Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5874 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 17-08-2020

Gevulde kastanjechampignons met tuinbonen en tomaat

Zin in een lekker en gezond hapje waarbij de oven en keukenmachine het meeste werk doen? Probeer dan eens deze heerlijke gevulde champignons met romige tuinbonenpuree en zoete tomaten.

Heb je nog wat tuinbonen over, probeer dan ook eens deze tuinbonensalade met tahin en peterselie en maak een Mezze. Een Mezze zijn allemaal kleine gerechtjes uit de Mediteraanse keuken, vergelijkbaar met de Spaanse tapas.

Gevulde kastanjechampignons met tuinbonen en tomaat
Recepten

(recept voor 12 gevulde champignons)

Wat heb je nodig?

  • 6 niet al te grote tomaten
  • 12 flinke kastanjechampignons
  • 175 g tuinbonen (gedopt)
  • 1 teentje knoflook
  • ½ tl gemalen koriander
  • sap en rasp van ¼ citroen
  • 5 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Halveer de tomaten, leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Zet de ovenschaal in het midden van de oven, stel de oven in op 150°C en laat de tomaten ongeveer 2 uur langzaam roosteren, kijk regelmatig even in de oven om te zien of de tomaten niet te donker worden.

Borstel eventueel de kastanjechampignons schoon en verwijder de steeltjes. Zet de champignons op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal, besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze, boven de tomaten, een half uur met de tomaten mee.

Kook de tuinbonen 4 minuten en laat ze wat afkoelen. Pel de knoflook en pureer samen met de tuinbonen, 3 eetlepels olijfolie, koriander, citroenrasp en citroensap.

Breng de tuinbonenspread op smaak met peper en zout en eventueel wat extra citroensap.

Schep in elke kastanjechampignon wat tuinbonenspread en leg er een half tomaatje op.

Verhoog de oventemperatuur naar 180°C en verwarm de gevulde kastanjechampignons nog 10 tot 15 minuten.

Serveer als bijgerecht, borrelhapje, mezzegerecht of leg de kastanjechampignons, als ze gevuld zijn, even op de barbecue.

Gevulde kastanjechampignons met tuinbonen en tomaat op bord en bakplaat

Smakelijk!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Miso-courgettes op witte bonenspread
    12-09-2022

    Mieke Hendriks - 17-08-2020

    Miso-courgettes op witte bonenspread

  • Anijs Granola
    06-09-2022

    Mieke Hendriks - 17-08-2020

    Anijs Granola

  • Chocolade-kersencake van Cassavemeel
    02-08-2022

    Mieke Hendriks - 17-08-2020

    Chocolade-kersencake van Cassavemeel

  • Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel
    26-07-2022

    Mieke Hendriks - 17-08-2020

    Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel

  • Sla Taco's met Zalm en Avocado
    07-07-2022

    Mieke Hendriks - 17-08-2020

    Sla Taco's met Zalm en Avocado

  • Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel
    21-06-2022

    Mieke Hendriks - 17-08-2020

    Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel

  • Rabarber-Aardbeienijs
    31-05-2022

    Mieke Hendriks - 17-08-2020

    Rabarber-Aardbeienijs

  • Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa
    17-05-2022

    Mieke Hendriks - 17-08-2020

    Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa

  • Wasmiddel met Aleppozeep
    10-05-2022

    Mieke Hendriks - 17-08-2020

    Wasmiddel met Aleppozeep

  • Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise
    03-05-2022

    Mieke Hendriks - 17-08-2020

    Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »