Menu
EUR
Kruidige balletjes van zoete aardappel met vegan Tzatziki

Kruidige balletjes van zoete aardappel met vegan Tzatziki

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Een dagje zonder vlees? Probeer dan zeker eens deze heerlijke balletjes gemaakt van geroosterde zoete aardappel. Je brengt de balletjes in dit recept op smaak met Shoarmakruiden. Hierin zit onder andere koriander, paprika, kurkuma en knoflook. Dit maakt de balletjes lekker kruidig en warm van smaak.

De vegan tzatziki met munt en komkommer mag bij dit recept niet ontbreken. Deze dip is echt super simpel om te maken en de Edelgist geeft het een lekkere hartige smaak.

Dit heb je nodig:

voor de tzatziki

voor de zoete aardappelballetjes

Bereiding:

Doe de havermout, de zonnebloempitten en 60 g water in een afsluitbaar bakje en laat dit bij kamertemperatuur minimaal 3 uur weken (langer kan ook, zet het bakje dan in de koelkast).

Was de zoete aardappel, snijd hem in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en peper en zout naar smaak.

Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 200°C en rooster de zoete aardappelblokjes in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Schep ze af en toe een keer om.

Laat de zoete aardappelblokjes wat afkoelen en pureer ze dan samen met de shoarmakruiden en het kikkererwtenmeel.

Breng de zoete aardappelpuree op smaak met eventueel peper en zout en eventueel extra shoarmakruiden.

Pel en snipper de ui. Hak de zonnebloempitten grof. Roer de ui en de zonnebloempitten door de zoete aardappelpuree. Laat de puree in de koelkast minimaal 1 uur opstijven.

Rasp de komkommer en laat hem wat uitlekken in een vergiet.

Pureer de geweekte havermout en zonnebloempitten samen met de edelgist, de knoflook, het zout, de olijfolie en het water.

Hak de munt grof en roer hem samen met de komkommer door de havermout-zonnebloempittenpuree.

Breng de tzatziki eventueel op smaak met peper en zout.

Vorm dan balletjes van de zoete aardappelpuree. 

Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zoete aardappelballetjes (eventueel in gedeelten) mooi bruin. Let op, dit gaat vrij snel!

Serveer de balletjes samen met de tzatziki.

Kruidige balletjes van zoete aardappel met vegan tzatziki

Smakelijk!

Handtekening Maartje


Reacties (0)

gravatar
Hadda Selmani
Geplaatst op 2021-12-29 10:42:51
Olijfolie mag je niet verhitten !! Niet geschikt om mee te bakken

---------

Hoi Hadda,

Goede pure olijfolie zonder bezinksel mag wel verhit worden, maar dan moet het er wel bijstaan.
De standaard olijfolie mag inderdaad niet verhit worden.

Groetjes Mieke
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!