thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 17-08-2020

Gevulde kastanjechampignons met tuinbonen en tomaat

Zin in een lekker en gezond hapje waarbij de oven en keukenmachine het meeste werk doen? Probeer dan eens deze heerlijke gevulde champignons met romige tuinbonenpuree en zoete tomaten.

Heb je nog wat tuinbonen over, probeer dan ook eens deze tuinbonensalade met tahin en peterselie en maak een Mezze. Een Mezze zijn allemaal kleine gerechtjes uit de Mediteraanse keuken, vergelijkbaar met de Spaanse tapas.

Gevulde kastanjechampignons met tuinbonen en tomaat
Recepten

(recept voor 12 gevulde champignons)

Wat heb je nodig?

  • 6 niet al te grote tomaten
  • 12 flinke kastanjechampignons
  • 175 g tuinbonen (gedopt)
  • 1 teentje knoflook
  • ½ tl gemalen koriander
  • sap en rasp van ¼ citroen
  • 5 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Halveer de tomaten, leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Zet de ovenschaal in het midden van de oven, stel de oven in op 150°C en laat de tomaten ongeveer 2 uur langzaam roosteren, kijk regelmatig even in de oven om te zien of de tomaten niet te donker worden.

Borstel eventueel de kastanjechampignons schoon en verwijder de steeltjes. Zet de champignons op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal, besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze, boven de tomaten, een half uur met de tomaten mee.

Kook de tuinbonen 4 minuten en laat ze wat afkoelen. Pel de knoflook en pureer samen met de tuinbonen, 3 eetlepels olijfolie, koriander, citroenrasp en citroensap.

Breng de tuinbonenspread op smaak met peper en zout en eventueel wat extra citroensap.

Schep in elke kastanjechampignon wat tuinbonenspread en leg er een half tomaatje op.

Verhoog de oventemperatuur naar 180°C en verwarm de gevulde kastanjechampignons nog 10 tot 15 minuten.

Serveer als bijgerecht, borrelhapje, mezzegerecht of leg de kastanjechampignons, als ze gevuld zijn, even op de barbecue.

Gevulde kastanjechampignons met tuinbonen en tomaat op bord en bakplaat

Smakelijk!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Haver-Kokos repen met Collageen
    24-01-2023

    Mieke Hendriks - 17-08-2020

    Haver-Kokos repen met Collageen

  • Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin
    17-01-2023

    Mieke Hendriks - 17-08-2020

    Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin

  • Glutenvrije Crackers met pitten en zaden
    09-01-2023

    Mieke Hendriks - 17-08-2020

    Glutenvrije Crackers met pitten en zaden

  • Miso Noodles met groente en kip
    03-01-2023

    Mieke Hendriks - 17-08-2020

    Miso Noodles met groente en kip

  • Gezonde zoete snackballetjes
    20-12-2022

    Mieke Hendriks - 17-08-2020

    Gezonde zoete snackballetjes

  • Glutenvrij en Lactosevrij Kerstmenu
    19-12-2022

    Mieke Hendriks - 17-08-2020

    Glutenvrij en Lactosevrij Kerstmenu

  • Poffertjes van Bakbananenmeel
    12-12-2022

    Mieke Hendriks - 17-08-2020

    Poffertjes van Bakbananenmeel

  • Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus
    29-11-2022

    Mieke Hendriks - 17-08-2020

    Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus

  • Glutenvrije Bruine Bolletjes
    01-11-2022

    Mieke Hendriks - 17-08-2020

    Glutenvrije Bruine Bolletjes

  • Appel Galette met Koekkruiden
    24-10-2022

    Mieke Hendriks - 17-08-2020

    Appel Galette met Koekkruiden

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »