Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5581 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 28-01-2020

Quinoa met geroosterde spruitjes, gedroogde abrikozen en tahindressing

Wist je dat spruiten echt enorm gezond zijn? Ze bevatten zelfs meer vitamine C dan sinaasappels, zitten vol antioxidanten en werd oorspronkelijk gekweekt om de spijsvertering te verbeteren.
Nederland is de grootste producent van spruitjes, dus ga ze lekker bij de boer om de hoek of de groenteboer halen. Goed voor het milieu en voor jou.

Quinoa met geroosterde spruitjes, gedroogde abrikozen en tahindressing
Recepten

(hoofdgerecht voor 2 personen of bijgerecht voor 3 tot 4 personen)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C.

Verwijder het stronkje en de buitenste blaadjes van de spruitjes. Verdeel de spruitjes over een met bakpapier beklede bakplaat en schep ze om met 2 eetlepels olijfolie en peper en zout naar smaak.

Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en rooster de spruitjes in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar.

Doe de quinoa met 300ml water in een ruime pan en breng hem aan de kook. Laat deze 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.

Snijd ondertussen de gedroogde abrikozen in reepjes.

Schep na de kooktijd van de quinoa de reepjes gedroogde abrikoos en de couscouskruiden door de quinoa en laat hem met het deksel op de pan nog 10 minuten staan.

Maak een dressing van de tahin, het citroensap, de honing of ahornsiroop, 2 eetlepels olijfolie en zout. Proef en voeg eventueel wat zoet, zuur of zout toe.

Schep de spruitjes om met de quinoa en schep vervolgens de dressing erdoor.

Quinoa met geroosterde spruitjes, abrikozen en tahindressing

Smakelijk!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa
    17-05-2022

    Mieke Hendriks - 28-01-2020

    Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa

  • Wasmiddel met Aleppozeep
    10-05-2022

    Mieke Hendriks - 28-01-2020

    Wasmiddel met Aleppozeep

  • Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise
    03-05-2022

    Mieke Hendriks - 28-01-2020

    Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise

  • Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen
    05-04-2022

    Mieke Hendriks - 28-01-2020

    Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen

  • Chocoladetaart met dadels en amandelen
    31-03-2022

    Mieke Hendriks - 28-01-2020

    Chocoladetaart met dadels en amandelen

  • Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen
    28-03-2022

    Mieke Hendriks - 28-01-2020

    Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen

  • Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing
    22-03-2022

    Mieke Hendriks - 28-01-2020

    Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing

  • Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache
    21-03-2022

    Mieke Hendriks - 28-01-2020

    Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache

  • Kikkererwten Pannenkoeken met Italiaanse bloemkool
    14-03-2022

    Mieke Hendriks - 28-01-2020

    Kikkererwten Pannenkoeken met Italiaanse bloemkool

  • Chili sin carne met spruitjes, aubergine en jackfruit
    28-02-2022

    Mieke Hendriks - 28-01-2020

    Chili sin carne met spruitjes, aubergine en jackfruit

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »