klaargemaakt, wat water toevoegen een kruidenzakje en klaar. Toen ik eenmaal erachter kwam wat er nu allemaal in zo'n zakje zat aan smaakversterkers snapte ik ook meteen waarom ik die zo lekker dacht te vinden...

Echt kookles heb ik op school nooit gehad, dus zie dan maar eens zo'n smaak na te maken.

Meerdere keren geprobeerd en geflopt, tot ik een tijd geleden nu eens heel goed aan het proeven was en bedacht wat ik nu miste aan de smaak. Ik kwam tot conclusie dat dat het zuurtje was.

Een nieuw recept ontstond en nu staat deze weer met regelmaat op het menu.

Ik heb allerlei recepten geprobeerd, ook met aubergine als lasagnebladen, maar dat was toch voor mij het niet helemaal.

Ik gebruik nu deze overheerlijke lasagnebladen van bruine rijst.

Ik gebruik overigens per grote schaal lasagne maar 6 van die bladen. En daar eten wij met een gezin met 2 kinderen 2 dagen van.

Het rare is dat er op de verpakking geen gebruiksaanwijzing staat, het blijkt dus zo dat hij wel meteen in de lasagne mag en door een klein beetje vocht toe te voegen gaart hij vanzelf en hoeft het niet voorgekookt te worden.

Recept

Wat heb je nodig:

Verwarm de oven voor op 175 graden

Pak een wok en verwarm een eetlepel kokosolie. Rul nu het gehakt,
voeg dan keltisch zeezout naar smaak toe. Voeg de gesneden groenten toe en roerbak het een paar minuten. Nu kun je de potten passata erbij gieten, ik laat een klein scheutje water in de pot na het leeggieten om alle resten passata eruit te krijgen. De lasagnebladen hebben wat vocht nodig, maar niet te veel. Voeg nu ook de volle eetlepel pizzakruiden toe en laat het even doorsudderen.

Nu komt het zuurtje, proef en kijk wat je van de smaak vind. Giet dan een heel klein beetje appelazijn erbij en proef nog een keer. Je kunt altijd nog wat toevoegen, verwijderen niet meer.

Het gaat dus allemaal om het proeven. Vind je de smaak lekker doe alles in 3 delen in een ovenschaal en plaats er 2 lagen lasagnebladen tussen.

Je sluit af met nog een laag saus. Daarboven is het lekker om wat geraspte kaas te doen. Zelf heb ik minder last van belegen kaas vandaar dat ik dat wel kan gebruiken. Kijk wat hier bij je past en waar jij goed tegen kan.

Plaats alles 40 minuten in de oven.

Rijstpasta lasagne recept op bord

Smakelijk eten!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!