Menu
EUR
Gezonde Muffins met Matcha

Gezonde Muffins met Matcha

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Ken jij het groene wonderpoeder Matcha al? Matcha wordt gemaakt van groene theeblaadjes die tot poeder vermalen worden. Wanneer je hier een kopje thee mee maakt bevat het 10x meer voedingsstoffen dan een normale kop groene thee. Een super krachtig poeder!

Matcha geeft je een energieboost, zit vol vitamines en versterkt je immuunsysteem. Matcha verwijderd ook afvalstoffen uit je lichaam en geeft het een krachtige detox.

Je kan er naast thee nog veel meer mee maken. Probeer bijvoorbeeld eens een Matcha latte door de Matcha te mengen met plantaardige melk, of voeg eens een lepeltje van het groene poeder toe aan je smoothie of ontbijtbowl. Je kunt er ook gezonde koekjes, cake of pannenkoeken mee bakken. Het geeft al je baksels een mooie groene kleur!

Vandaag zag ik bij Orangefit een heerlijk recept voor gezonde en eiwitrijke Matcha Muffins die ik graag met je wil delen. Eenvoudig om te maken en je hebt gelijk een lekker ontbijt of tussendoortje voor de hele week.

Dit heb je nodig:

Zo maak je de Matcha Muffins

Verwarm de oven door op 200 graden. Maal het lijnzaad kort in een keukenmachine of vijzel, voeg er 3 el water aan toe en laat dit voor 10 minuten staan.

Prak de bananen fijn. Mix alle droge ingrediënten met elkaar. Mix vervolgens op hoge snelheid de plantaardige melk, banaan en gebroken lijnzaad voor 30 seconden met elkaar.

Voeg alle ingrediënten samen en schep goed door.

Vet de muffinvormpjes indien nodig in met wat kokosolie. Giet de vormpjes vervolgens voor 3/4 deel vol met het beslag. Verdeel hier eventueel de amandelschaafsel overheen. Plaats de matcha muffins nu voor 15 minuten in de oven.

Laat na het bakken even afkoelen voor je de muffins uit de vormpjes haalt.

Tip: bewaar de muffins voor een paar dagen afgesloten in de koelkast.

Eiwitrijke Matcha Muffins

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Orangefit


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!