Havermout-druivenpannenkoekjes met peer

Havermout-druivenpannenkoekjes met peer

Met het recept voor de zoete variant bak je in een handomdraai lekkere zoete en luchtige pannenkoekjes. Glutenvrij en gezoet met druivensap. Samen met wat peer, druiven en munt is dit zeker het proberen waard.

(voor 6 kleine of 3 grote pannenkoeken)

Wat heb je nodig?

 

Bereiding:

Meng in een ruime kom de havermout met het druivensap en laat dit 30 minuten staan.

Voeg dan het water, de azijn en het zuiveringszout toe en meng alles tot een glad beslag.

 

Verhit een koekenpan met een klein beetje kokosolie. Schep wat beslag in de koekenpan (de grote van de pannenkoekjes kun je zelf bepalen, kleine pannenkoekjes bakken gaat prima met dit beslag, maar ook grotere pannenkoeken is geen probleem) en vorm het eventueel met de achterkant van een natte lepel tot een mooi rond pannenkoekje.

 

Bak het pannenkoekje op laag tot middelhoog vuur tot de bovenkant droog is. Draai het pannenkoekje dan voorzichtig om en bak het nog ongeveer 2 minuten, totdat de onderkant ook mooi bruin is.

 

Bak op dezelfde manier pannenkoekjes van de rest van het beslag en houd ze eventueel warm tot alle pannenkoekjes klaar zijn.

 

Schil de peer en snijd in repen. Halveer de druiven en snijd de munt in reepjes. Leg de peer en de druiven bij de pannenkoekjes op een schaal, besprenkel met een beetje citroensap en verdeel de munt erover.

 

 

Smakelijk!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed