Pompoenkoek met witte bonenspread
Wat heb je nodig?
- 120 g witte bonen (uit blik of geweekt, gekookt en geweld. Bewaar in beide gevallen wat van het vocht)
- 5 g edelgistvlokken
- 1Ā½ tl gerookt paprikapoeder mild
- 2 takjes verse oregano of 2 tl gedroogde oregano
- 1 kleine teen knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 ā 2 el vocht van de bonen of water
- zout
- 200 g pompoen
- 40 g kikkererwtenmeel
- 70 g water
- 2 ā 3 el olijfolie
Bereiding:
Spread:
Pureer de witte bonen met de edelgistvlokken, beide soorten gerookt paprikapoeder, de oregano en de knoflook. Voeg de olijfolie en zoveel vocht toe dat een smeuige spread ontstaat. Breng de spread op smaak met zout.
Pompoenkoek:
Rasp de pompoen grof en meng het rasp met het kikkererwtenmeel en het water zodat een dik beslag ontstaat.
Verhit een koekenpan met olijfolie en schep het beslag in de pan en verdeel het met de achterkant van een natgemaakte lepel tot een platte koek. Bak de koek ongeveer 5 minuten op halfhoog vuur.
Draai de koek met behulp van een bord om en bak hem nog ongeveer 3 minuten, tot hij aan beide kanten goudbruin is. Snijd de koek in punten en serveer hem warm met de spread.
De koek kan ook koud gegeten worden of even opnieuw opgewarmd worden.
Smakelijk!