Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5581 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 22-03-2022

Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing

Deze witte bonendip brengt echt een feestje op je tafel. Serveer deze smeuïge dip met zelf gebakken glutenvrij Vitaalbrood of dip erin met een stuk Oerbrood.

De gezonde kiemen maken de dip echt af. Je kan deze kant en klaar in de supermarkt kopen, maar het is veel leuker en super simpel om ze zelf te kweken.
Mosterdkers kun je in een kweekschaaltje al na 6 dagen oogsten en bijvoorbeeld Alfalfa al na 8 dagen. Bekijk alle kiemzaden en kweeksetjes in onze Moestuincategorie.

Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing
Recepten

(gerecht voor 4 tot 8 personen)

Wat heb je nodig:

Witte bonen dip

Lentegroenten

Dressing

Bereiding:

Snipper voor de dressing de rode ui heel fijn. Meng hem met het citroensap en laat dit even staan.

Pureer de witte bonen samen met de citroenrasp, de edelgist en de olijfolie in een keukenmachine. Voeg citroensap en zout naar smaak toe. Laat de bonen nog even draaien in de keukenmachine tot ze mooi luchtig zijn.

Snijd de courgette in blokjes ter grootte van de doperwten. Dubbeldop de tuinbonen. Doe courgette, de tuinbonen en de doperwten met de olijfolie in een ruime pan en stoof ze op laag vuur in 10 tot 15 minuten gaar. Roer af en toe en breng op smaak met peper en zout.

Roer voor de dressing de honing, de mosterd en het citroensap met de rode ui door elkaar. Voeg de olijfolie toe en meng alles goed tot een gebonden dressing ontstaat. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra citroensap en/of mosterd.

Spreid de witte bonen dip uit over een mooi bord of schaal. Schep hier de groenten op en sprenkel er vervolgens de dressing over.

Verdeel tenslotte de kiemen over de groenten.

Smakelijk!

 

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa
    17-05-2022

    Mieke Hendriks - 22-03-2022

    Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa

  • Wasmiddel met Aleppozeep
    10-05-2022

    Mieke Hendriks - 22-03-2022

    Wasmiddel met Aleppozeep

  • Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise
    03-05-2022

    Mieke Hendriks - 22-03-2022

    Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise

  • Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen
    05-04-2022

    Mieke Hendriks - 22-03-2022

    Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen

  • Chocoladetaart met dadels en amandelen
    31-03-2022

    Mieke Hendriks - 22-03-2022

    Chocoladetaart met dadels en amandelen

  • Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen
    28-03-2022

    Mieke Hendriks - 22-03-2022

    Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen

  • Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing
    22-03-2022

    Mieke Hendriks - 22-03-2022

    Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing

  • Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache
    21-03-2022

    Mieke Hendriks - 22-03-2022

    Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache

  • Kikkererwten Pannenkoeken met Italiaanse bloemkool
    14-03-2022

    Mieke Hendriks - 22-03-2022

    Kikkererwten Pannenkoeken met Italiaanse bloemkool

  • Chili sin carne met spruitjes, aubergine en jackfruit
    28-02-2022

    Mieke Hendriks - 22-03-2022

    Chili sin carne met spruitjes, aubergine en jackfruit

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »