Menu
EUR
Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa

Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

(gerecht voor 4 personen)

Wat heb je nodig?

Voor de bowl

Voor de salsa

Voor erbij

Bereiding:

Verdeel de bloemkool in roosjes. Was de zoete aardappel en snijd hem in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

Meng de olijfolie met de Mexicaanse kruiden. Doe de bloemkoolroosjes en de zoete aardappel samen met de gekruide olijfolie in een ruime kom en schep om tot alles bedekt is met de gekruide olie.

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Past het niet op 1 bakplaat verdeel het dan over 2 bakplaten. Stel de oven in op 220°C en schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven.

Rooster de bloemkool en de zoete aardappel 25 tot 40 minuten.

Maak terwijl de groenten in de oven staan de salsa:

Pel de sinaasappels, verwijder zoveel mogelijk van de witte velletjes, verdeel de sinaasappel in partjes en snijd deze in kleine stukjes.

Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.

Pel de ui en snipper hem heel fijn.

Meng in een kom de sinaasappelstukjes, de stukjes gedroogde abrikoos, de gesnipperde ui, de ahornsiroop, het citroensap en de tijm.

Schil de avocado en snijd hem in partjes.

Verdeel de groenten over vier bowls of borden en geef de er de salsa, wat partjes avocado en de triangle chips bij.

Mexicaanse bowl met glutenvrije chips

Smakelijk!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct ons leef puur receptenboek met 30 gezonde en snelle recepten
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta
€
Mijn account
Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor €55,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!