Lactosevrij Chocolade ijs

Lactosevrij Chocolade ijs

Maak dit super lekkere lactosevrije chocolade ijs met met de overrijpe bananen die nog in de fruitschaal liggen.

Heerlijk ijs om af te koelen tijdens de warme zomerdagen, maar het kan natuurlijk ook als toetje na een winters diner.

Voor ongeveer 1/2 liter ijs heb je het volgende nodig:

 

Ingrediënten:

 

Schil de bananen en pureer ze samen met de dadels, de cacao en de oploskoffie. Proef of het ijs op smaak is en voeg eventueel wat extra cacao en/of oploskoffie toe.

 

Schep het ijs in een diepvriesbakje van ongeveer ½ liter en laat het 6 tot 8 uur bevriezen.

 

Lactosevrij chocolade ijs met koffie, dadels en banaan

 

Laat het ijs voor het serveren iets warmer worden.
Eet het ijs zo of serveer het bijvoorbeeld met (warme) vanillesaus of wat geraspte kokos.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed