Mexicaanse Pulled Jackfruit met Avocadosaus
Jackfruit is een vernieuwende vleesvervanger, de draderiger structuur van deze vrucht lijkt op het bekende pulled pork. Jackfruit heeft van zichzelf niet erg veel smaak, maar in dit recept maken we er een heerlijke Mexicaanse versie van op een kokoswrap, lekker met geroosterde groente en een saus van Avocado.
Wat heb je nodig?
- 4 kokoswraps
- 270 g jackfruit
- 2 - 3 tl Mexicaanse kruiden
- 300 g bataat
- 2 puntpaprikaās
- 1 aubergine
- 300 g bloemkool
- 1 avocado
- 7 g verse koriander
- 1 lente-ui
- gemalen komijn
- 1 Ć 2 tl citroensap
- 8 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding:
Laat het jackfruit goed uitlekken. Trek het met behulp van 2 vorken uit elkaar en meng het met de Mexicaanse kruiden en 2 eetlepels olijfolie. Laat het minimaal 30 minuten marineren.
Was de bataat en snijd ze in de lengte in parten. Snijd de puntpaprikaās in de lengte doormidden, verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd de paprikaās in lange repen. Snijd de aubergine in de lengte in tweeĆ«n of drieĆ«n en verdeel deze stukken in lange parten. Verdeel de bloemkool in roosjes.
Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 220Ā° en rooster de groenten 20 tot 30 minuten, tot ze gaar zijn en aan de randjes bruin beginnen te worden. Schep ze tijdens het roosteren af en toe om.
Pureer ondertussen de avocado met een staafmixer, samen met de koriander.Ā Giet er langzaam, al staafmixend, 4 eetlepels olijfolie bij, zodat een dikke, romige saus ontstaat. Snijd de lente-ui in ringetjes en roer deze door de avocadosaus.
Breng de saus op smaak met komijn, citroensap en eventueel peper en zout.
Verhit een droge koekenpan en bak de gemarineerde jackfruit al omscheppend op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten, tot het jackfruit bruin en wat krokant begint te worden.
Verdeel de groenten en het jackfruit over de wraps en schep er de avocadosaus overheen.
Garneer de wraps met wat verse koriander.
Smakelijk!