Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5874 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 07-04-2020

Breekbrood met Amandelspijs

Zin in een echt paasbrood, maar dan wel glutenvrij en zonder geraffineerde suiker? Probeer dan eens dit eenvoudige recept met de Rustiek Broodmix van The Other Foods. Superleuk om te maken en verrassend lekker van smaak door de toevoeging van mandarijn en stukjes abrikoos. Dit brood is paleo en een echte eyecatcher op je Paastafel.

Breekbrood met Amandelspijs
Recepten

Dit heb je nodig:

Voor het brood:

Voor het amandelspijs:

Bereiding:

Meng de broodmix met 2 eiwitten (hou het eigeel apart, dit heb je later nog nodig), 6 hele eieren en de geraspte appel. Voeg de gesmolten kokosolie toe en meng het tot een gladde massa.

Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes en voeg deze toe aan het brooddeeg. Laat het geheel 45 minuten rusten en begin ondertussen aan de spijs.

Voor het spijs: hak en mix met de keukenmachine de amandelen, de kokosbloesemsuiker, het ei en de rasp van 2 mandarijnen tot een stevig geheel. Verdeel de spijs in 16 even grote stukjes en rol hiervan balletjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verdeel, na de rusttijd, het brooddeeg ook in 16 even porties en rol ze tot kleine balletjes. (Als je telkens je handen nat maakt, zal het beslag niet op je handen plakken.)

Druk met je duim een gat in elk deegballetje, stop er een spijsballetje in en vouw het deeg weer dicht.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg nu 1 balletje in het midden, leg er 5 balletjes omheen en dan nog eens 10 balletjes.

Druk ze tegen elkaar aan, zodat de balletjes als een “bloem” aan elkaar vastzitten.

Breekbrood Amandelspijs Paleo Glutenvrij

Bestrijk het brood met de overgebleven eigeel en bak het brood in het midden van de oven in 45 min. gaar.

Laat het brood op een rooster afkoelen.

Breekbrood met Amandelspijs Paleo Glutenvrij

Breekbrood Amandelspijs Aangesneden Paleo Glutenvrij

Veel bakplezier en smakelijk!

Dit recept is gemaakt in samenwerking met The Other Foods

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Wortel-pompoensoep met sweet-chili kikkererwten
    06-10-2022

    Mieke Hendriks - 07-04-2020

    Wortel-pompoensoep met sweet-chili kikkererwten

  • Smoothiebowl met superfoods
    03-10-2022

    Mieke Hendriks - 07-04-2020

    Smoothiebowl met superfoods

  • Miso-courgettes op witte bonenspread
    12-09-2022

    Mieke Hendriks - 07-04-2020

    Miso-courgettes op witte bonenspread

  • Anijs Granola
    06-09-2022

    Mieke Hendriks - 07-04-2020

    Anijs Granola

  • Chocolade-kersencake van Cassavemeel
    02-08-2022

    Mieke Hendriks - 07-04-2020

    Chocolade-kersencake van Cassavemeel

  • Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel
    26-07-2022

    Mieke Hendriks - 07-04-2020

    Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel

  • Sla Taco's met Zalm en Avocado
    07-07-2022

    Mieke Hendriks - 07-04-2020

    Sla Taco's met Zalm en Avocado

  • Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel
    21-06-2022

    Mieke Hendriks - 07-04-2020

    Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel

  • Rabarber-Aardbeienijs
    31-05-2022

    Mieke Hendriks - 07-04-2020

    Rabarber-Aardbeienijs

  • Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa
    17-05-2022

    Mieke Hendriks - 07-04-2020

    Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »