Menu
EUR
Nu 10% korting op alles met de code: BRONS2024 - Puur Mieke Winnaar Bronzen Shopping Awards 2024
Gezonde loempia's maken (summer rolls)

Gezonde loempia's maken (summer rolls)

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Nieuw in ons assortiment zijn de Japanse Rijstvellen van Terrasana. Je maakt hiermee supersnel gezonde verse loempia's.⁠ Om je wat inspiratie te geven waarmee je zo'n rijstvel kunt vullen, hebben wij 3 lekkere recepten gemaakt. Onderaan vind je ook nog een handig instructiefilmpje over het rollen van een loempia.

Recept 1: Loempia met Garnalen

Gezonde Loempia maken met garnalen

Wat heb je hiervoor nodig:

Bereiding:

Snijd alle groentes in fijne dunne reepjes (dat is straks fijn met het oprollen). Kook ondertussen de noedels gaar en giet deze af.

Pak 1 rijstvel, wel deze even kort in heet (niet kokend) water, tot hij wat zachter wordt. Leg hem dan op een groot bord of plank. Begin in het midden met het vullen van de loempia en start met een klein beetje noedels. Vervolgens leg je hierboven op wat van de groentes en garnalen. Breng hem op smaak met wat nori vlokken en een kneepje limoensap. Vouw dan als eerste de zijkanten naar binnen, dan de onderkant eroverheen en rol de loempia dan door.

Recept 2: Vegetarische Loempia met ei

Gezonde Loempia maken met ei

Wat heb je hiervoor nodig:

Bereiding:

Kluts een aantal eieren en bak hiervan een luchtige omelet, laat deze vervolgens wat afkoelen. Snijd alle groentes in fijne dunne reepjes (dat is straks fijn met het oprollen). Kook ondertussen de noedels gaar en giet deze af.

Pak 1 rijstvel, wel deze even kort in heet (niet kokend) water, tot hij wat zachter wordt. Leg hem dan op een groot bord of plank. Begin in het midden met het vullen van de loempia en start met een klein beetje noedels. Vervolgens leg je hierboven op wat van de groentes en het ei. Leg er als laatste wat blaadjes munt op, deze schijnen mooi door het rijstvel heen straks. Vouw dan als eerste de zijkanten naar binnen, dan de onderkant eroverheen en rol de loempia dan door.

Recept 3: Loempia met kip

Gezonde Loempia maken met kip

Wat heb je hiervoor nodig:

Bereiding:

Bak de kip gaar in wat kokosolie en laat deze vervolgens afkoelen. Snijd alle groentes en kip in fijne dunne reepjes (dat is straks fijn met het oprollen). Kook ondertussen de noedels gaar en giet deze af.

Pak 1 rijstvel, wel deze even kort in heet (niet kokend) water, tot hij wat zachter wordt. Leg hem dan op een groot bord of plank. Begin in het midden met het vullen van de loempia en start met een klein beetje noedels. Vervolgens leg je hierboven op wat van de groentes en de kip. Breng op smaak met een beetje gomasio. Vouw dan als eerste de zijkanten naar binnen, dan de onderkant er overheen en rol de loempia dan door.

Dip de loempia's lekker in een beetje glutenvrije sojasaus of tamari.

Oprollen van een rijstvel loempia

Het rollen van loempia's is niet moeilijk, maar je moet het even een keertje gezien hebben. Daarom hebben wij een handig instructiefilmpje voor je opgenomen. Deze kun je hier direct bekijken:

Itadakimasu! (eet smakelijk)⁠


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!