• Gratis verzending v.a. € 39,- voor NL & BE*
  • Vóór 22:00 besteld, morgen in huis
  • Sparen voor korting
  • 085-3030730

Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5286 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 07 / Apr / 2020

Breekbrood met Amandelspijs

Zin in een echt paasbrood, maar dan wel glutenvrij en zonder geraffineerde suiker? Probeer dan eens dit eenvoudige recept met de Rustiek Broodmix van The Other Foods. Superleuk om te maken en verrassend lekker van smaak door de toevoeging van mandarijn en stukjes abrikoos. Dit brood is paleo en een echte eyecatcher op je Paastafel.

Breekbrood met Amandelspijs
Recepten

Dit heb je nodig:

Voor het brood:

Voor het amandelspijs:

Bereiding:

Meng de broodmix met 2 eiwitten (hou het eigeel apart, dit heb je later nog nodig), 6 hele eieren en de geraspte appel. Voeg de gesmolten kokosolie toe en meng het tot een gladde massa.

Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes en voeg deze toe aan het brooddeeg. Laat het geheel 45 minuten rusten en begin ondertussen aan de spijs.

Voor het spijs: hak en mix met de keukenmachine de amandelen, de kokosbloesemsuiker, het ei en de rasp van 2 mandarijnen tot een stevig geheel. Verdeel de spijs in 16 even grote stukjes en rol hiervan balletjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verdeel, na de rusttijd, het brooddeeg ook in 16 even porties en rol ze tot kleine balletjes. (Als je telkens je handen nat maakt, zal het beslag niet op je handen plakken.)

Druk met je duim een gat in elk deegballetje, stop er een spijsballetje in en vouw het deeg weer dicht.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg nu 1 balletje in het midden, leg er 5 balletjes omheen en dan nog eens 10 balletjes.

Druk ze tegen elkaar aan, zodat de balletjes als een “bloem” aan elkaar vastzitten.

Breekbrood Amandelspijs Paleo Glutenvrij

Bestrijk het brood met de overgebleven eigeel en bak het brood in het midden van de oven in 45 min. gaar.

Laat het brood op een rooster afkoelen.

Breekbrood met Amandelspijs Paleo Glutenvrij

Breekbrood Amandelspijs Aangesneden Paleo Glutenvrij

Veel bakplezier en smakelijk!

Dit recept is gemaakt in samenwerking met The Other Foods

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Groentecurry met voorjaarsgroenten
    01 / Jun / 2021

    Mieke Hendriks - 07 / Apr / 2020

    Groentecurry met voorjaarsgroenten

  • Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen
    25 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 07 / Apr / 2020

    Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen

  • Bloemkool-venkelsalade met citroen-dilledressing
    19 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 07 / Apr / 2020

    Bloemkool-venkelsalade met citroen-dilledressing

  • Bananenbrood van Bakbananenmeel
    05 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 07 / Apr / 2020

    Bananenbrood van Bakbananenmeel

  • Doperwten-avocadospread met tahin
    30 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 07 / Apr / 2020

    Doperwten-avocadospread met tahin

  • Pannenkoek Bakbananenmeel met vers fruit
    18 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 07 / Apr / 2020

    Pannenkoek Bakbananenmeel met vers fruit

  • Vegan frittata met geroosterde paprika dip
    09 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 07 / Apr / 2020

    Vegan frittata met geroosterde paprika dip

  • Pastinaak Salade met Bloemkool Couscous
    04 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 07 / Apr / 2020

    Pastinaak Salade met Bloemkool Couscous

  • Glutenvrije Granola met perzik en framboos
    18 / Feb / 2021

    Mieke Hendriks - 07 / Apr / 2020

    Glutenvrije Granola met perzik en framboos

  • Geroosterde kabeljauw met zwarte knoflook
    26 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 07 / Apr / 2020

    Geroosterde kabeljauw met zwarte knoflook

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »