Menu
EUR
Is collageen goed voor je nieren?

Is collageen goed voor je nieren?

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Je nieren spelen een belangrijke rol bij je algehele gezondheid en de balans in je lichaam. Wat is het effect van collageen of je nieren en is collageen nu goed of slecht voor je nieren? In deze blog lees je er meer over.

Wat is collageen?

Collageen is een structureel eiwit dat een cruciale rol speelt in het behoud van de structuur, stevigheid en elasticiteit van verschillende weefsels. Het is als het ware het 'lijm' dat onze weefsels bij elkaar houdt. Vanaf je 25e neemt de natuurlijke productie van collageen in ons lichaam af, wat kan leiden tot tekenen van veroudering zoals rimpels, minder soepele gewrichten en dunner wordend haar en minder stevige nagels. Ons lichaam bevat meer dan 20 verschillende soorten collageen waarvan Type 1, 2 3 en 5 de meest voorkomende zijn.

Wat doen je nieren?

Je nieren spelen een belangrijke rol bij je algehele gezondheid en de balans in je lichaam. Ze filteren onder andere je bloed van afvalstoffen en reguleren de hoeveelheid water in je lichaam. Daarnaast helpen ze ook bij de zuur-base balans van je lichaam om te zorgen voor een gezonde pH-waarde.

Wat zijn de effecten van collageen op je nieren?

Op dit moment is er nog erg weinig onderzoek gedaan naar de effecten van collageen op de nieren. Er zijn een aantal studies die aantonen dat collageen mogelijk een positieve invloed kan hebben op de niergezondheid. Het bindweefsel in de nieren bevat namelijk collageenvezels, die een rol spelen bij het behoud van de structuur en functie van deze belangrijke organen. Er wordt gesuggereerd dat collageen eventueel de niercellen kan ondersteunen en mogelijk bescherming kan bieden tegen bepaalde schadelijke invloeden.

Zoals je kunt lezen is er zeker nog uitgebreider onderzoek nodig over collageen en nieren om meer te weten te komen over de effecten van collageen op je nieren.

Collageen en nierstenen

In collageen zit ook de aminozuur hydroxyproline. Dit aminozuur kan omgezet worden in oxalaat, welke via de nieren in je urine terechtkomt. Het komt weinig voor, maar onder bepaalde omstandigheden kan dit proces nierstenen veroorzaken. Ook hier is nog uitgebreider onderzoek voor nodig om hier meer over te kunnen zeggen.

Heb je nierklachten of zit dit in de familie? Overleg dan altijd met een therapeut of arts voordat je start met het gebruik van collageen.

Wat kun je doen om de gezondheid van de nieren te ondersteunen:

  1. Voldoende water drinken. Zo filter je de afvalstoffen en gifstoffen uit je lichaam. Een basische kruidenthee of basisch water is daar een goede optie voor

  2. Gezond en gevarieerd eten
  3. Zorgen voor een gezonde bloeddruk en stabiele bloedsuikerwaardes

  4. Regelmatig bewegen voor een gezonde doorbloeding

Collageen en nieren

collageen kopen


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!