• Gratis verzending v.a. € 35,- voor NL & BE*
  • Vóór 22:00 besteld, morgen in huis
  • Sparen voor korting
  • 085-3030730

Thuiswinkelwaarborg logo9.6met 4724 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2020

€0,00

Mieke Hendriks - 17 / Aug / 2020

Gevulde kastanjechampignons met tuinbonen en tomaat

Zin in een lekker en gezond hapje waarbij de oven en keukenmachine het meeste werk doen? Probeer dan eens deze heerlijke gevulde champignons met romige tuinbonenpuree en zoete tomaten.

Heb je nog wat tuinbonen over, probeer dan ook eens deze tuinbonensalade met tahin en peterselie en maak een Mezze. Een Mezze zijn allemaal kleine gerechtjes uit de Mediteraanse keuken, vergelijkbaar met de Spaanse tapas.

Gevulde kastanjechampignons met tuinbonen en tomaat
Recepten

(recept voor 12 gevulde champignons)

Wat heb je nodig?

  • 6 niet al te grote tomaten
  • 12 flinke kastanjechampignons
  • 175 g tuinbonen (gedopt)
  • 1 teentje knoflook
  • ½ tl gemalen koriander
  • sap en rasp van ¼ citroen
  • 5 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Halveer de tomaten, leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Zet de ovenschaal in het midden van de oven, stel de oven in op 150°C en laat de tomaten ongeveer 2 uur langzaam roosteren, kijk regelmatig even in de oven om te zien of de tomaten niet te donker worden.

Borstel eventueel de kastanjechampignons schoon en verwijder de steeltjes. Zet de champignons op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal, besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze, boven de tomaten, een half uur met de tomaten mee.

Kook de tuinbonen 4 minuten en laat ze wat afkoelen. Pel de knoflook en pureer samen met de tuinbonen, 3 eetlepels olijfolie, koriander, citroenrasp en citroensap.

Breng de tuinbonenspread op smaak met peper en zout en eventueel wat extra citroensap.

Schep in elke kastanjechampignon wat tuinbonenspread en leg er een half tomaatje op.

Verhoog de oventemperatuur naar 180°C en verwarm de gevulde kastanjechampignons nog 10 tot 15 minuten.

Serveer als bijgerecht, borrelhapje, mezzegerecht of leg de kastanjechampignons, als ze gevuld zijn, even op de barbecue.

Smakelijk!

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Groentefriet met zelfgemaakte Hummus
    19 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 17 / Aug / 2020

    Groentefriet met zelfgemaakte Hummus

  • Chocolade muffin - Keto Friendly
    14 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 17 / Aug / 2020

    Chocolade muffin - Keto Friendly

  • Knolselderijsoep met geroosterde wortels
    05 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 17 / Aug / 2020

    Knolselderijsoep met geroosterde wortels

  • Kerstkoekjes Bakbananenmeel
    08 / Dec / 2020

    Mieke Hendriks - 17 / Aug / 2020

    Kerstkoekjes Bakbananenmeel

  • Pompoenkoek met witte bonenspread
    30 / Nov / 2020

    Mieke Hendriks - 17 / Aug / 2020

    Pompoenkoek met witte bonenspread

  • Speculaascake met pitten en zaden
    21 / Oct / 2020

    Mieke Hendriks - 17 / Aug / 2020

    Speculaascake met pitten en zaden

  • Courgette Spaghetti met Venkel en Pompoenpit
    28 / Sep / 2020

    Mieke Hendriks - 17 / Aug / 2020

    Courgette Spaghetti met Venkel en Pompoenpit

  • Pompoensoep met Miso en Aubergine
    28 / Sep / 2020

    Mieke Hendriks - 17 / Aug / 2020

    Pompoensoep met Miso en Aubergine

  • Glutenvrije Quiche met tomaatjes en vegan roomkaas
    18 / Aug / 2020

    Mieke Hendriks - 17 / Aug / 2020

    Glutenvrije Quiche met tomaatjes en vegan roomkaas

  • Gevulde kastanjechampignons met tuinbonen en tomaat
    17 / Aug / 2020

    Mieke Hendriks - 17 / Aug / 2020

    Gevulde kastanjechampignons met tuinbonen en tomaat

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »