Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5874 reviews

i.v.m. drukte bij Postnl kan het zijn dat je pakket vertraging oploopt

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 10-03-2020

Bloemkoolcouscous met geroosterde wortel, abrikoos en tahindressing

Glutenvrije couscous zonder tarwe maak je supersnel en simpel van rauwe bloemkool. Je kunt dit gerecht als hoofdmaaltijd eten, maar het is ook erg lekker als bijgerecht bij een stukje vlees(vervanger) of vis.

De couscous wordt op smaak gebracht met een dressing van Tahin (ook wel tahini genoemd). Tahin is een pasta die gemaakt wordt van ongepelde of gepelde en geroosterde sesamzaadjes. Tahin is een heerlijke smaakmaker in sauzen, dressings of hummus. Er zijn tegenwoordig zelfs ook ijssalons die van Tahin roomijs maken.

Bloemkoolcouscous met geroosterde wortel, abrikoos en tahindressing
Recepten

(hoofdgerecht voor 2 personen of bijgerecht voor 3 tot 4 personen)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de waspeen en snijd er plakjes van ongeveer ½ cm dik van. Snijd dan de pompoen in vieren, verwijder de zaden en draden en snijd hem in blokjes van 2 x 2 cm.

Verdeel de pompoenblokjes en de wortelreepjes over een met bakpapier beklede bakplaat en schep alles om met 4 eetlepels olijfolie, het venkelzaad en peper en zout naar smaak.

Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en rooster de groenten 20 tot 25 minuten, tot de randjes goudbruin beginnen te kleuren.

Snijd ondertussen de abrikozen in reepjes, leg ze tussen de pompoen- en wortelstukjes op de bakplaat en rooster ze nog 10 minuten mee.

Verdeel de bloemkool in roosjes en maal ze tot couscous in een keukenmachine. Doe de bloemkoolcouscous in een ruime kom en schep hem om met de geroosterde pompoen- en wortelstukjes, de spinazie en de reepjes abrikoos.

Doe voor de dressing de tahin, de olijfolie het water en de peterselie in een hoge mengkom en pureer alles met een staafmixer. Voeg, als de dressing te dik is, eventueel wat extra water toe,

Breng de dressing op smaak met citroensap, honing en zout en serveer deze apart bij de salade of schep hem voor het serveren door de salade.

Bloemkoolcouscous met geroosterde wortel, abrikoos en tahindressing op bord

Smakelijk eten

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus
    29-11-2022

    Mieke Hendriks - 10-03-2020

    Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus

  • Glutenvrije Bruine Bolletjes
    01-11-2022

    Mieke Hendriks - 10-03-2020

    Glutenvrije Bruine Bolletjes

  • Appel Galette met Koekkruiden
    24-10-2022

    Mieke Hendriks - 10-03-2020

    Appel Galette met Koekkruiden

  • Wortel-pompoensoep met sweet-chili kikkererwten
    06-10-2022

    Mieke Hendriks - 10-03-2020

    Wortel-pompoensoep met sweet-chili kikkererwten

  • Smoothiebowl met superfoods
    03-10-2022

    Mieke Hendriks - 10-03-2020

    Smoothiebowl met superfoods

  • Miso-courgettes op witte bonenspread
    12-09-2022

    Mieke Hendriks - 10-03-2020

    Miso-courgettes op witte bonenspread

  • Anijs Granola
    06-09-2022

    Mieke Hendriks - 10-03-2020

    Anijs Granola

  • Chocolade-kersencake van Cassavemeel
    02-08-2022

    Mieke Hendriks - 10-03-2020

    Chocolade-kersencake van Cassavemeel

  • Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel
    26-07-2022

    Mieke Hendriks - 10-03-2020

    Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel

  • Sla Taco's met Zalm en Avocado
    07-07-2022

    Mieke Hendriks - 10-03-2020

    Sla Taco's met Zalm en Avocado

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »