• Gratis verzending v.a. € 35,- voor NL & BE*
  • Vóór 22:00 besteld, morgen in huis
  • Sparen voor korting
  • 085-3030730

Thuiswinkelwaarborg logo9.6met 4794 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2020

€0,00

Mieke Hendriks - 30 / Apr / 2020

Kruidige balletjes van zoete aardappel met vegan Tzatziki

Een dagje zonder vlees? Probeer dan zeker eens deze heerlijke balletjes gemaakt van geroosterde zoete aardappel. Je brengt de balletjes in dit recept op smaak met Shoarmakruiden. Hierin zit onder andere koriander, paprika, kurkuma en knoflook. Dit maakt de balletjes lekker kruidig en warm van smaak.

De vegan tzatziki met munt en komkommer mag bij dit recept niet ontbreken. Deze dip is echt super simpel om te maken en de Edelgist geeft het een lekkere hartige smaak.

Kruidige balletjes van zoete aardappel met vegan Tzatziki
Recepten

Dit heb je nodig:

voor de tzatziki

voor de zoete aardappelballetjes

Bereiding:

Doe de havermout, de zonnebloempitten en 60 g water in een afsluitbaar bakje en laat dit bij kamertemperatuur minimaal 3 uur weken (langer kan ook, zet het bakje dan in de koelkast).

Was de zoete aardappel, snijd hem in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en peper en zout naar smaak.

Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 200°C en rooster de zoete aardappelblokjes in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Schep ze af en toe een keer om.

Laat de zoete aardappelblokjes wat afkoelen en pureer ze dan samen met de shoarmakruiden en het kikkererwtenmeel.

Breng de zoete aardappelpuree op smaak met eventueel peper en zout en eventueel extra shoarmakruiden.

Pel en snipper de ui. Hak de zonnebloempitten grof. Roer de ui en de zonnebloempitten door de zoete aardappelpuree. Laat de puree in de koelkast minimaal 1 uur opstijven.

Rasp de komkommer en laat hem wat uitlekken in een vergiet.

Pureer de geweekte havermout en zonnebloempitten samen met de edelgist, de knoflook, het zout, de olijfolie en het water.

Hak de munt grof en roer hem samen met de komkommer door de havermout-zonnebloempittenpuree.

Breng de tzatziki eventueel op smaak met peper en zout.

Vorm dan balletjes van de zoete aardappelpuree. 

Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zoete aardappelballetjes (eventueel in gedeelten) mooi bruin. Let op, dit gaat vrij snel!

Serveer de balletjes samen met de tzatziki.

Kruidige balletjes van zoete aardappel met vegan tzatziki

Smakelijk!

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Geroosterde kabeljauw met zwarte knoflook
    26 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 30 / Apr / 2020

    Geroosterde kabeljauw met zwarte knoflook

  • Groentefriet met zelfgemaakte Hummus
    19 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 30 / Apr / 2020

    Groentefriet met zelfgemaakte Hummus

  • Chocolade muffin - Keto Friendly
    14 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 30 / Apr / 2020

    Chocolade muffin - Keto Friendly

  • Knolselderijsoep met geroosterde wortels
    05 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 30 / Apr / 2020

    Knolselderijsoep met geroosterde wortels

  • Kerstkoekjes Bakbananenmeel
    08 / Dec / 2020

    Mieke Hendriks - 30 / Apr / 2020

    Kerstkoekjes Bakbananenmeel

  • Pompoenkoek met witte bonenspread
    30 / Nov / 2020

    Mieke Hendriks - 30 / Apr / 2020

    Pompoenkoek met witte bonenspread

  • Speculaascake met pitten en zaden
    21 / Oct / 2020

    Mieke Hendriks - 30 / Apr / 2020

    Speculaascake met pitten en zaden

  • Courgette Spaghetti met Venkel en Pompoenpit
    28 / Sep / 2020

    Mieke Hendriks - 30 / Apr / 2020

    Courgette Spaghetti met Venkel en Pompoenpit

  • Pompoensoep met Miso en Aubergine
    28 / Sep / 2020

    Mieke Hendriks - 30 / Apr / 2020

    Pompoensoep met Miso en Aubergine

  • Glutenvrije Quiche met tomaatjes en vegan roomkaas
    18 / Aug / 2020

    Mieke Hendriks - 30 / Apr / 2020

    Glutenvrije Quiche met tomaatjes en vegan roomkaas

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »