Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5874 reviews

i.v.m. drukte bij Postnl kan het zijn dat je pakket vertraging oploopt

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 30-11-2021

Pompoen-haverkoek met witte bonenspread en vijg

Deze hartige koek op basis van pompoen en haver is een heerlijk verwarmend gerecht met winterse smaken.

Pompoen-haverkoek met witte bonenspread en vijg
Recepten

(voor 2 tot 3 personen)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Groentes:

Snijd de pompoen in blokjes, de knolselderij in plakken en de witlof in de lengte in 6 delen.

Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 220°C en rooster de groenten 20 tot 30 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Witte bonenspread:

Pel de knoflook en pureer deze samen met de witte bonen, 3 eetlepels olijfolie en peper en zout naar smaak.

Pompoen-haverkoek:

Prak de geroosterde pompoen, meng het havermeel, de nigella, de tijm en het venkelzaad erdoor en kneed alles tot een samenhangend deeg. Rol het deeg op een met meel bestoven werkblad uit tot een cirkel van ongeveer 30 cm Ø. Leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koek 15 minuten op 180°C.

Verhoog dan de oventemperatuur naar 200°C en verdeel de witte bonenspread over de koek. Leg er ook de plakken knolselderij en witlof op.

Snijd de vijg in plakken en de peer in smalle reepjes. Verdeel deze over de knolselderij en de witlof.

Bestrooi naar smaak met peper en zout en bak de pompoen-haverkoek nog eens 15 tot 20 minuten, tot de koek aan de randen knapperig is en de groenten warm zijn.

Schep honing naar smaak over de warme groenten en strooi er tenslotte wat verse of gedroogde tijm over.

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus
    29-11-2022

    Mieke Hendriks - 30-11-2021

    Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus

  • Glutenvrije Bruine Bolletjes
    01-11-2022

    Mieke Hendriks - 30-11-2021

    Glutenvrije Bruine Bolletjes

  • Appel Galette met Koekkruiden
    24-10-2022

    Mieke Hendriks - 30-11-2021

    Appel Galette met Koekkruiden

  • Wortel-pompoensoep met sweet-chili kikkererwten
    06-10-2022

    Mieke Hendriks - 30-11-2021

    Wortel-pompoensoep met sweet-chili kikkererwten

  • Smoothiebowl met superfoods
    03-10-2022

    Mieke Hendriks - 30-11-2021

    Smoothiebowl met superfoods

  • Miso-courgettes op witte bonenspread
    12-09-2022

    Mieke Hendriks - 30-11-2021

    Miso-courgettes op witte bonenspread

  • Anijs Granola
    06-09-2022

    Mieke Hendriks - 30-11-2021

    Anijs Granola

  • Chocolade-kersencake van Cassavemeel
    02-08-2022

    Mieke Hendriks - 30-11-2021

    Chocolade-kersencake van Cassavemeel

  • Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel
    26-07-2022

    Mieke Hendriks - 30-11-2021

    Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel

  • Sla Taco's met Zalm en Avocado
    07-07-2022

    Mieke Hendriks - 30-11-2021

    Sla Taco's met Zalm en Avocado

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »