Breekbrood met Amandelspijs

Breekbrood met Amandelspijs

Zin in een echt paasbrood, maar dan wel glutenvrij en zonder geraffineerde suiker? Probeer dan eens dit eenvoudige recept met de Rustiek Broodmix van The Other Foods. Superleuk om te maken en verrassend lekker van smaak door de toevoeging van mandarijn en stukjes abrikoos. Dit brood is paleo en een echte eyecatcher op je Paastafel.

Dit heb je nodig:

 

Voor het brood:

 

Voor het amandelspijs:

 

Bereiding:

 

Meng de broodmix met 2 eiwitten (hou het eigeel apart, dit heb je later nog nodig), 6 hele eieren en de geraspte appel. Voeg de gesmolten kokosolie toe en meng het tot een gladde massa.

 

Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes en voeg deze toe aan het brooddeeg. Laat het geheel 45 minuten rusten en begin ondertussen aan de spijs.

 

Voor het spijs: hak en mix met de keukenmachine de amandelen, de kokosbloesemsuiker, het ei en de rasp van 2 mandarijnen tot een stevig geheel. Verdeel de spijs in 16 even grote stukjes en rol hiervan balletjes.

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

Verdeel, na de rusttijd, het brooddeeg ook in 16 even porties en rol ze tot kleine balletjes. (Als je telkens je handen nat maakt, zal het beslag niet op je handen plakken.)

Druk met je duim een gat in elk deegballetje, stop er een spijsballetje in en vouw het deeg weer dicht.

 

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg nu 1 balletje in het midden, leg er 5 balletjes omheen en dan nog eens 10 balletjes.

 

Druk ze tegen elkaar aan, zodat de balletjes als een “bloem” aan elkaar vastzitten.

 

Breekbrood Amandelspijs Paleo Glutenvrij

 

Bestrijk het brood met de overgebleven eigeel en bak het brood in het midden van de oven in 45 min. gaar.

 

Laat het brood op een rooster afkoelen.

 

Breekbrood met Amandelspijs Paleo Glutenvrij

 

Breekbrood Amandelspijs Aangesneden Paleo Glutenvrij

 

Veel bakplezier en smakelijk!

 

Dit recept is gemaakt in samenwerking met The Other Foods

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed