Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5874 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 30-11-2021

Pompoen-haverkoek met witte bonenspread en vijg

Deze hartige koek op basis van pompoen en haver is een heerlijk verwarmend gerecht met winterse smaken.

Pompoen-haverkoek met witte bonenspread en vijg
Recepten

(voor 2 tot 3 personen)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Groentes:

Snijd de pompoen in blokjes, de knolselderij in plakken en de witlof in de lengte in 6 delen.

Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 220°C en rooster de groenten 20 tot 30 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Witte bonenspread:

Pel de knoflook en pureer deze samen met de witte bonen, 3 eetlepels olijfolie en peper en zout naar smaak.

Pompoen-haverkoek:

Prak de geroosterde pompoen, meng het havermeel, de nigella, de tijm en het venkelzaad erdoor en kneed alles tot een samenhangend deeg. Rol het deeg op een met meel bestoven werkblad uit tot een cirkel van ongeveer 30 cm Ø. Leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koek 15 minuten op 180°C.

Verhoog dan de oventemperatuur naar 200°C en verdeel de witte bonenspread over de koek. Leg er ook de plakken knolselderij en witlof op.

Snijd de vijg in plakken en de peer in smalle reepjes. Verdeel deze over de knolselderij en de witlof.

Bestrooi naar smaak met peper en zout en bak de pompoen-haverkoek nog eens 15 tot 20 minuten, tot de koek aan de randen knapperig is en de groenten warm zijn.

Schep honing naar smaak over de warme groenten en strooi er tenslotte wat verse of gedroogde tijm over.

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel
    21-06-2022

    Mieke Hendriks - 30-11-2021

    Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel

  • Rabarber-Aardbeienijs
    31-05-2022

    Mieke Hendriks - 30-11-2021

    Rabarber-Aardbeienijs

  • Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa
    17-05-2022

    Mieke Hendriks - 30-11-2021

    Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa

  • Wasmiddel met Aleppozeep
    10-05-2022

    Mieke Hendriks - 30-11-2021

    Wasmiddel met Aleppozeep

  • Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise
    03-05-2022

    Mieke Hendriks - 30-11-2021

    Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise

  • Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen
    05-04-2022

    Mieke Hendriks - 30-11-2021

    Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen

  • Chocoladetaart met dadels en amandelen
    31-03-2022

    Mieke Hendriks - 30-11-2021

    Chocoladetaart met dadels en amandelen

  • Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen
    28-03-2022

    Mieke Hendriks - 30-11-2021

    Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen

  • Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing
    22-03-2022

    Mieke Hendriks - 30-11-2021

    Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing

  • Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache
    21-03-2022

    Mieke Hendriks - 30-11-2021

    Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »