Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5581 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 30-04-2020

Kruidige balletjes van zoete aardappel met vegan Tzatziki

Een dagje zonder vlees? Probeer dan zeker eens deze heerlijke balletjes gemaakt van geroosterde zoete aardappel. Je brengt de balletjes in dit recept op smaak met Shoarmakruiden. Hierin zit onder andere koriander, paprika, kurkuma en knoflook. Dit maakt de balletjes lekker kruidig en warm van smaak.

De vegan tzatziki met munt en komkommer mag bij dit recept niet ontbreken. Deze dip is echt super simpel om te maken en de Edelgist geeft het een lekkere hartige smaak.

Kruidige balletjes van zoete aardappel met vegan Tzatziki
Recepten

Dit heb je nodig:

voor de tzatziki

voor de zoete aardappelballetjes

Bereiding:

Doe de havermout, de zonnebloempitten en 60 g water in een afsluitbaar bakje en laat dit bij kamertemperatuur minimaal 3 uur weken (langer kan ook, zet het bakje dan in de koelkast).

Was de zoete aardappel, snijd hem in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en peper en zout naar smaak.

Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 200°C en rooster de zoete aardappelblokjes in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Schep ze af en toe een keer om.

Laat de zoete aardappelblokjes wat afkoelen en pureer ze dan samen met de shoarmakruiden en het kikkererwtenmeel.

Breng de zoete aardappelpuree op smaak met eventueel peper en zout en eventueel extra shoarmakruiden.

Pel en snipper de ui. Hak de zonnebloempitten grof. Roer de ui en de zonnebloempitten door de zoete aardappelpuree. Laat de puree in de koelkast minimaal 1 uur opstijven.

Rasp de komkommer en laat hem wat uitlekken in een vergiet.

Pureer de geweekte havermout en zonnebloempitten samen met de edelgist, de knoflook, het zout, de olijfolie en het water.

Hak de munt grof en roer hem samen met de komkommer door de havermout-zonnebloempittenpuree.

Breng de tzatziki eventueel op smaak met peper en zout.

Vorm dan balletjes van de zoete aardappelpuree. 

Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zoete aardappelballetjes (eventueel in gedeelten) mooi bruin. Let op, dit gaat vrij snel!

Serveer de balletjes samen met de tzatziki.

Kruidige balletjes van zoete aardappel met vegan tzatziki

Smakelijk!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa
    17-05-2022

    Mieke Hendriks - 30-04-2020

    Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa

  • Wasmiddel met Aleppozeep
    10-05-2022

    Mieke Hendriks - 30-04-2020

    Wasmiddel met Aleppozeep

  • Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise
    03-05-2022

    Mieke Hendriks - 30-04-2020

    Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise

  • Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen
    05-04-2022

    Mieke Hendriks - 30-04-2020

    Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen

  • Chocoladetaart met dadels en amandelen
    31-03-2022

    Mieke Hendriks - 30-04-2020

    Chocoladetaart met dadels en amandelen

  • Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen
    28-03-2022

    Mieke Hendriks - 30-04-2020

    Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen

  • Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing
    22-03-2022

    Mieke Hendriks - 30-04-2020

    Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing

  • Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache
    21-03-2022

    Mieke Hendriks - 30-04-2020

    Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache

  • Kikkererwten Pannenkoeken met Italiaanse bloemkool
    14-03-2022

    Mieke Hendriks - 30-04-2020

    Kikkererwten Pannenkoeken met Italiaanse bloemkool

  • Chili sin carne met spruitjes, aubergine en jackfruit
    28-02-2022

    Mieke Hendriks - 30-04-2020

    Chili sin carne met spruitjes, aubergine en jackfruit

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »