thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 10-03-2020

Bloemkoolcouscous met geroosterde wortel, abrikoos en tahindressing

Glutenvrije couscous zonder tarwe maak je supersnel en simpel van rauwe bloemkool. Je kunt dit gerecht als hoofdmaaltijd eten, maar het is ook erg lekker als bijgerecht bij een stukje vlees(vervanger) of vis.

De couscous wordt op smaak gebracht met een dressing van Tahin (ook wel tahini genoemd). Tahin is een pasta die gemaakt wordt van ongepelde of gepelde en geroosterde sesamzaadjes. Tahin is een heerlijke smaakmaker in sauzen, dressings of hummus. Er zijn tegenwoordig zelfs ook ijssalons die van Tahin roomijs maken.

Bloemkoolcouscous met geroosterde wortel, abrikoos en tahindressing
Recepten

(hoofdgerecht voor 2 personen of bijgerecht voor 3 tot 4 personen)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de waspeen en snijd er plakjes van ongeveer ½ cm dik van. Snijd dan de pompoen in vieren, verwijder de zaden en draden en snijd hem in blokjes van 2 x 2 cm.

Verdeel de pompoenblokjes en de wortelreepjes over een met bakpapier beklede bakplaat en schep alles om met 4 eetlepels olijfolie, het venkelzaad en peper en zout naar smaak.

Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en rooster de groenten 20 tot 25 minuten, tot de randjes goudbruin beginnen te kleuren.

Snijd ondertussen de abrikozen in reepjes, leg ze tussen de pompoen- en wortelstukjes op de bakplaat en rooster ze nog 10 minuten mee.

Verdeel de bloemkool in roosjes en maal ze tot couscous in een keukenmachine. Doe de bloemkoolcouscous in een ruime kom en schep hem om met de geroosterde pompoen- en wortelstukjes, de spinazie en de reepjes abrikoos.

Doe voor de dressing de tahin, de olijfolie het water en de peterselie in een hoge mengkom en pureer alles met een staafmixer. Voeg, als de dressing te dik is, eventueel wat extra water toe,

Breng de dressing op smaak met citroensap, honing en zout en serveer deze apart bij de salade of schep hem voor het serveren door de salade.

Bloemkoolcouscous met geroosterde wortel, abrikoos en tahindressing op bord

Smakelijk eten

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Asperge Ovenschotel met Ras el Hanout
    30-05-2023

    Mieke Hendriks - 10-03-2020

    Asperge Ovenschotel met Ras el Hanout

  • Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen
    03-04-2023

    Mieke Hendriks - 10-03-2020

    Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen

  • Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos
    20-03-2023

    Mieke Hendriks - 10-03-2020

    Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos

  • Courgettespread met kruidige olijfolie
    06-03-2023

    Mieke Hendriks - 10-03-2020

    Courgettespread met kruidige olijfolie

  • Haver-Kokos repen met Collageen
    24-01-2023

    Mieke Hendriks - 10-03-2020

    Haver-Kokos repen met Collageen

  • Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin
    17-01-2023

    Mieke Hendriks - 10-03-2020

    Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin

  • Glutenvrije Crackers met pitten en zaden
    09-01-2023

    Mieke Hendriks - 10-03-2020

    Glutenvrije Crackers met pitten en zaden

  • Miso Noodles met groente en kip
    03-01-2023

    Mieke Hendriks - 10-03-2020

    Miso Noodles met groente en kip

  • Gezonde zoete snackballetjes
    20-12-2022

    Mieke Hendriks - 10-03-2020

    Gezonde zoete snackballetjes

  • Glutenvrij en Lactosevrij Kerstmenu
    19-12-2022

    Mieke Hendriks - 10-03-2020

    Glutenvrij en Lactosevrij Kerstmenu

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  • ✓ Spaar automatisch voor korting en extra's
  • ✓ Krijg een cadeautje op je verjaardag
  • ✓ Bekijk en volg je bestellingen
  • ✓ Voeg favoriete producten toe aan je verlanglijst
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »