Menu
EUR
Rabarber gember ijsthee met sinaasappel en Johannesbrood Siroop

Rabarber gember ijsthee met sinaasappel en Johannesbrood Siroop

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Een verkoelend drankje met deze zelfgemaakte groene thee rabarber ijsthee. Een verfrissende dorstlesser voor op warmere dagen. Proost!

4 porties | 70 min. + afkoelen

Wat heb je nodig:

  • 1 zakje groene thee
  • 1 rabarbersteel, in grove stukken
  • 1 sinaasappel, geboend
  • 20 gram gember, gekneusd met de zijkant van een koksmes
  • 4 el SweetLife Natural Johannesbroodsiroop
  • IJsblokjes

Bereiding:

Breng 1 liter water aan de kook in een pan. Zet het vuur uit en laat het theezakje 5 min. trekken in het water.

Verwijder het zakje en breng opnieuw aan de kook. Schil 4-5 reepjes van de sinaasappelschil en voeg samen met de rabarber en gember toe aan het water. Kook zacht pruttelend 1 uur, waarna je de Johannesbroodsiroop erdoor roert. 

Zeef de thee boven een karaf of kan en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg zo nodig wat verpakte ijsklontjes toe om het koelen te versnellen.

Verdeel de ijsthee over 4 glazen en serveer met ijsblokjes en schijfjes sinaasappel. 

Dit recept komt van SweetLife.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!