Menu
EUR
Hierdoor is collageen goed voor je algehele gezondheid

Hierdoor is collageen goed voor je algehele gezondheid

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Collageen wordt door veel mensen automatisch geassocieerd met een aantal specifieke voordelen die het kan opleveren voor de huid, spieren en gewrichten. Iets dat velen echter nog niet weten, is dat collageen naast deze in het oog springende resultaten ook een aantal voordelen biedt die een stuk subtieler zijn.

Deze kleine voordeeltjes kunnen op hun beurt echter heel wat invloed uitoefenen op allerlei verschillende processen in je lichaam. Hierdoor is collageen goed voor je algehele gezondheid en gaat het vele malen verder dan enkel het behoud van een jeugdig uiterlijk en soepele gewrichten.

Waar is collageen poeder goed voor?

Nu je weet dat collageen niet alleen gunstig is voor je uiterlijk en mobiliteit, zullen we eens wat verder ingaan op de subtielere voordelen en hoe het kan dat deze krachtig genoeg zijn om je algehele welzijn positief te beïnvloeden.

Ontstekingsremmend

Collageen bevat een bijzonder hoog gehalte aan voorwaardelijke aminozuren glycine en proline. Voorwaardelijk wil hierin zeggen dat je lichaam in staat is om deze aminozuren zelf aan te maken, zij het onder strikte voorwaarde dat de omstandigheden in je lichaam perfect moeten zijn. Ondanks dat ontstekingsreacties absoluut noodzakelijk zijn voor herstel blijven ontstekingen vaak te lang hangen en monden ze uit in niet-functionele ontstekingen. Wanneer je te maken hebt met zo’n niet-functionele ontsteking kun je rustig stellen dat de omstandigheden in je lichaam echter verre van perfect zijn, waardoor je lichaam niet in staat is voldoende proline en glycine aan te maken. Deze twee aminozuren hebben echter beiden ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor ze op hun beurt collageen ontstekingsremmend maken. Hierdoor kunnen pijn en ongemak worden verlicht en zal je algehele gezondheid verbeteren.

Spijsvertering

Je spijsvertering speelt een cruciale rol in je algehele gezondheid, gezien spijsverteringsproblemen de opname van bepaalde voedingsmiddelen flink kan verstoren. Hierdoor kun je te maken krijgen met een tekort aan bouwstoffen welke nodig zijn voor allerlei belangrijke lichaamsfuncties en processen. Denk bijvoorbeeld aan de vernieuwing van lichaamscellen, de aanmaak van hormonen of het transport van zuurstof via je bloed. Wanneer ontstekingen de oorzaak zijn van je spijsverteringsproblemen, kan een collageen supplement voordelen bieden door zijn ontstekingsremmende eigenschappen.

[products=blog_collageen_hyaluronzuur]

Immuunsysteem

Nog zo’n mooi voorbeeld van zo’n belangrijke lichaamsfunctie is je immuunsysteem. Om krachtig te blijven is deze lichaamsfunctie sterk afhankelijk van talloze factoren, waaronder de productie van immuuncellen die ziekteverwekkers kunnen identificeren en bestrijden. Collageen bevat de bouwstenen die je lichaam nodig heeft om deze immuuncellen efficiënt te produceren.

Hoe jonger je begint met suppleren, des te groter zijn de voordelen van collageen

De aanmaak van lichaamseigen collageen begint gemiddeld rond je 25e levensjaar al met afnemen, en tegen de tijd dat je de 40 aantikt is het tempo waarop je lichaam collageen aanmaakt reeds ingehaald door het verbruik. Het gevolg is dat rond je 60e verjaardag al meer dan de helft van je lichaamseigen collageen is verdwenen en je kunt spreken van een collageen tekort. Dit tekort kan zorgen voor allerlei vervelende symptomen, zoals spijsverteringsproblemen, slijtage aan je gewrichten, rimpels, breekbaar haar en broze nagels. Het is dus niet zo dat een collageen tekort van de ene op de andere dag ontstaat. Het is een geleidelijk proces, maar wel één die al op tamelijk jonge leeftijd van start gaat en bovendien een aardig tempo kent. Daarom is inname van collageen goed als je ouder wordt, liefst nog voordat je de eerste tekenen van lage collageenwaardes opmerkt. In welke mate collageen poeder voordelen biedt is overigens sterk afhankelijk van een heleboel factoren en verschilt van persoon tot persoon. Desalniettemin kun je door tijdig in te spelen op de steeds trager wordende aanmaak van lichaamseigen collageen een mogelijk collageen tekort ondervangen en de symptomen tot op zekere hoogte afwenden of uitstellen.

Collageen bestellen >

collageen poeder puur mieke


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!