Menu
EUR
Kerstmenu: Panforte met kastanjemeel

Kerstmenu: Panforte met kastanjemeel

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Voor het nagerecht van je kerstdiner hebben we een heerlijk, robuust dessert bedacht. Deze Panforte, voor 12 personen, combineert de zoetheid van gedroogd fruit en honing met de rijke smaak van donkere chocolade en kokosolie. Een vleugje koekkruiden en de frisse citrusaroma's van sinaasappel maken dit nagerecht heerlijk!

12 personen | 45 minuten

Wat heb je nodig:

Bereiding:

Doe het fruit met de noten in de keukenmachine en hak alles wat kleiner. Het hoeft niet super klein. Je kunt het ook met een mes kleiner snijden.

Verwarm ondertussen de oven voor op 170˚C.

Bekleed de bodem van een springvorm van 22 cm met bakpapier en wrijf de zijkanten in met een beetje olie.

Doe de noten en het gedroogde fruit over in een ruime kom. Zeef hier het kastanjemeel over (dit niet overslaan want kastanjemeel klontert snel!)

Voeg koekkruiden toe en rasp de sinaasappels eroverheen.

Neem een hittebestendige kom en voeg hier de chocola in stukken samen met de kokosolie. Verwarm dit au bain-marie tot alles gesmolten is.

Zet even apart.

De honing gaat met de kokosbloesemsuiker in een kleine steelpan en verwarm dit tot de suiker helemaal gesmolten is.

Giet bij je noten/fruit mengsel, voeg de gesmolten chocola en wat sinaasappelsap toe. Roer het geheel goed om met een lepel en stort in de klaarstaande springvorm.

Bak dit voor 30 minuten of tot de bovenkant stevig aanvoelt.

Laat het volledig afkoelen in de vorm voor je het eruit haalt.

 

Dit is een stevig en machtig dessert. Snij dus kleine stukjes!

 

 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!