Nu 10% korting op het gehele assortiment met de code BIO2023

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 26-07-2022

Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel

Heb je binnenkort iets te vieren en wil je graag een simpele maar erg lekkere taart maken? Probeer dan zeker eens dit zomerse recept voor een glutenvrije Aardbeienvlaai.

De bodem van deze vlaai is gemaakt met slechts 4 ingrediënten: eieren, Cassavemeel, honing en bakpoeder.
Hollandse aardbeien zijn heerlijk zoet van smaak. Maar je kan ook goed variëren met bijvoorbeeld perzik, kersen, peer of frambozen. Maak er je eigen feestje van!

Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel
Recepten

Wat heb je nodig?

Ook nodig: Vlaaivorm of springvorm van 24-28cm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vlaaivorm (of springvorm) invetten met kokosolie en bestuiven met cassavemeel. Doe de eieren samen met de honing in een grote kom. Klop deze samen met een mixer tot een stijf beslag. Je weet dat het beslag stijf genoeg is wanneer de gardes sporen achterlaten en het beslag mooi glad is.

Meng in een apart schaaltje de cassavemeel en het bakpoeder. Spatel voorzichtig het meel in kleinere delen door het beslag, je kunt het meel zeven om klontjes te voorkomen. Het beslag is klaar wanneer al het meel volledig is opgenomen en je een glad en klontvrij beslag hebt.

Stort het beslag in de vlaaivorm en strijk voorzichtig glad. Plaats de vlaaivorm iets onder het midden in de oven en bak in 20 -25 minuten goudbruin.

Laat de vlaaibodem volledig afkoelen. Versier hem daarna met vers fruit.

Eventueel kun je nog een dun laagje gelatine over het fruit aanbrengen voor een langere houdbaarheid en een mooie glans.

Veel bakplezier en smakelijk :)

Glutenvrije Aardbeienvlaai

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Zoete aardappelsalade met gemarineerde kippendij
    01-09-2023

    Mieke Hendriks - 26-07-2022

    Zoete aardappelsalade met gemarineerde kippendij

  • Havermout met citroen, maanzaad en Johannesbroodsiroop
    15-08-2023

    Mieke Hendriks - 26-07-2022

    Havermout met citroen, maanzaad en Johannesbroodsiroop

  • Groene Smoothiebowl
    13-06-2023

    Mieke Hendriks - 26-07-2022

    Groene Smoothiebowl

  • Asperge Ovenschotel met Ras el Hanout
    30-05-2023

    Mieke Hendriks - 26-07-2022

    Asperge Ovenschotel met Ras el Hanout

  • Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen
    03-04-2023

    Mieke Hendriks - 26-07-2022

    Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen

  • Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos
    20-03-2023

    Mieke Hendriks - 26-07-2022

    Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos

  • Courgettespread met kruidige olijfolie
    06-03-2023

    Mieke Hendriks - 26-07-2022

    Courgettespread met kruidige olijfolie

  • Haver-Kokos repen met Collageen
    24-01-2023

    Mieke Hendriks - 26-07-2022

    Haver-Kokos repen met Collageen

  • Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin
    17-01-2023

    Mieke Hendriks - 26-07-2022

    Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin

  • Glutenvrije Crackers met pitten en zaden
    09-01-2023

    Mieke Hendriks - 26-07-2022

    Glutenvrije Crackers met pitten en zaden

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  • ✓ Spaar automatisch voor korting en extra's
  • ✓ Krijg een cadeautje op je verjaardag
  • ✓ Bekijk en volg je bestellingen
  • ✓ Voeg favoriete producten toe aan je verlanglijst
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »