Zoete aardappelsalade met gemarineerde kippendij
Reacties: 0
Wat heb je nodig:
- 200 g kipdij, in blokjes
- 2 el Puur Mieke coconut aminos
- 250 g zoete aardappel, schoongemaakt
- 1 el Puur Mieke kokosolie
- 200 g kerstomaatjes, verschillende kleuren
- 1 winterpeen, geraspt
- 2 stuks little gem of 200 g romaine sla
- 2 bosui, in ringetjes
- 25 g pecan noten
Dressing:
- 2 el mayonaise
- 1 el Puur Mieke coconut aminos
- 1 tl Puur Mieke rauwe honing
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200˚C
Meng de blokjes kipdij met 2 el coconut aminos en laat dit even staan
Snijd de zoete aardappel in blokjes. Doe in een steelpannetje en voeg water toe. Kook de zoete aardappel gaar in ongeveer 15 minuten. Een vork moet er gemakkelijk ingeprikt kunnen worden. Giet af.
Verhit een koekenpan met wat kokosolie en bak ondertussen de kipdij gaar en goudbruin.
Neem twee bowls en verdeel de sla hierover. Top dit met de zoete aardappel, de kipdij, de geraspte wortel en kerstomaatjes.
Verdeel hierover de bosui, pecannoten,
Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de coconut aminos en de honing.
Drizzle over de bowl en serveer.