Menu
EUR
Courgette Spaghetti met Venkel en Pompoenpit

Courgette Spaghetti met Venkel en Pompoenpit

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Spaghetti van courgette, klinkt misschien een beetje vreemd, maar is echt super lekker en voedzaam. Met behulp van een Spirelli, Mandoline of de Super Spirali maak je het eenvoudig zelf. Omdat courgette een vrij neutrale smaak heeft kun je er echt van alles bijdoen om een gezonde maaltijd te maken.
Deze week heb ik het vrij simpel gehouden met geurende venkel en rode ui. Een beetje pit door wat chilivlokken en een crunch door een handje pompoenpitten.

(bijgerecht/salade voor 2 tot 3 personen)

Wat heb je nodig?

  • 1 venkelknol
  • 1 rode ui
  • 1 flinke of 2 kleinere courgettes (eventueel een gele en een groene)
  • 20 g pompoenpitten
  • 1 g venkelzaad
  • rasp van ½ citroen
  • chilivlokken naar smaak
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Snijd de venkel in dunne plakjes en de rode ui in dunne partjes. Verdeel beide groentes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met de olijfolie (dit lijkt misschien veel, 4 eetlepels, maar de olie trekt straks in de courgette spaghetti, waardoor deze heerlijk zacht en smaakvol wordt) en bestrooi met peper en zout naar smaak.

Stel de oven in op 200°C en rooster de venkel en ui 20 tot 30 minuten, tot ze zacht, gaar en hier en daar goudbruin zijn.

Maak ondertussen spiralen van de courgette(s) met een spirelli (als je geen spiraalsnijder hebt, kun je met de mandoline, kaasschaaf of dunschiller lange dunne plakken van de courgette(s) schaven).

Doe de courgette spaghetti in een bak, giet er kokend water over tot de spaghetti onderstaat en giet hem vervolgens meteen weer af en laat het uitlekken.

Rooster de pompoenpitten en de venkelzaadjes in een droge koekenpan tot de pompoenpitten beginnen te knappen. Maal het vervolgens in een keukenmachine of vijzel tot een grof mengsel. Voeg naar smaak zout, citroenrasp en chilivlokken toe.

Doe de courgettespaghetti in een ruime schaal en verdeel de geroosterde groenten erover met zoveel mogelijk van de olie. Schep alles een beetje om en strooi er tenslotte de pompoenpit-venkelkruimels over.

Smakelijk!

Courgette spaghetti met geroosterde venkel en pompoen

Handtekening Maartje


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!