• Gratis verzending v.a. € 39,- voor NL & BE*
  • Vóór 22:00 besteld, morgen in huis
  • Sparen voor korting
  • 085-3030730

Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5286 reviews

Nu 10% korting op alles - Code: BIO2021

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 21 / Jul / 2020

Gegrilde spitskool met Ras el Hanout en ingelegde citroen

Deze week een verrassend bijgerecht met smaakmakers als ingelegde citroen, ras el hanout kruiden en bieslook.
TIP: Ook goed te bereiden op de barbecue.

Gegrilde spitskool met Ras el Hanout en ingelegde citroen
Recepten

(bijgerecht voor 2 personen)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Pel en snipper de rode ui. Meng de ui met de rode wijnazijn en laat 15 minuten staan. Giet de ui daarna af.

Snijd de olijven en de ingelegde citroen fijn en snipper de bieslook.

Meng voor de dressing de rode ui, de olijven, de citroen en de bieslook met de plantaardige yoghurt.

Haal de buitenste bladeren van de spitskool en snijd hem in vier kwarten. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk 1 van de 2 snijvlakken van elke kwart spitskool met olijfolie en leg ze met deze zijde naar beneden in de grillpan. Grill ook de andere zijde tot ze beide bruine strepen krijgen en een beetje zacht worden. Bestrijk tenslotte de niet-gesneden kant van de spitskool en grill ook deze kant.

Roer ondertussen de ras el hanout door de rest van de olie (of neem eventueel 2 el olijfolie extra) en bestrijk de snijvlakken van de spitskool met de ras el hanout-olie.

Leg de gegrilde spitskoolparten op een bord en schep er een deel van de dressing over. Geef de rest van de dressing er apart bij.

Gegrilde spitskool met Ras el Hanout en ingelegde citroen op bord

Smakelijk

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Groentecurry met voorjaarsgroenten
    01 / Jun / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Jul / 2020

    Groentecurry met voorjaarsgroenten

  • Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen
    25 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Jul / 2020

    Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen

  • Bloemkool-venkelsalade met citroen-dilledressing
    19 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Jul / 2020

    Bloemkool-venkelsalade met citroen-dilledressing

  • Bananenbrood van Bakbananenmeel
    05 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Jul / 2020

    Bananenbrood van Bakbananenmeel

  • Doperwten-avocadospread met tahin
    30 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Jul / 2020

    Doperwten-avocadospread met tahin

  • Pannenkoek Bakbananenmeel met vers fruit
    18 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Jul / 2020

    Pannenkoek Bakbananenmeel met vers fruit

  • Vegan frittata met geroosterde paprika dip
    09 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Jul / 2020

    Vegan frittata met geroosterde paprika dip

  • Pastinaak Salade met Bloemkool Couscous
    04 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Jul / 2020

    Pastinaak Salade met Bloemkool Couscous

  • Glutenvrije Granola met perzik en framboos
    18 / Feb / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Jul / 2020

    Glutenvrije Granola met perzik en framboos

  • Geroosterde kabeljauw met zwarte knoflook
    26 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Jul / 2020

    Geroosterde kabeljauw met zwarte knoflook

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »