Kikkererwtenburgers met tuinbonen en knoflook

Kikkererwtenburgers met tuinbonen en knoflook

(voor ongeveer 10 burgertjes)

 

Wat heb je nodig?

 

Bereiding:

Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze samen met de tuinbonen, de peterselie, de koriander, de knoflook, de gemalen specerijen, de chilivlokken en 2 el olijfolie in de mengkom van de keukenmachine.

Maal alles tot een grove, een beetje plakkerige massa. Voeg de havermout toe en maal deze mee zodat de massa iets droger wordt.

 

Laat het de tuinbonen-kikkererwtenmassa minimaal een uur opstijven in de koelkast. Vorm burgertjes van ongeveer 5 cm doorsnede en 1 cm dik en leg deze nog een uurtje terug in de koelkast.

 

Strooi een laagje maispaneermeel op een plat bord en wentel hier de burgertjes doorheen. Verhit een pan en schenk er 2 eetlepels olijfolie in. Bak de burgertjes  hierin 3 tot 5 minuten, tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.

Serveer de burgers met bijvoorbeeld zoete aardappelfrites en een lekkere salade.

 

 

 

Smakelijk!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Powered by Lightspeed