Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5874 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 05-03-2020

Worteltaart met mango en sinaasappel

Worteltaart, maar dan de gezonde versie! Zonder geraffineerde suiker, zonder gluten of lactose. Maar wel met boekweit, kokosbloesemsuiker en de heerlijke smaakmaker Kardemom. Wist je dat Kardemom familie is van de Gember en bomvol ijzer zit? Het is ook goed voor je spijsvertering en maag, maar ook tandvleesproblemen kun je ermee aanpakken. Kortom, een veelzijdig kruid die deze worteltaart ook nog eens extra lekker maakt!

Worteltaart met mango en sinaasappel
Recepten

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175° C. Bestrijk de springvorm met olijfolie en bestrooi hem met een beetje boekweitmeel.

Splits de eieren en klop de eidooiers met de kokosbloesemsuiker en de geraspte sinaasappelschil, wit en schuimig.

Meng in een andere kom het boekweitmeel met het bakpoeder en de kardemom.

Maal de zonnebloempitten fijn in een keukenmachine.
Maak de wortelen schoon en rasp ze zo fijn mogelijk.
Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes. 
Schil de mango en snijd hem in blokjes van ½ x ½ cm.

Voeg de zonnebloempitten, de wortels, de dadels, de mangoblokjes en de sinaasappel fruitspread toe aan het droge boekweitmengsel.
Meng dan ook de eierdooiers door het boekweitmeel-mengsel.

Klop de eiwitten stijf en spatel een derde van de stijfgeklopte eiwitten door het boekweitmeel-mengsel tot alles een beetje gemengd is (je mag nog eiwit zien, roer liever niet, omdat je dan de lucht uit het eiwit roert). Spatel vervolgens voorzichtig de rest van het eiwit door het boekweitmeel-mengsel en schep het beslag in de springvorm.

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 minuten gaar en bruin.

Roer de extra sinaasappel fruitspread los met het sinaasappelsap. Haal de taart als hij klaar is uit de oven en prik gaatjes in de nog warme taart en bestrijk hem met het sinaasappelmengsel. Dit trekt nu lekker in de hele taart.

Laat de taart 15 minuten in de vorm afkoelen, verwijder dan de rand van de springvorm en laat de taart helemaal afkoelen.

Smakelijk!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel
    21-06-2022

    Mieke Hendriks - 05-03-2020

    Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel

  • Rabarber-Aardbeienijs
    31-05-2022

    Mieke Hendriks - 05-03-2020

    Rabarber-Aardbeienijs

  • Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa
    17-05-2022

    Mieke Hendriks - 05-03-2020

    Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa

  • Wasmiddel met Aleppozeep
    10-05-2022

    Mieke Hendriks - 05-03-2020

    Wasmiddel met Aleppozeep

  • Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise
    03-05-2022

    Mieke Hendriks - 05-03-2020

    Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise

  • Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen
    05-04-2022

    Mieke Hendriks - 05-03-2020

    Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen

  • Chocoladetaart met dadels en amandelen
    31-03-2022

    Mieke Hendriks - 05-03-2020

    Chocoladetaart met dadels en amandelen

  • Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen
    28-03-2022

    Mieke Hendriks - 05-03-2020

    Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen

  • Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing
    22-03-2022

    Mieke Hendriks - 05-03-2020

    Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing

  • Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache
    21-03-2022

    Mieke Hendriks - 05-03-2020

    Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »