Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5581 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 02 / Jun / 2020

Groene aspergesalade met bietjes en Tahin dressing

Tijdens warmere dagen eet ik heel graag een salade. Ik ben dan ook altijd op zoek naar lekkere combinaties en smaken. Deze week heb ik een gemakkelijke salade voor je met aardse en nootachtige smaken. Heerlijk als lunch, maar ook zeker vullend genoeg voor een warme lente avond :)

Groene aspergesalade met bietjes en Tahin dressing
Recepten

(salade/bijgerecht voor 2 tot 3 personen)

Wat heb je nodig?

Bereiding

Schil de bieten en snijd ze in dunne plakjes. Leg de bietenplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met 2 eetlepels olie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 220°C en rooster de bieten ongeveer 20 minuten aan de ene kant. Draai de bietenplakjes om, bestrijk ze met 1 eetlepel olijfolie en rooster ze nog ongeveer 10 minuten tot ze gaar zijn.

Snijd ondertussen de houtige onderkant van de groene asperges en bestrijk ze met 1 eetlepel olijfolie.

Leg de asperges de laatste 10 minuten bij de bietenplakjes op de bakplaat, bestrooi ze met peper en zout en rooster ze 5 minuten mee. Draai de asperges om en rooster ze nog 5 minuten, tot ze gaar en goudbruin zijn.

Verdeel de spinazie over een grote schaal. Verdeel de bietenplakjes over de spinazie. Snijd de geroosterde asperges elk in 4 stukken en verdeel ze over de bietenplakjes.

Meng voor de dressing de tahin met de honing of de ahornsiroop, het citroensap en de overige 3 eetlepels olijfolie. Breng de dressing op smaak met zout en eventueel extra citroensap en/of honing/ahornsiroop.

Verdeel de helft van de dressing over de groenten, schep alles een beetje door elkaar en verdeel er dan de rest van de dressing over.

Groene salade met asperges, spinazie en tahin

Smakelijk!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Energy bars met amandelpasta, dadels en noten
    18 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 02 / Jun / 2020

    Energy bars met amandelpasta, dadels en noten

  • Ovenschotel met spruitjes, kabeljauw, zwarte knoflook en balsamicocreme
    11 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 02 / Jun / 2020

    Ovenschotel met spruitjes, kabeljauw, zwarte knoflook en balsamicocreme

  • Pompoen gevuld met venkel, paddenstoelen en gedroogde vijg
    03 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 02 / Jun / 2020

    Pompoen gevuld met venkel, paddenstoelen en gedroogde vijg

  • Flespompoen gevuld met abrikoos, ingelegde citroen en pompoenpitten
    13 / Dec / 2021

    Mieke Hendriks - 02 / Jun / 2020

    Flespompoen gevuld met abrikoos, ingelegde citroen en pompoenpitten

  • Stoofpeertjes met Cranberrysaus (optie Slowcooker)
    07 / Dec / 2021

    Mieke Hendriks - 02 / Jun / 2020

    Stoofpeertjes met Cranberrysaus (optie Slowcooker)

  • Pompoen-haverkoek met witte bonenspread en vijg
    30 / Nov / 2021

    Mieke Hendriks - 02 / Jun / 2020

    Pompoen-haverkoek met witte bonenspread en vijg

  • Kruidnoten van bakbananenmeel
    09 / Nov / 2021

    Mieke Hendriks - 02 / Jun / 2020

    Kruidnoten van bakbananenmeel

  • Bloemkoolcouscous met groentes en gedroogde abrikoos
    13 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 02 / Jun / 2020

    Bloemkoolcouscous met groentes en gedroogde abrikoos

  • Chiapudding met Peer, Gember en Citroen
    11 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 02 / Jun / 2020

    Chiapudding met Peer, Gember en Citroen

  • Glutenvrije cake met fruit en havermeel
    04 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 02 / Jun / 2020

    Glutenvrije cake met fruit en havermeel

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »