Tomaten Groentensoep
Vandaag heb ik een heerlijke tomatensoep gemaakt, een eenvoudig recept en superlekker!
Wat ik altijd belangrijk vind, is dat ik geen uren in de keuken sta en daarom probeer ik ook zoveel mogelijk snelle recepten met jullie te delen.
Ook bij dit recept gaat het om het proeven en het vinden van Ā de smaak die bij jou past, de een heeft natuurlijk zijn soep liever wat zouter, terwijl de andere juist een zoete soep wil.
Om een soep lekker te maken gaat het juist om de combinatie van die smaken. Dus zowel zoet, zout, zuur en umami combineren een 1 soep en dan voor jezelf het de juiste draai geven is The Key
Wat heb je nodig:
- 1 potĀ gepeldeĀ tomaten
- 1/2 pot water
- Ā 1/2 elĀ Bouillonpoeder zonder gist
- 1 scheutjeĀ Appelazijn
- 2 scheutjesĀ Coconut Aminos
- 2 scheutjesĀ AppeldiksapĀ of 2 theelepelsĀ Appelstroop
Je gooit de inhoud van de pot met gepelde tomaten in een soeppan en vult diezelfde pot half met water.Ā Zo haal je meteen alle restjes uit de pot.
Gooi de bouillonpoeder erbij en verwarm het geheel. Pak een staafmixer en zorg dat het een vloeiend geheel word.
Gooi nu het scheutje appelazijn erbij, proef hierna even ga dan over naar de coconut aminos en begin met 1 scheutje en voeg na het proeven pas het tweede scheutje toe. Zo ook met de appeldiksap. de allereerste keer had ik geen appeldiksap in huis en heb ik het met appelstroop gedaan, wat ook prima werkte. Je laat dan de appelstroop op een lepel langzaam oplossen in de warme soep.
Als de soep geheel op smaak is gebracht voeg je de gesneden soepgroenten toe en laat het maar een paar minuten zachtjes doorkoken zodat er nog wat bite in de groenten zit.
Natuurlijk kan het ook zonder de groenten als je dat lekkerder vind.
Smakelijk eten!
PS heb je hem gemaakt, dan vind ik het natuurlijk super om te horen wat je ervan vond.