Gezonde loempia's maken (summer rolls)
Nieuw in ons assortiment zijn de Japanse Rijstvellen van Terrasana. Je maakt hiermee supersnel gezonde verse loempia's. Om je wat inspiratie te geven waarmee je zo'n rijstvel kunt vullen, hebben wij 3 lekkere recepten gemaakt. Onderaan vind je ook nog een handig instructiefilmpje over het rollen van een loempia.
Recept 1: Loempia met Garnalen
Wat heb je hiervoor nodig:
- Rijstvellen
- Bruine rijstnoodels
- Garnalen
- Gele paprika
- Komkommer
- Avocado
- Nori vlokken
- Limoen
Bereiding:
Snijd alle groentes in fijne dunne reepjes (dat is straks fijn met het oprollen). Kook ondertussen de noedels gaar en giet deze af.
Pak 1 rijstvel, wel deze even kort in heet (niet kokend) water, tot hij wat zachter wordt. Leg hem dan op een groot bord of plank. Begin in het midden met het vullen van de loempia en start met een klein beetje noedels. Vervolgens leg je hierboven op wat van de groentes en garnalen. Breng hem op smaak met wat nori vlokken en een kneepje limoensap. Vouw dan als eerste de zijkanten naar binnen, dan de onderkant eroverheen en rol de loempia dan door.
Recept 2: Vegetarische Loempia met ei
Wat heb je hiervoor nodig:
- Rijstvellen
- Bruine rijstnoodels
- Ei
- Wortel
- Komkommer
- Rode paprika
- Munt
Bereiding:
Kluts een aantal eieren en bak hiervan een luchtige omelet, laat deze vervolgens wat afkoelen. Snijd alle groentes in fijne dunne reepjes (dat is straks fijn met het oprollen). Kook ondertussen de noedels gaar en giet deze af.
Pak 1 rijstvel, wel deze even kort in heet (niet kokend) water, tot hij wat zachter wordt. Leg hem dan op een groot bord of plank. Begin in het midden met het vullen van de loempia en start met een klein beetje noedels. Vervolgens leg je hierboven op wat van de groentes en het ei. Leg er als laatste wat blaadjes munt op, deze schijnen mooi door het rijstvel heen straks. Vouw dan als eerste de zijkanten naar binnen, dan de onderkant eroverheen en rol de loempia dan door.
Recept 3: Loempia met kip
Wat heb je hiervoor nodig:
- Rijstvellen
- Bruine rijstnoodels
- Gebakken kip
- Mango
- Courgette
- Avocado
- Komkommer
- Gomasio
Bereiding:
Bak de kip gaar in wat kokosolie en laat deze vervolgens afkoelen. Snijd alle groentes en kip in fijne dunne reepjes (dat is straks fijn met het oprollen). Kook ondertussen de noedels gaar en giet deze af.
Pak 1 rijstvel, wel deze even kort in heet (niet kokend) water, tot hij wat zachter wordt. Leg hem dan op een groot bord of plank. Begin in het midden met het vullen van de loempia en start met een klein beetje noedels. Vervolgens leg je hierboven op wat van de groentes en de kip. Breng op smaak met een beetje gomasio. Vouw dan als eerste de zijkanten naar binnen, dan de onderkant er overheen en rol de loempia dan door.
Dip de loempia's lekker in een beetje glutenvrije sojasaus of tamari.
Oprollen van een rijstvel loempia
Het rollen van loempia's is niet moeilijk, maar je moet het even een keertje gezien hebben. Daarom hebben wij een handig instructiefilmpje voor je opgenomen. Deze kun je hier direct bekijken:
Itadakimasu! (eet smakelijk)