Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5874 reviews

i.v.m. drukte bij Postnl kan het zijn dat je pakket vertraging oploopt

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 02-08-2021

Glutenvrije crackers met zaden en pitten

Zelf crackers maken is zo ontzettend makkelijk en ook nog eens heel erg lekker. Ik heb vandaag een recept voor je met zonnebloempitten, havermout, havermeel, pompoenpitten, lijnzaad en sesamzaad.
Beleg de crackers met je favoriete beleg, of probeer een van onze hartige spreads. De Mango-Kerrie en Paprika-Chili zijn bij ons op kantoor groot favoriet :)

Glutenvrije crackers met zaden en pitten
Recepten

(voor 1 bakplaat)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Doe de pitten en zaden in de kom van de keukenmachine en maal kort tot de zaden wat kleiner zijn.

Voeg ze samen in een ruime kom met de havermout, het havermeel en zout naar smaak. Roer alles goed door elkaar, samen met de olijfolie en het water, tot er een wat plakkerig deeg ontstaat.

Verwarm de oven voor op 150°C.

Leg het deeg op een vel bakpapier, leg er een vel bakpapier bovenop en rol het deeg uit tot een dunne lap ter grote van een bakplaat. Schuif het deeg op een bakplaat, haal het bovenste vel bakpapier eraf, snijd het deeg in rechthoekige of vierkante stukken en schuif de bakplaat midden in de oven.

Bak de crackers 70 minuten. Open de deur van de oven, steek er bijvoorbeeld een houten pollepel tussen, zodat de deur open blijft staan en bak de crackers nog 10 minuten met de ovendeur op een kier, zodat het goed kan drogen.

Laat de crackers op een rooster afkoelen en bewaar het in een goed afgesloten blik of bak.

Beleg ze met je favoriete beleg, of probeer een van onze hartige spreads. De Mango-Kerrie en Paprika-Chili zijn bij ons op kantoor groot favoriet :)

Smakelijk!

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus
    29-11-2022

    Mieke Hendriks - 02-08-2021

    Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus

  • Glutenvrije Bruine Bolletjes
    01-11-2022

    Mieke Hendriks - 02-08-2021

    Glutenvrije Bruine Bolletjes

  • Appel Galette met Koekkruiden
    24-10-2022

    Mieke Hendriks - 02-08-2021

    Appel Galette met Koekkruiden

  • Wortel-pompoensoep met sweet-chili kikkererwten
    06-10-2022

    Mieke Hendriks - 02-08-2021

    Wortel-pompoensoep met sweet-chili kikkererwten

  • Smoothiebowl met superfoods
    03-10-2022

    Mieke Hendriks - 02-08-2021

    Smoothiebowl met superfoods

  • Miso-courgettes op witte bonenspread
    12-09-2022

    Mieke Hendriks - 02-08-2021

    Miso-courgettes op witte bonenspread

  • Anijs Granola
    06-09-2022

    Mieke Hendriks - 02-08-2021

    Anijs Granola

  • Chocolade-kersencake van Cassavemeel
    02-08-2022

    Mieke Hendriks - 02-08-2021

    Chocolade-kersencake van Cassavemeel

  • Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel
    26-07-2022

    Mieke Hendriks - 02-08-2021

    Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel

  • Sla Taco's met Zalm en Avocado
    07-07-2022

    Mieke Hendriks - 02-08-2021

    Sla Taco's met Zalm en Avocado

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »