Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5581 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 02 / Aug / 2021

Glutenvrije crackers met zaden en pitten

Zelf crackers maken is zo ontzettend makkelijk en ook nog eens heel erg lekker. Ik heb vandaag een recept voor je met zonnebloempitten, havermout, havermeel, pompoenpitten, lijnzaad en sesamzaad.
Beleg de crackers met je favoriete beleg, of probeer een van onze hartige spreads. De Mango-Kerrie en Paprika-Chili zijn bij ons op kantoor groot favoriet :)

Glutenvrije crackers met zaden en pitten
Recepten

(voor 1 bakplaat)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Doe de pitten en zaden in de kom van de keukenmachine en maal kort tot de zaden wat kleiner zijn.

Voeg ze samen in een ruime kom met de havermout, het havermeel en zout naar smaak. Roer alles goed door elkaar, samen met de olijfolie en het water, tot er een wat plakkerig deeg ontstaat.

Verwarm de oven voor op 150°C.

Leg het deeg op een vel bakpapier, leg er een vel bakpapier bovenop en rol het deeg uit tot een dunne lap ter grote van een bakplaat. Schuif het deeg op een bakplaat, haal het bovenste vel bakpapier eraf, snijd het deeg in rechthoekige of vierkante stukken en schuif de bakplaat midden in de oven.

Bak de crackers 70 minuten. Open de deur van de oven, steek er bijvoorbeeld een houten pollepel tussen, zodat de deur open blijft staan en bak de crackers nog 10 minuten met de ovendeur op een kier, zodat het goed kan drogen.

Laat de crackers op een rooster afkoelen en bewaar het in een goed afgesloten blik of bak.

Beleg ze met je favoriete beleg, of probeer een van onze hartige spreads. De Mango-Kerrie en Paprika-Chili zijn bij ons op kantoor groot favoriet :)

Smakelijk!

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Ovenschotel met spruitjes, kabeljauw, zwarte knoflook en balsamicocreme
    11 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 02 / Aug / 2021

    Ovenschotel met spruitjes, kabeljauw, zwarte knoflook en balsamicocreme

  • Pompoen gevuld met venkel, paddenstoelen en gedroogde vijg
    03 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 02 / Aug / 2021

    Pompoen gevuld met venkel, paddenstoelen en gedroogde vijg

  • Flespompoen gevuld met abrikoos, ingelegde citroen en pompoenpitten
    13 / Dec / 2021

    Mieke Hendriks - 02 / Aug / 2021

    Flespompoen gevuld met abrikoos, ingelegde citroen en pompoenpitten

  • Stoofpeertjes met Cranberrysaus (optie Slowcooker)
    07 / Dec / 2021

    Mieke Hendriks - 02 / Aug / 2021

    Stoofpeertjes met Cranberrysaus (optie Slowcooker)

  • Pompoen-haverkoek met witte bonenspread en vijg
    30 / Nov / 2021

    Mieke Hendriks - 02 / Aug / 2021

    Pompoen-haverkoek met witte bonenspread en vijg

  • Kruidnoten van bakbananenmeel
    09 / Nov / 2021

    Mieke Hendriks - 02 / Aug / 2021

    Kruidnoten van bakbananenmeel

  • Bloemkoolcouscous met groentes en gedroogde abrikoos
    13 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 02 / Aug / 2021

    Bloemkoolcouscous met groentes en gedroogde abrikoos

  • Chiapudding met Peer, Gember en Citroen
    11 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 02 / Aug / 2021

    Chiapudding met Peer, Gember en Citroen

  • Glutenvrije cake met fruit en havermeel
    04 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 02 / Aug / 2021

    Glutenvrije cake met fruit en havermeel

  • Appel-Pruimen Crumble met Bakbananenmeel
    01 / Sep / 2021

    Mieke Hendriks - 02 / Aug / 2021

    Appel-Pruimen Crumble met Bakbananenmeel

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »