• Gratis verzending v.a. € 39,- voor NL & BE*
  • Vóór 22:00 besteld, morgen in huis
  • Sparen voor korting
  • 085-3030730

Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5185 reviews

Feest! Nu 8% korting - Code: 8JAAR - Puur Mieke bestaat 8 jaar

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 28 / Sep / 2020

Courgette Spaghetti met Venkel en Pompoenpit

Spaghetti van courgette, klinkt misschien een beetje vreemd, maar is echt super lekker en voedzaam. Met behulp van een Spirelli, Mandoline of de Super Spirali maak je het eenvoudig zelf. Omdat courgette een vrij neutrale smaak heeft kun je er echt van alles bijdoen om een gezonde maaltijd te maken.
Deze week heb ik het vrij simpel gehouden met geurende venkel en rode ui. Een beetje pit door wat chilivlokken en een crunch door een handje pompoenpitten.

Courgette Spaghetti met Venkel en Pompoenpit
Recepten

(bijgerecht/salade voor 2 tot 3 personen)

Wat heb je nodig?

  • 1 venkelknol
  • 1 rode ui
  • 1 flinke of 2 kleinere courgettes (eventueel een gele en een groene)
  • 20 g pompoenpitten
  • 1 g venkelzaad
  • rasp van ½ citroen
  • chilivlokken naar smaak
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Snijd de venkel in dunne plakjes en de rode ui in dunne partjes. Verdeel beide groentes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met de olijfolie (dit lijkt misschien veel, 4 eetlepels, maar de olie trekt straks in de courgette spaghetti, waardoor deze heerlijk zacht en smaakvol wordt) en bestrooi met peper en zout naar smaak.

Stel de oven in op 200°C en rooster de venkel en ui 20 tot 30 minuten, tot ze zacht, gaar en hier en daar goudbruin zijn.

Maak ondertussen spiralen van de courgette(s) met een spirelli (als je geen spiraalsnijder hebt, kun je met de mandoline, kaasschaaf of dunschiller lange dunne plakken van de courgette(s) schaven).

Doe de courgette spaghetti in een bak, giet er kokend water over tot de spaghetti onderstaat en giet hem vervolgens meteen weer af en laat het uitlekken.

Rooster de pompoenpitten en de venkelzaadjes in een droge koekenpan tot de pompoenpitten beginnen te knappen. Maal het vervolgens in een keukenmachine of vijzel tot een grof mengsel. Voeg naar smaak zout, citroenrasp en chilivlokken toe.

Doe de courgettespaghetti in een ruime schaal en verdeel de geroosterde groenten erover met zoveel mogelijk van de olie. Schep alles een beetje om en strooi er tenslotte de pompoenpit-venkelkruimels over.

Smakelijk!

Courgette spaghetti met geroosterde venkel en pompoen

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Groentecurry met voorjaarsgroenten
    01 / Jun / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Sep / 2020

    Groentecurry met voorjaarsgroenten

  • Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen
    25 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Sep / 2020

    Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen

  • Bloemkool-venkelsalade met citroen-dilledressing
    19 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Sep / 2020

    Bloemkool-venkelsalade met citroen-dilledressing

  • Bananenbrood van Bakbananenmeel
    05 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Sep / 2020

    Bananenbrood van Bakbananenmeel

  • Doperwten-avocadospread met tahin
    30 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Sep / 2020

    Doperwten-avocadospread met tahin

  • Pannenkoek Bakbananenmeel met vers fruit
    18 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Sep / 2020

    Pannenkoek Bakbananenmeel met vers fruit

  • Vegan fritatta met geroosterde paprika dip
    09 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Sep / 2020

    Vegan fritatta met geroosterde paprika dip

  • Pastinaak Salade met Bloemkool Couscous
    04 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Sep / 2020

    Pastinaak Salade met Bloemkool Couscous

  • Glutenvrije Granola met perzik en framboos
    18 / Feb / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Sep / 2020

    Glutenvrije Granola met perzik en framboos

  • Geroosterde kabeljauw met zwarte knoflook
    26 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Sep / 2020

    Geroosterde kabeljauw met zwarte knoflook

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »