Menu
EUR
Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin

Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Was de pastinaken, halveer ze en leg de pastinaken naast elkaar in een ovenschaal. Schillen is niet nodig. Schenk het sinaasappelsap en drie eetlepels olijfolie bij de pastinaak. Snij de dadels in kleine stukjes en verdeel ze over de ovenschaal. Bestrooi met peper en zout naar smaak.

Zet de ovenschaal iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 220°C en rooster de pastinaken 25 tot 35 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.

Meng voor de dressing de tahin met de honing, het citroensap, de gemalen gember en komijn, de tijm en 5 eetlepels olijfolie. Breng de dressing op smaak met zout en eventueel wat extra citroensap.

Serveer de ovenschotel samen met de tahindressing.

Smakelijk!


Reacties (0)

gravatar
Marijke
Geplaatst op 2024-04-02 17:34:12
Gemaakt en echt super lekker! Ik ben zelf een zoetekauw dus heb iets meer dadel toegevoegd en de tijm meegebakken in de oven zodat die smaak meer uitkomt.
Recente artikelen
Tom Kha Kai
28-08-2025
Tom Kha Kai
Thaise Mangosalade
28-08-2025
Thaise Mangosalade
Pad Thai met kip
26-08-2025
Pad Thai met kip
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct ons leef puur receptenboek met 30 gezonde en snelle recepten
Bankoverschrijving Billink PAY By Bank
Kies uw taal
Kies uw valuta
Mijn account
Wachtwoord vergeten?
Recent toegevoegd
Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor €55,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!