Menu
EUR
Groentecurry met voorjaarsgroenten

Groentecurry met voorjaarsgroenten

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Aan deze curry kun je eigenlijk alle groentes toevoegen die je lekker vindt of nog in de groentela hebt liggen.

(voor 4 personen)

Wat heb je nodig?

Voorjaarsgroentes, zoals bijvoorbeeld:

  • 2 aubergines
  • 250 g bloemkool
  • 250 g tuinbonen
  • 250 g zoete aardappel
  • 200 g spinazie

Verder heb je nodig:

Bereiding:

Snijd de voorjaarsgroentes in blokjes en verdeel ze, samen met de tuinbonen over een met bakpapier beklede bakplaat. De spinazie hoeft niet meegebakken te worden in de oven, dus deze kun je nog even laten liggen.

Besprenkel de groenten met 4 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Stel de oven in op 220°C, schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en rooster de groenten 25 tot 30 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Pel en snipper ondertussen de uien en de knoflook en doe deze met 4 eetlepels olijfolie en een flinke snuf zout in een ruime pan. Laat ze op laag vuur sudderen tot ze goudbruin zijn.

Voeg dan de gele curry pasta toe en warm even kort mee. Doe ook de geroosterde groenten, de spinazie en de kokosmelk erbij.

Roer alles goed om en breng de curry langzaam aan de kook.

Laat de curry 5 minuten zachtjes koken en roer regelmatig.

Groente curry op tafel geserveerd

Ter garnering/bijgerecht:

  • plantaardige yoghurt
  • wortelsalade met mango
  • rode rijst

Eventueel kun je ook nog jackfruit en kikkererwten toevoegen voor een extra gevulde curry.

Handtekening Maartje bedenker recept


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!