Ovenschotel met spruitjes, kabeljauw, zwarte knoflook en balsamicocreme
Reacties: 0
Voor 2-3 personen
Wat heb je nodig?
- 4 moten kabeljauw
- 400g spruitjes
- 100g spekreepjes
- 2 teentjes zwarte knoflook
- 1/2 ui
- olijfolie
- 1-2 tl oregano (gedroogd of vers)
- 1-2 tl tijm (gedroogd of vers)
- 1-2 tl basilicum (gedroogd of vers)
- zout en peper
- balsamicocrème
Bereiding:
Verwarm de oven op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de moten kabeljauw verspreid op het bakpapier. Schil de spruitjes en snijd ze doormidden. Verdeel deze samen met de spekjes over de bakplaat.
Snijd een half ui in ringen en 2 teentjes zwarte knoflook in kleine stukjes en verdeel deze ook over de plaat.
Breng het gerecht op smaak met alle kruiden en besprenkel het geheel met wat olijfolie.
Ze de bakplaat voor 20 minuten in de oven. Kijk dan of de vis gaar is en de spruitjes wat zachter zijn, anders zet je de plaat nog zo'n 5-10 min terug in de oven.
Maak het gerecht af met de heerlijke Balsamico creme.
Smakelijk!