Menu
EUR
Collageen voor gewrichten

Collageen voor gewrichten

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Ontdek hieronder het potentieel van collageen voor gewrichten, spieren en pezen

Vroeg of laat krijgen we er allemaal last van; pijnlijke gewrichten als gevolg van slijtage aan kraakbeen, stijver wordende spieren en het verzwakken van pezen en ligamenten. En ja, het hoort nu eenmaal bij het ouder worden. Dat is algemeen bekend. Maar echt moeten toegeven dat je op dat punt bent aanbeland, dat is voor veel mensen vaak nog net een brug te ver.

Ook is het een hard gelach wanneer pijnklachten al op zeer jonge leeftijd zijn intrede doen en je wellicht zelfs wordt belemmerd bij het uitvoeren van dagelijkse bezigheden zoals werk, sport en hobby’s. In alle gevallen kan het dan ook echt de moeite waard zijn om te starten met het suppleren van collageen voor gewrichten. Door het zelf proefondervindelijk uit te testen kom je er het snelst achter of een collageen supplement je voordelen oplevert en of het de moeite waard is om het te blijven gebruiken.

Wat doet collageen voor pezen?

Collageen is een belangrijk bestanddeel van je pezen. Het geeft ze hun stevigheid, elasticiteit en wanneer jouw collageengehalte netjes op orde is beschik je doorgaans over veerkrachtige pezen die tegen een stootje kunnen. En dat is best belangrijk, gezien je pezen de bindweefselstructuren vormen welke je spieren aan je botten verbinden. Ontstaat er op peesniveau een beschadiging, dan kun je er donder op zeggen dat je na verloop van tijd ook klachten krijgt in je spieren, gewrichten of allebei. Dergelijke belemmeringen kunnen je vervolgens weerhouden van lichaamsbeweging en dan zit je plots in een neerwaartse spiraal. Om ervoor te zorgen dat je bewegingsapparaat goed blijft functioneren, is collageen voor pezen dus van cruciaal belang.

Er zijn natuurlijk verschillende typen collageen, waarvan type 1, 2 en 3 toch wel het bekendst zijn. Wil je weten welke collageen voor pezen nou het meest geschikt is, dan zul je moeten kijken waar beide collageen typen in ons lichaam voorkomen. Zo is collageen type 1 in al je bindweefsels verspreid over je gehele lichaam terug te vinden. Denk hierbij aan botten, kraakbeen, pezen, ligamenten, huid en bloedvaten. Collageen type 2 vindt je hoofdzakelijk terug in je kraakbeen. Denk hierbij aan je oren, je neus, je luchtpijp en je tussenwervelschijven. Collageen type 3 tref je, net als type 1, aan in alle soorten bindweefsels in je lichaam, echter is er van type 3 aanzienlijk minder aanwezig dan van type 1. Hieruit zou je dus kunnen concluderen dat het beste type collageen voor pezen uit collageen type 1 bestaat.

Collageen voor spieren en gewrichten

Naast het belang van voldoende collageen in je pezen, kan een collageen supplement gewrichten en spieren eveneens de nodige ondersteuning bieden. Wist je namelijk al dat een tekort aan collageen artrose kan verergeren? Sterker nog, ondanks veel onderzoek is de oorzaak die ten grondslag ligt aan artrose officieel nog steeds onbekend. Iets dat wel vaststaat is dat er diverse factoren zijn die een rol spelen bij het krijgen van artrose. Onder andere leeftijd, erfelijkheid, overgewicht en geslacht spelen hierin namelijk een rol.

Wat doet collageen voor gewrichten? Het antwoord hierop is dat collageen hoofdverantwoordelijke is voor de stevigheid, elasticiteit en schok dempende werking van het kraakbeen. Slijtage van kraakbeen betekent op zijn beurt een verslechterde weerbaarheid tegen schokken en stoten, waardoor slijtage sneller plaats kan vinden. Op fundamenteel niveau is collageen goed voor je gewrichten. Het zorgt immers voor een stabiele basis, waardoor gewrichten minder snel slijten, pijnklachten tot een minimum worden beperkt of zelfs volledig kunnen worden voorkomen.

Om erachter te komen welk type collageen bij artrose verlichting kan bieden doorlopen we dezelfde stappen als bij collageen voor pezen. Welk type collageen vind je van nature terug in je kraakbeen? Dat is collageen type 2. Door je kraakbeen gezond en sterk te houden zorg je er automatisch voor dat je gewrichten een stuk minder onderhevig zijn aan slijtage. Op de vraag “welke collageen is het beste voor gewrichten?” kun je dan dus automatisch hetzelfde antwoorden geven.

Collageen voor gewrichten

Collageen kopen


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!