Menu
EUR
Nu 10% korting op alles met de code: BRONS2024 - Puur Mieke Winnaar Bronzen Shopping Awards 2024
Glutenvrije crackers met zaden en pitten

Glutenvrije crackers met zaden en pitten

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Zelf crackers maken is zo ontzettend makkelijk en ook nog eens heel erg lekker. Ik heb vandaag een recept voor je met zonnebloempitten, havermout, havermeel, pompoenpitten, lijnzaad en sesamzaad.
Beleg de crackers met je favoriete beleg, of probeer een van onze hartige spreads. De Mango-Kerrie en Paprika-Chili zijn bij ons op kantoor groot favoriet :)

(voor 1 bakplaat)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Doe de pitten en zaden in de kom van de keukenmachine en maal kort tot de zaden wat kleiner zijn.

Voeg ze samen in een ruime kom met de havermout, het havermeel en zout naar smaak. Roer alles goed door elkaar, samen met de olijfolie en het water, tot er een wat plakkerig deeg ontstaat.

Verwarm de oven voor op 150°C.

Leg het deeg op een vel bakpapier, leg er een vel bakpapier bovenop en rol het deeg uit tot een dunne lap ter grote van een bakplaat. Schuif het deeg op een bakplaat, haal het bovenste vel bakpapier eraf, snijd het deeg in rechthoekige of vierkante stukken en schuif de bakplaat midden in de oven.

Bak de crackers 70 minuten. Open de deur van de oven, steek er bijvoorbeeld een houten pollepel tussen, zodat de deur open blijft staan en bak de crackers nog 10 minuten met de ovendeur op een kier, zodat het goed kan drogen.

Laat de crackers op een rooster afkoelen en bewaar het in een goed afgesloten blik of bak.

Beleg ze met je favoriete beleg, of probeer een van onze hartige spreads. De Mango-Kerrie en Paprika-Chili zijn bij ons op kantoor groot favoriet :)

Smakelijk!


Reacties (0)

gravatar
Ester
Geplaatst op 2023-06-14 10:51:54
Wow, wat een winnaar van een recept is dit zeg! Moet de crackers zowat verstoppen voor mijn gluten consumerende partner. Anders is er al snel niks meer over voor mij. Mijn dank is groot!
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!