Nu 10% korting op het gehele assortiment met de code BIO2023

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 19-01-2021

Groentefriet met zelfgemaakte Hummus

Zelf friet maken van groente is super eenvoudig en gezond. In dit recept gebruik ik knolselderij, rode bieten en zoete aardappel, maar je kunt elke harde groente gebruiken die je lekker vind.

De hummus in dit recept komt niet uit een potje, maar uit de keukenmachine, blender of staafmixer. Je hoeft alleen de ingrediënten toe te voegen, op de knop te drukken en klaar is je heerlijke dip.

Groentefriet met zelfgemaakte Hummus
Recepten

(hapje/bijgerecht voor 2-3 personen)

Wat heb je nodig?

  • 200 g kikkererwten (geweekt, gekookt en nageweld of uit blik)
  • 1 el tahin
  • 1 teentje knoflook
  • citroensap                                                         
  • snufje cayennepeper
  • 200 g knolselderij
  • 200 g bieten
  • 200 g zoete aardappels
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Pel de knoflook en doe deze samen met de kikkererwten in een keukenmachine, blender of staafmixer. Pureer deze met een scheutje water tot een smeuïge massa. Als het nog te dik is, voeg dan nog wat water toe.

Laat de kikkererwtenpuree draaien tot hij wit, romig en luchtig is. Voeg de tahin, citroensap, cayennepeper en zout naar smaak toe en laat de puree draaien tot alles goed gemengd is.

Bewaar de hummus tot gebruik in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 220°C.

Schil de knolselderij en de bieten en snijd ze in frites-reepjes. Was de zoete aardappel en snijd hem ook in frites-reepjes. Verdeel de groentefrites over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met de olijfolie en strooi en peper en zout naar smaak over.

Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en rooster de groentefrites tot ze goudbruin en gaar zijn, zo’n 20 tot 30 minuten.

Spreid de hummus uit over een platte schaal en verdeel daar de groentefrites over. Eet de groentefrites warm met de hummus.

Smakelijk!

Groentefriet

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Zoete aardappelsalade met gemarineerde kippendij
    01-09-2023

    Mieke Hendriks - 19-01-2021

    Zoete aardappelsalade met gemarineerde kippendij

  • Havermout met citroen, maanzaad en Johannesbroodsiroop
    15-08-2023

    Mieke Hendriks - 19-01-2021

    Havermout met citroen, maanzaad en Johannesbroodsiroop

  • Groene Smoothiebowl
    13-06-2023

    Mieke Hendriks - 19-01-2021

    Groene Smoothiebowl

  • Asperge Ovenschotel met Ras el Hanout
    30-05-2023

    Mieke Hendriks - 19-01-2021

    Asperge Ovenschotel met Ras el Hanout

  • Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen
    03-04-2023

    Mieke Hendriks - 19-01-2021

    Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen

  • Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos
    20-03-2023

    Mieke Hendriks - 19-01-2021

    Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos

  • Courgettespread met kruidige olijfolie
    06-03-2023

    Mieke Hendriks - 19-01-2021

    Courgettespread met kruidige olijfolie

  • Haver-Kokos repen met Collageen
    24-01-2023

    Mieke Hendriks - 19-01-2021

    Haver-Kokos repen met Collageen

  • Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin
    17-01-2023

    Mieke Hendriks - 19-01-2021

    Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin

  • Glutenvrije Crackers met pitten en zaden
    09-01-2023

    Mieke Hendriks - 19-01-2021

    Glutenvrije Crackers met pitten en zaden

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  • ✓ Spaar automatisch voor korting en extra's
  • ✓ Krijg een cadeautje op je verjaardag
  • ✓ Bekijk en volg je bestellingen
  • ✓ Voeg favoriete producten toe aan je verlanglijst
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »