Menu
EUR
Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing

Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Deze witte bonendip brengt echt een feestje op je tafel. Serveer deze smeuïge dip met zelf gebakken glutenvrij brood of dip erin met je favoriete rauwkost.

De gezonde kiemen maken de dip echt af. Je kan deze kant en klaar in de supermarkt kopen, maar het is veel leuker en super simpel om ze zelf te kweken.
Mosterdkers kun je in een kweekschaaltje al na 6 dagen oogsten en bijvoorbeeld Alfalfa al na 8 dagen. Bekijk alle kiemzaden en kweeksetjes in onze Moestuincategorie.

(gerecht voor 4 tot 8 personen)

Wat heb je nodig:

Witte bonen dip

Lentegroenten

Dressing

Bereiding:

Snipper voor de dressing de rode ui heel fijn. Meng hem met het citroensap en laat dit even staan.

Pureer de witte bonen samen met de citroenrasp, de edelgist en de olijfolie in een keukenmachine. Voeg citroensap en zout naar smaak toe. Laat de bonen nog even draaien in de keukenmachine tot ze mooi luchtig zijn.

Snijd de courgette in blokjes ter grootte van de doperwten. Dubbeldop de tuinbonen. Doe courgette, de tuinbonen en de doperwten met de olijfolie in een ruime pan en stoof ze op laag vuur in 10 tot 15 minuten gaar. Roer af en toe en breng op smaak met peper en zout.

Roer voor de dressing de honing, de mosterd en het citroensap met de rode ui door elkaar. Voeg de olijfolie toe en meng alles goed tot een gebonden dressing ontstaat. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra citroensap en/of mosterd.

Spreid de witte bonen dip uit over een mooi bord of schaal. Schep hier de groenten op en sprenkel er vervolgens de dressing over.

Verdeel tenslotte de kiemen over de groenten.

Smakelijk!

 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!