Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5581 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 05-01-2021

Knolselderijsoep met geroosterde wortels

De klassieke erwtensoep, maar dan net even iets anders. De geroosterde wortels in een Merquez kruidenmix geven de soep lekker veel pit en een warme smaak. Een heerlijke maaltijdsoep voor op een koude dag :)

Knolselderijsoep met geroosterde wortels
Recepten

(voor 2½ liter soep)

Wat heb je nodig?

  • 1kg knolselderij
  • 200 g spliterwten
  • 4 uien
  • 2 liter groentebouillon
  • 750 g wortel (gekleurde peen ziet er supermooi uit!)

Voor de Merquez kruidenmix:

* eventueel te vervangen door chili sin/con carne kruiden

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes van 2 x 2 cm. Verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en rooster de knolselderij in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar.

Snijd de wortels in blokjes van 1 x 1 cm. Verdeel de blokjes over een tweede met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Schuif deze bakplaat onder de knolselderij in de oven en rooster de wortelblokjes in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven zodra de knolselderij klaar is en uit de oven gaat.

Pel de uien en snijd ze grof. Pel ook 2 knoflookteentjes en plet ze met het lemmet van een mes. Bak de ui en de knoflook op laag vuur, samen met wat olijfolie en een snufje zout in 20 tot 40 minuten goudbruin. Doe de knolselderijblokjes bij uien in de pan en voeg de spliterwten en de bouillon toe.

Breng de bouillon aan de kook en laat 1 tot 1½ uur koken.

Maak nu de Merguezkruiden voor over de geroosterde wortels:

Rooster in een droge koekenpan de laurierblaadjes en de komijn-, koriander- en venkelzaadjes tot ze gaan geuren. Vijzel de laurierblaadjes en de komijn-, koriander- en venkelzaadjes in een vijzel. Meng de gevijzelde specerijen met beide paprikapoeders, de kaneel, cayennepeper naar smaak, het zout en peper naar smaak.

Pel de overige 3 tenen knoflook, plet ze en snijd ze fijn. Verhit olijfolie in een steelpan, samen met de knoflook en de merguezkruiden. Schep de geroosterde wortelblokjes om met de merguez-kruidenolie.

Maak de soep nu af:

Pureer de soep glad met een staafmixer en breng hem verder op smaak met peper en zout.

Voeg als laatste de merguez-wortelblokjes toe en roer alles goed door elkaar.

Serveer de soep lekker heet!!

Soep geserveerd op tafel

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa
    17-05-2022

    Mieke Hendriks - 05-01-2021

    Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa

  • Wasmiddel met Aleppozeep
    10-05-2022

    Mieke Hendriks - 05-01-2021

    Wasmiddel met Aleppozeep

  • Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise
    03-05-2022

    Mieke Hendriks - 05-01-2021

    Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise

  • Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen
    05-04-2022

    Mieke Hendriks - 05-01-2021

    Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen

  • Chocoladetaart met dadels en amandelen
    31-03-2022

    Mieke Hendriks - 05-01-2021

    Chocoladetaart met dadels en amandelen

  • Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen
    28-03-2022

    Mieke Hendriks - 05-01-2021

    Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen

  • Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing
    22-03-2022

    Mieke Hendriks - 05-01-2021

    Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing

  • Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache
    21-03-2022

    Mieke Hendriks - 05-01-2021

    Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache

  • Kikkererwten Pannenkoeken met Italiaanse bloemkool
    14-03-2022

    Mieke Hendriks - 05-01-2021

    Kikkererwten Pannenkoeken met Italiaanse bloemkool

  • Chili sin carne met spruitjes, aubergine en jackfruit
    28-02-2022

    Mieke Hendriks - 05-01-2021

    Chili sin carne met spruitjes, aubergine en jackfruit

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »