Bloemkoolcouscous met geroosterde wortel, abrikoos en tahindressing

Bloemkoolcouscous met geroosterde wortel, abrikoos en tahindressing

Glutenvrije couscous zonder tarwe maak je supersnel en simpel van rauwe bloemkool. Je kunt dit gerecht als hoofdmaaltijd eten, maar het is ook erg lekker als bijgerecht bij een stukje vlees(vervanger) of vis.

De couscous wordt op smaak gebracht met een dressing van Tahin (ook wel tahini genoemd). Tahin is een pasta die gemaakt wordt van ongepelde of gepelde en geroosterde sesamzaadjes. Tahin is een heerlijke smaakmaker in sauzen, dressings of hummus. Er zijn tegenwoordig zelfs ook ijssalons die van Tahin roomijs maken.

(hoofdgerecht voor 2 personen of bijgerecht voor 3 tot 4 personen)

 

Wat heb je nodig?

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de waspeen en snijd er plakjes van ongeveer ½ cm dik van. Snijd dan de pompoen in vieren, verwijder de zaden en draden en snijd hem in blokjes van 2 x 2 cm.

 

Verdeel de pompoenblokjes en de wortelreepjes over een met bakpapier beklede bakplaat en schep alles om met 4 eetlepels olijfolie, het venkelzaad en peper en zout naar smaak.

 

Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en rooster de groenten 20 tot 25 minuten, tot de randjes goudbruin beginnen te kleuren.

 

Snijd ondertussen de abrikozen in reepjes, leg ze tussen de pompoen- en wortelstukjes op de bakplaat en rooster ze nog 10 minuten mee.

 

Verdeel de bloemkool in roosjes en maal ze tot couscous in een keukenmachine. Doe de bloemkoolcouscous in een ruime kom en schep hem om met de geroosterde pompoen- en wortelstukjes, de spinazie en de reepjes abrikoos.

 

Doe voor de dressing de tahin, de olijfolie het water en de peterselie in een hoge mengkom en pureer alles met een staafmixer. Voeg, als de dressing te dik is, eventueel wat extra water toe,

Breng de dressing op smaak met citroensap, honing en zout en serveer deze apart bij de salade of schep hem voor het serveren door de salade.

 

Bloemkoolcouscous

 

Smakelijk eten

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed