Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5325 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 28 / Nov / 2019

Mexicaanse Pulled Jackfruit met Avocadosaus

Jackfruit is een vernieuwende vleesvervanger, de draderiger structuur van deze vrucht lijkt op het bekende pulled pork. Jackfruit heeft van zichzelf niet erg veel smaak, maar in dit recept maken we er een heerlijke Mexicaanse versie van op een kokoswrap, lekker met geroosterde groente en een saus van Avocado.

Mexicaanse Pulled Jackfruit met Avocadosaus
Recepten

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Laat het jackfruit goed uitlekken. Trek het met behulp van 2 vorken uit elkaar en meng het met de Mexicaanse kruiden en 2 eetlepels olijfolie. Laat het minimaal 30 minuten marineren.

Was de bataat en snijd ze in de lengte in parten. Snijd de puntpaprika’s in de lengte doormidden, verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd de paprika’s in lange repen. Snijd de aubergine in de lengte in tweeën of drieën en verdeel deze stukken in lange parten. Verdeel de bloemkool in roosjes.

Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 220° en rooster de groenten 20 tot 30 minuten, tot ze gaar zijn en aan de randjes bruin beginnen te worden. Schep ze tijdens het roosteren af en toe om.

Pureer ondertussen de avocado met een staafmixer, samen met de koriander. Giet er langzaam, al staafmixend, 4 eetlepels olijfolie bij, zodat een dikke, romige saus ontstaat. Snijd de lente-ui in ringetjes en roer deze door de avocadosaus.

Breng de saus op smaak met komijn, citroensap en eventueel peper en zout.

Verhit een droge koekenpan en bak de gemarineerde jackfruit al omscheppend op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten, tot het jackfruit bruin en wat krokant begint te worden.

Verdeel de groenten en het jackfruit over de wraps en schep er de avocadosaus overheen.

Garneer de wraps met wat verse koriander.

Pulled Jackfruit in kokoswrap

Smakelijk!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Bloemkoolcouscous met groentes en gedroogde abrikoos
    13 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Nov / 2019

    Bloemkoolcouscous met groentes en gedroogde abrikoos

  • Chiapudding met Peer, Gember en Citroen
    11 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Nov / 2019

    Chiapudding met Peer, Gember en Citroen

  • Glutenvrije cake met fruit en havermeel
    04 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Nov / 2019

    Glutenvrije cake met fruit en havermeel

  • Appel-Pruimen Crumble met Bakbananenmeel
    01 / Sep / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Nov / 2019

    Appel-Pruimen Crumble met Bakbananenmeel

  • Glutenvrije Crackers met gerookt paprikapoeder
    26 / Aug / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Nov / 2019

    Glutenvrije Crackers met gerookt paprikapoeder

  • Vijgen-sinaasappelijs
    25 / Aug / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Nov / 2019

    Vijgen-sinaasappelijs

  • Spread van abrikoos, pitten en zaden en verse kruiden
    23 / Aug / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Nov / 2019

    Spread van abrikoos, pitten en zaden en verse kruiden

  • Zomersalade met courgette, pruim en ingelegde citroen-dressing
    19 / Aug / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Nov / 2019

    Zomersalade met courgette, pruim en ingelegde citroen-dressing

  • Snelle Morgenstund' Smoothie
    10 / Aug / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Nov / 2019

    Snelle Morgenstund' Smoothie

  • Glutenvrije crackers met zaden en pitten
    02 / Aug / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Nov / 2019

    Glutenvrije crackers met zaden en pitten

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »